NWD 9 ??

Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Acidusss jak na mój gust to przyszłością jest fr, bo FREERIDE NEVER DIE! No i ewentualnie DH.

Do tematu... chyba już powinien film być, przynajmniej wg. zapowiedzi... Premiera 100lat temu a na serwerach jeszcze nie ma :| Kpina!
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

Acidusss oj chlopcze zakladam sie z Toba o niezlego browara, ze to co piszesz to tylko kiepskie domysly.. ;)

z roku na rok obserwuj whistler itp i zobacz jak sie slop rozwija, moj drogi. Z roku na rok nowe triki w dircie. tak jak FMX stal sie niesamowicie popularny i coraz go wiecej tak i dirt na rowerze niedlugo bedzie tak samo rozpromowany ;)

zobaczymy

i czekam na nwd 9
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Acidusss
Kontakt:

Post autor: Acidusss »

I w kółko widzisz tych samych zawodników. Robiących praktycznie te same tricki tylko wyżej dalej i w nowych zestawieniach. Słaby to rozwój.

Że się powtórzę: Sensem MTB jest uniwersalność i dostępność dla wszystkich. Zawody to inna sprawa ale to nie zawody napędzają produkcję sprzętu.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

Acidusss, i tu się mylisz... ludzie chcą mieć takie rowery jak mają najlepsi zawodnicy, a najlepszych właśnie oglądają na zawodach ;) tym bardziej, że bez zawodów, gdzie różne sprzęty można porównać, nie byłoby takiego rozwoju sprzętu i nowych kombinacji jak tu ulepszyć maszynę, żeby być szybszym/lepszym od konkurencji

wracając do tematu NWD...
oglądałem i... jest zupełnie inny niż wcześniejsze części, jak dla mnie lepszy... zrezygnowano z konwencji rider-muzyka i czasem ciężko się połapać kto jeździ... odświeżono "kadrę" i jest dużo nowych zawodników, a do tego mega ujęcia z wykorzystaniem wszystkich zalet formatu HD ;)
43RIDE magazyn rowerowy
Acidusss
Kontakt:

Niestety nie masz racji. Bardzo mały % sprzedaży rowerów opiera się na modelach takich jak dla zawodników. Największa sprzedaż rowerów MTB ( pomijając markety itp ) to rowery do enduro/lekkiego FR.
Przyszłością nie jest sloop przyszłość to Avalanche i maratony.

Sloop to zabawa dla młodych bez wyobraźni. A największą kasą nie młodzi dysponują na tym świecie, a właśnie "dziadki z brzuszkami", którzy na maraton czy Avalanche się wybiorą a sloop to może obejrzą w TV.

To samo zjawisko jest w MX. Najwięcej ludzi jeździ enduro a nie freestyle.

Możesz nawet to w PL zaobserwować. Zobacz ile osób i na jakim sprzęcie jeździ maratony a ile sloop. Dirt jest popularny bo jest modny i tani, za chwile to padnie.

( Amatorskie DH w PL pominę, bo atmosfera i zachowanie na zawodach skutecznie odstrasza osoby starsze ).
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

Masz rację, ale Ty mówisz o ogóle jako o kolarstwie, a ja biorę pod uwagę tylko "grawitacyjną" część... warunki w obydwu grupach są zupełnie inne...

ps. cały czas twierdzisz, że za chwilę to padnie... ale to właśnie te dyscypliny są najbardziej widowiskowe, a to przyciąga, a nie odpycha ;) poza tym może i padnie, za parę lat wróci...

ps2. skończmy tą dyskusję, bo to temat o NWD, a nie o wyższości łyżki nad widelcem ;)
43RIDE magazyn rowerowy
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Moim zdaniem kazdy post nie na temat powinien być wywalany bo mnie osobiscie to lekko już w.kurwia. jak jest milion wątków poruszanych w konkretnym temacie o których równie dobrze mozna na pw czy gadu pogadać. Ludzie ogarnijcie się w końcu :/
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Johnyk oficialna premiera była 25 listopada, nie milion lat temu. Wczesniej były przedpremiery.[

b]Acidusss[/b] eee ci sami zawodnicy? Rotacja jest znacznie lepsza niz w DH bo sport młody. Co roku sie czołowka zmienia. Jak nie ogarniasz tematu to sie nie wypowiadaj.
rekin333
Kontakt:

Post autor: rekin333 »

Myślę, że z szacunku do twórców najnowszego NWD rip powinien nie pojawiać się jak najdłużej. Bądźcie cierpliwi, jeszcze nie raz obejrzycie 9.
http://tnij.org/allegro333 | http://www.pinkbike.com/photo/2621347/
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

rekin333 pisze:jeszcze nie raz obejrzycie 9.
ja juz bym chcial go teraz zobaczyc.. a ze nie raz go zobacze to juz teraz wiem :D hehe
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

ja podobnie jak Michal4X :)
widzalem ripy na youtube i bardzo mi się podba :D
Vojtas2006
Kontakt:

Post autor: Vojtas2006 »

No to jak macie to podzielcie się na torrentach :p PS Pan Bóg kazał się dzielić :D:D
http://www.pinkbike.com/photo/5608603/
Acidusss
Kontakt:

Prawo kradzieży zabrania. Chcesz mieć ? KUP. Majątku to nie kosztuje, a nawet jak by kosztowało to i tak kraść Ci nie wolno.
Michal4X
Kontakt:

Acidusss eee tam krasc od razu.. ten kto wystawi to znaczy ze chce sie dzielić z reszta :D
Acidusss
Kontakt:

Nie, to jest kradzież. Jak ktoś zostawi rower pod pizzerią to nie dlatego, że chce się dzielić albo komuś pożyczyć.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Mozemy nie robic z tego tematu walki o piractwo?
Michal4X
Kontakt:

no mozemy :p ale nie ja to zaczalem.. ej no kazdy rodzaj filmu jest rozprzestrzeniany poprzez internet i jakos nikt na to nic nie mowi.. tyle co mialem do powiedzenia..
zastanawiam sie kiedy bedzie on gdziekolwiek do pobrania..
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Acidusss - moralista się znalazł. Na pewno na Twoim komputerze nie znaleźli byśmy ani jednego filmu lub mp3'ujki ściągniętej ('ukradzionej') z internetu ;)
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Zablokowany