'Acomplishing 12 meters gap' film kumpla ;]

joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Chrabał pisze:i sadzicie gleby na gapie wyglądającym dość banalnie.

Aaaa właśnie.. wyglądającym dość banalnie... widziałeś jak ten gap prezentuje się na żywo? Nie. Jeśli nie miałeś z tym styczności na żywo to nie wyciągaj pochopnych wniosków, tak samo jak cała reszta, która udzieliła się w tym temacie. No i jak sie tak wszyscy upieracie na te 6 metrów to proszę bardzo.. przyjedźcie, zmierzcie sobie linijka i dopiero potem pieprzcie od rzeczy. W swoim poprzednim poście w tym temacie zamieściłem foto tego gapa na którym w pełni oddana jest jego wielkość, jak widać nie raczycie nawet przeczytać całego tematu, bo po co.. Wystarczy przeczytać pierwszy post i można pisać to samo co napisało wcześniej 10 osób, które również raczyły wytężyć swój umysł tylko na tyle aby przeczytać pierwszy post. A może wysilenie się trochę bardziej i przeczytanie tych paru postów więcej, albo chociaż przeglądnięcie tematu w całości dla większości graniczy z cudem?

Ten bąbel między ramionami nazywa się głowa.. i służy do myślenia :!:
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Panowie ale nie zapominajcie, ze na ustawionym obiektywie mocno szerokokątnym wszystko będzie DUUUŻŻŻŻOOO większe niż jest w realu. Więc do tej fotki bym spokojnie podchodził, ewidentnie wygląda na podrasowaną przez obiektyw :) Pozdro :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

joncek, nie ma ani dużej różnicy wysokości, jak poleci się za krótko to ląduje się zwyczajnie na płaskim - zwykła bezpieczna hopka na dużą prędkość. - nie wiem co trzeba tam zrobić żeby sadzić takie gleby.

A pomijając hopę to chyba fajniej by było gdybyście najpierw opanowali latanie a potem robili filmy - po co robić na odwrót i siać wiochę na pinkbike'u

BTW , skok Mongoła robi większe wrażenie:
Obrazek
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Fest3r
Kontakt:

Post autor: Fest3r »

Wogóle to nie wiem po co ten filmik jest tu wrzucony.
Ten gap ma 10 m, sam mierzyłem ale można leciec dużo dalej tylko że tego dnia kiedy to zaliczaliśmy było mokro i ślisko, a najazd też nie jest idealny.
Joncek nie ma sie co spuszczać. Jak napisał Chrabał "zwykła bezpieczna hopka na dużą prędkość."
joncek
Kontakt:

Post autor: joncek »

Ja sie tym nie jaram jakos strasznie, ale kumpel sie napalił i twierdzil ze zrobil zajebisty film, wiec chcialem mu pomoc jakos ten film zareklamowac^^ Jak widac nie wyszlo :mrgreen:

edit: w sumie to temat juz do zamkniecia ;]
tech
Kontakt:

Post autor: tech »

jak on ma 12 to ten z filmiku ma chyba z 30 http://pl.youtube.com/watch?v=NxW_J5OxQEo i przelot na tej hopie to pewnie z 20 http://pl.youtube.com/watch?v=XS2AqxVfI-U hehehehhee
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

Obrazek
Moze mi ktos wytlumaczyc o ktorych odleglosciach mowimy?
Bo wczoraj np zrobilismy dropa co W = 1m, a Z = 5m i teraz poza tym ze sie podniecam samym skakaniem to nie wiem tak naprawde jak to porównywac do innych - czy to jest jednometrowy drop? Piecio metrowy? Czy moze (X2 = ~ 250cm) drop co ma dwa i pół metra?

No i ofc tez mam filmik :E
dirtzone
Kontakt:

Post autor: dirtzone »

mas1o dropa chyba mierzy sie od kantu uskoku do miejsca lądowania kolami... podajac wysokosc w pionie...

Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

Wg mnie dropa mierzy się od szczytu wybicia do szczytu lądowania.
Hopa (gap) to odległość od końca hopy do miejsca, gdzie tylnie koło dotyka ziemi. W sumie wyszło na to samo, tylko że drop - pion, hopa - poziom :)
mas1o
Kontakt:

Fajny ten drop w 3miescie nad drogą. Strasznie bym chcial taki skoczyc. Myslicie ze to bezpieczne na HT? : )
swiechu56
Kontakt:

Post autor: swiechu56 »

joncek ja bym sie bał skakać na gapie z takim wybiciem i za to respect dla was:D Ten wasz gap jest za bardzo w górę wyprowadzony a to nie najlepiej :/

tech
to jest zajebisty gap normalnie pozazdrościć :O Ale ta muzyka w tle bez komentarza....
http://swiechu.pinkbike.com/
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

HAHAHAHAHAHAHA !!! Śmiechu warte, Jak to ma 6m to jest ZAJEBIŚCIE !! tak patrze na Mój pokój który ma 4.5m dł. to chyba nawet nie :D .... No ale dzieci ;) Jak byłem Młodszy też się na oko mierzyło ze sporą przesadą :D....

Ale muza fajna... Nic poza nią, i jeszcze te gleby :|

kuwer Wiem o co Ci Chodzi ;) Hehe pomyśl sobie że wszyscy którzy Cie jadą tutaj właśnie tacy są :P (ok nie wiem tego na 100% Ale co do 1 Os. jestem pewien, chociaż skille rosną :) ), Ale najfajniejsze jest tojak gościu podjeżdża na super maszynie i mówi "StreetFigchter?? Ja bym się bał... " Poczym mijam go na trasie :D... No ale tak już to jest :)

PS. to nie jest zazdrość, a zdrowy rozsądek :)... stać mnie na lepszy rower, ale po co ? Jak ten jeszcze działa...
Liwcio
Kontakt:

Post autor: Liwcio »

dalej sie na metry licytujecie? i co z tego, że ma 12m czy ma 6m, to jest tak jak z 18nastką, wielu ludzi jak ją ma to już sie uważają za niewiadomo kogo, a tak naprawde są tacy sami a może i nawet gorsi jak przedtem, NUMEREK o niczym nie świadczy...
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
milkman
Kontakt:

Post autor: milkman »

mas1o pisze:Fajny ten drop w 3miescie nad drogą. Strasznie bym chcial taki skoczyc. Myslicie ze to bezpieczne na HT? : )
zapraszam :D niedługo będziemy go poprawiać a poza tym on jest w **** mały :p 5x10 to głupota tam jest max 3,5 na 6 :P. Niedługo moze wrzucę mój filmik jak lece :P tylko trzeba lądowanie zrobić .
http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Co do tej hopy na której papo robi no fotera , wtedy miała jakoś 10,5m po przeróbce 13,5 chyba,koralgol lecąc 1-szy raz po przeróbce zajebał przelota na jakieś 18,5/19m ( mierzone miarą,gdzieś filmik jest na forum )
Ride 4 Fun ! Biatch !
off_road
moderator
Kontakt:

To może ktoś się podejmie oceny lotu ziomka z mojej okolicy?
Każdy powinien to obejrzeć, każdy kto myśli, że ładował prawdziwego dropa... :D
http://pl.youtube.com/watch?v=3sHRMRvnG1Q :twisted:

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
WaSu_BiKeR
Kontakt:

Post autor: WaSu_BiKeR »

albo mi sie wydaje albo ja go lecialem pol roku temu jako pierwszy jak byl jeszcze nie skonczony liber to widzial i on mial max 6m...... jak mi sie pomylilo to sory...
http://wasu.pinkbike.com/
mas1o
Kontakt:

Jaki to byl rower i co sie z nim stalo? A nie bylo zalozyc fullface?
off_road
moderator
Kontakt:

hmm rower a'la makrokesz, też mnie dziwiło, że mu fullface-a nie dali hehe jedyne co dobre to wyrąbiście duży drop hehe i to, że kolo wylądował i poskładał się dopiero na wypłaszczeniu czyli drop ustany hehe

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