Rama HT, dobor czesci-Podsumowanie
joncek obawiam sie ze ramy na Allegro to modele zeszloroczne. Wiem ze 500 zl to kawal kasy (jak na Ht) ale wole miec pewnosc ze dostaje rame spawana dla mnie i po kontroli jakosci.
No i jak z tym przerzutnikiem, da rade to z przodu zamontowac czy nie, moze sa jakies przerzutki co nie potrzebuja tej przelotki (tyle lat w rowerach siedze i dalej nie wiem).
No i jak z tym przerzutnikiem, da rade to z przodu zamontowac czy nie, moze sa jakies przerzutki co nie potrzebuja tej przelotki (tyle lat w rowerach siedze i dalej nie wiem).
Kupie: DHX 5.0 222
-
- Kontakt:
1nVALID -patrze własnie na swojego voodoo i nie mam przelotki myliłem sie.na foto tym wczesniej voodoo sterrt jest przelotka widac u mnie nie ma.jak bys chcial przelotke u siebie pisz albo dzwon do zumbi i pewnie ci zrobia :)pozdro
Bike--http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=58141
http://www.lsfr.pl
-
- Kontakt:
To znowu ja,
poszukuje kilku czesci (mostek, przednia przezutka, lancuch, kaseta, manetki, gripy). Niedlugo wybieram sie do Jeleniej Gory (rowerowy.com) aby kupic caly ten zlom.
Polecicie mi cos sciekawego z tych czesci? Szczegolnie mostki, czy produkty NSa daja rade? Slyszalem ze kierownice ostatnio byly do bani.
Zastosowanie? Sztywniak do Streetu, rekreacji, i okazdjonalnego latania po lesie.
Pozdrawiam
poszukuje kilku czesci (mostek, przednia przezutka, lancuch, kaseta, manetki, gripy). Niedlugo wybieram sie do Jeleniej Gory (rowerowy.com) aby kupic caly ten zlom.
Polecicie mi cos sciekawego z tych czesci? Szczegolnie mostki, czy produkty NSa daja rade? Slyszalem ze kierownice ostatnio byly do bani.
Zastosowanie? Sztywniak do Streetu, rekreacji, i okazdjonalnego latania po lesie.
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o mostek to polecę NS Quark Pro. Solidnie wykonany, w miarę lekki, krótki, wytrzymały, w miarę przystępna cena. Posiadam model 2008 i jestem zadowolony.
Co do napędu to raczej specjalistą nie jestem więc tutaj raczej musisz liczyć na opinie innych użytkowników, a co do gripów.. hmm może jakieś z firmy ODI ?
Co do napędu to raczej specjalistą nie jestem więc tutaj raczej musisz liczyć na opinie innych użytkowników, a co do gripów.. hmm może jakieś z firmy ODI ?
No quark wyglada ciekawie nawet, i jak zwykle nawet na ten mostek nie patrzylem.
Co do gripow myslalem nad Coalition Eat Shit (co za nazwa). Ze wzgledu na kolor (rama pomaranczka bedzie). Dadza rade? Lubie jezdzic luzno trzymajac kierownice wiec ścieranie moze byc problemem.
Dzieki!
Co do gripow myslalem nad Coalition Eat Shit (co za nazwa). Ze wzgledu na kolor (rama pomaranczka bedzie). Dadza rade? Lubie jezdzic luzno trzymajac kierownice wiec ścieranie moze byc problemem.
Dzieki!
-
- Kontakt:
Jak masz wiecej pieniędzy do przeznaczenia na mostek to może sunline coś.Jezdziłem tamten sezon z quark pro i mostek nawet spoko i cena też nie wyskoa mocno za niego.Co do napedu to nie pomoge ci zabardzo.Jezdzilem w tamtym roku na shimano teraz przesiadłem się na srama ale jakos nie odczówam róznicy zabardzo.pozdro
Bike--http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=58141
Sunline troche za drogi, niby 50zl roznicy ale nie widzi mi sie wydawanie ponad 200zl na komponent ktory sie wymienia relatywnie czesto.
Quark to ciekawa propozycja i zapewne sie na niego zdecyduje.
Jak z kasetami? Najchetniej bym wzial kasete z roweru szosowego, najmniejsza zebatka w korbie to 22 a najwieksza w kasetach MTB to ponad 30 a nadbiegow nie potrzebuje.
Piasta tyl: NS coaster czy coaster pro? Warto doplacac te 100zl do pro?
Quark to ciekawa propozycja i zapewne sie na niego zdecyduje.
Jak z kasetami? Najchetniej bym wzial kasete z roweru szosowego, najmniejsza zebatka w korbie to 22 a najwieksza w kasetach MTB to ponad 30 a nadbiegow nie potrzebuje.
Piasta tyl: NS coaster czy coaster pro? Warto doplacac te 100zl do pro?
Nie wiem czy kupiłeś już piaste tylną ale jeśli nie no to:
Coaster od modelu Coaster PRO rózni sie dosyć sporo.. Model PRO ma 4 zapadki na bębenku (głośno cyka.. kiedyś chciałem mieć zawsze głośno cykająca piaste, teraz mnie to tylko denerwuje i zmusza do pedałowania
), większa średnica łożysk wewnętrznych i bardziej obrobione CNC. Przyjrzyj sie.. Jest wytrzymalsza, sztywniejsza no i ma mocniejszy bębenek.. Polecam Coaster PRO. Mam ją pół roku u siebie na tyle w fulu i nic sie nie dzieje (odpukać w niemalowane)..
Pozdrawiam
Coaster od modelu Coaster PRO rózni sie dosyć sporo.. Model PRO ma 4 zapadki na bębenku (głośno cyka.. kiedyś chciałem mieć zawsze głośno cykająca piaste, teraz mnie to tylko denerwuje i zmusza do pedałowania

