NStreetlegal...reaktywacja

kobraxo
Kontakt:

Post autor: kobraxo »

erenes: chyba bede musial zmienic zebatke :/ albo narazie tak pojezdze az nie zloze nowego kolka moze na nim mi sie bedzie lepiej jezdzilo :)

Dzwonilem do 7anny i powiedzieli ze spokojnie moge jezdzic jezeli zrobie w piascie Dzikusa gwint w oskach i dam nakretki :D chodzi oto zeby mocno to wszystko siedzialo i sciskalo wtedy moge do woli grindowac :D

A moze znajde jakas oske stalowa na 10mm ?? wtedy bym nie musial gwintowac tylko propostu nakretki kupic i wsio :)

p.s. hookwormy sa tylko na 26" (pytalem z ciekawosci)
Ja poluje na DMR moto 2.2 i podobno cos na wzor tego ma 7anna sprowadzic <jupi>

Pzdr
http://tiny.pl/mpqb <<night session!
cisak28
Kontakt:

Post autor: cisak28 »

Erenes,a sztyca 26,8 nie bedzie za mala?Mam suburbana i zamówilem sztycę o tym rozmiarze bo kiedyś ktoś na forum napisal że wlaśnie taka sztyca wchodzi
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

no dobrze,tylko zeby ci juz tego nie zajebali
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

erenes, nie chodziło mi o to, widzę, że nie używasz ich do wożenia panienek z tyłu ;-) mi chodziło o to, że wyglądają jak części z 20 letniego poldka, nie wiem czy ty specjalnie szukasz deszczu, bo na pegach oprócz rdzy nic nie widać....

kobraxo:

ja mam ośkę 175mm i jak ścisnę ramę plus napinacze bmx na zewnątrz, bo to nie ma znaczenia czy wewnątrz czy na zewnatrz (rozpychanie ramy lub jej ściskanie) to ośki jest no tylko na wąskie nakrętki, max po pół centymetra po każdej stronie (135 piasta + 16 dropout + 8 napinacze = 159mm - teoretycznie) jeszcze nie wiem jak to się będzie trzymało może jutro sprawdzę jak dostanę koła spowrotem, ale cudów bym się nie spodziewał, zobaczę czy sztywne, bo pega jeszcze nie mam

nie rozumiem o co ci chodziło z tym nagwintowaniem ośki od dzikusa....
ja wymieniałem od razu bo przecież dzikus dawał 145mm ośkę,a to nawet z dropoutów nie wyjdzie

tak czy siak, czekam aż dzikus coś wykombinuje z ośką 14mm, bo to jest to
mam piastę quando i ....... to wygląda jakby miało działać, a nie rozlecieć się zaraz, raz, że 14mm to robi wrażenie (nakrętki są chyba na 1.5 cm szerokie) to na dodatek masz 195mm długości

erenes z tego posta wynika, że nie masz od dzikusa piasty pod 14mm, albo szczętnie ją ukrywasz, żeby gula nie robić ;-)
mlody_dh
Kontakt:

Post autor: mlody_dh »

erenes tak mi sie tamten rower podobal ze jak tego dotknie jakis dres to przyjade do wawy i kazdemu dresikowi w ryja zapierdole:P
Kupie połamane bombery, części do nich, pisać na gg...
kobraxo
Kontakt:

Post autor: kobraxo »

kq: Hmmm a ta oske masz stalowa??na 10mm ?? za ile ja kupiles??

Jutro pochodze po sklepach i sie popytam i zobacze co i jak :)
Ja nie mam napinaczy wiec looz bedzie o te pare mm wiecej :D

Jaka tymasz rame SL ?? Jakies foty?? masz gg ??
http://tiny.pl/mpqb <<night session!
kq
Kontakt:

kobraxo:

ośkę kupiłem za jakieś 5 zł - wiem że badziewie, ale nie znalazłem innych w moim mieście, na dodatek jest to gwint 9.5 a w piaście dzikusa ma być M10x1 (tak mi przynajmniej napisał), może znajdą inną. Patrzyłem na necie, ale tam w bmxach to właśnie znalazłem 3/8 cala, zyli 9.55cm (unibike, cyklotur), więc jak znajdziesz ośkę taką to napisz....

Pytaj w normalnych sklepach, ja kupiłem w sklepie z wigrami i innymi takimi rowerami, najśmieszniejsze, że zawsze cię pytają (jak powiesz, że potrzebujesz ośkę 10mm na tył 175mm) czy to do górala...

jeśli masz singla kobraxo to musisz mieć napinacze, w takiej czy innej formie przecież

tak mam sl, jeszcze tego z marcowych zaliczek, ale #%$^&* z tego, jak rama przyszła dopiero w czerwcu, potem czekałem na inne części, w końcu mkbike nie miał obręczy dla mnie, to zamówiłem w sklepie u mnie, ale koleś nie mógł zapleść na piaście quando 48 szprych na obreczy 36, bo to 24 cale i tak czekałem do sierpnia na piastę od dzikusa i teraz toczyłem wojnę o szprychy, których nie ma w tym #$$%^&*&*( kraju, to mi koleś ma zapleść na polskich szprychach, jutro może je będe miał to złożę rower po 4 miesiącach :-(, w sam raz na koniec wakacji....ostatnio sobie przypomnialem, że mam rower (sic!), bo już się przyzwyczaiłem do tego dosyć dużego wieszaka na ubrania w pokoju :-)
kq
Kontakt:

no u mnie nastala aktywacja streetlegala :-)

po 5 miesiacach zlozylem w koncu tego dziada.
ODPOWIEDZ