Pozdrawiam

Tak, piaste mam, kupiłem Novateca 10mm. Wygląda jak narzedzie do samoobrony, i ze swoja waga znakomicie sie bedzie do tego nadawac, bedzie hulac to na 729tce wiec zapowiada sie ciezko.
Rama? hmm, jeszcze nie mam, 4 tygodnie oczekiwania troche dobijaja, zostanie wyslana w przyszlym tygodniu. Mam nadzieje ze warto bylo czekac. Wszystkie czesci juz czekaja tylko na rame (brakuje zasisku własnie).
akSiorek pochwale sie jak sklece to wszystko do kupy.
Przerzutnik przedni kupilem wlasnie na 34.9, ale zawsze mozna tam cos wsadzic jesli okaze sie za duzy, lecz pod obejme rury podsiodlowej nie wsadze nic, dlatego tez kwestia pozostaje otwarta.
Pzdr666, trzymajcie kciuki
Rama? hmm, jeszcze nie mam, 4 tygodnie oczekiwania troche dobijaja, zostanie wyslana w przyszlym tygodniu. Mam nadzieje ze warto bylo czekac. Wszystkie czesci juz czekaja tylko na rame (brakuje zasisku własnie).
akSiorek pochwale sie jak sklece to wszystko do kupy.
Przerzutnik przedni kupilem wlasnie na 34.9, ale zawsze mozna tam cos wsadzic jesli okaze sie za duzy, lecz pod obejme rury podsiodlowej nie wsadze nic, dlatego tez kwestia pozostaje otwarta.
Pzdr666, trzymajcie kciuki

No to troche wypadalo by opisac jak sie sprawy potoczyly.
Czesci juz wszystkie leza zakurzone od kilku tygodni, ramy jak nie bylo tak nie ma. Zamowilem jakos 18 marca a za kilka dni wielka majowka, ineteres swietny po prostu.
Kontakt z producentem, słaby, na początku owszem znakomity, aby wysłac pieniadze to bylo milo i szybko. Potem wielkie oczekiwanie na gwiazdke i odpowiedź, rama miala byc (ponoc, info oczywiscie brak) wyslana dzisiaj,ostatecznie, i , tak, zgadliscie, brawo!, informacji nie ma.
Zastanawialem sie nad zakupem f44 zeby byl komplet ale , jak to ktos kiedys powiedzial, nichuja! Mozna powiedziec ze zaluje iz zamowilem rame wlasnie u zumbi, "wspieraj polska mysl" , ta, i co jeszcze...
Myslalem nad rozreklamowaniem troche marki tu gdzie mieszkam obecnie bo ludzie byli bardzo zainteresowani kiedy pokazalem zdjecia, a kilku chetnych mysle bym znalazl, ale teraz mam to gdzies.
To tyle, szlag mnie trafia z kazda chwila kiedy o tym mysle...
Pozdrawiam, i zycze samych trafionych inwestycji.
Czesci juz wszystkie leza zakurzone od kilku tygodni, ramy jak nie bylo tak nie ma. Zamowilem jakos 18 marca a za kilka dni wielka majowka, ineteres swietny po prostu.
Kontakt z producentem, słaby, na początku owszem znakomity, aby wysłac pieniadze to bylo milo i szybko. Potem wielkie oczekiwanie na gwiazdke i odpowiedź, rama miala byc (ponoc, info oczywiscie brak) wyslana dzisiaj,ostatecznie, i , tak, zgadliscie, brawo!, informacji nie ma.
Zastanawialem sie nad zakupem f44 zeby byl komplet ale , jak to ktos kiedys powiedzial, nichuja! Mozna powiedziec ze zaluje iz zamowilem rame wlasnie u zumbi, "wspieraj polska mysl" , ta, i co jeszcze...
Myslalem nad rozreklamowaniem troche marki tu gdzie mieszkam obecnie bo ludzie byli bardzo zainteresowani kiedy pokazalem zdjecia, a kilku chetnych mysle bym znalazl, ale teraz mam to gdzies.
To tyle, szlag mnie trafia z kazda chwila kiedy o tym mysle...
Pozdrawiam, i zycze samych trafionych inwestycji.