La'Vorta- freeriders spot, Bieszczady...

koreszko
Kontakt:

Post autor: koreszko »

I jeszcze jedno, ja jestem człowiekiem o wielkiej wierze!!
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

Wszystko co tam jest wypisane brzmi cudownie,tylko samo info o parku jakoś jest późno względem jego rzekomej inauguracji (pomijam fakt,że jest strasznie późno,bo pod koniec sezonu). O parku Grandy w Lublinie było info pod koniec 2007 roku (jeśli mnie pamięć nie myli),a i tak ma być ukończony w 2010. To byłby ewenement ,gdyby ten park powstał,tym bardziej,że to są ogromne koszty (sama wypożyczalnia rowerów to już ładna kasa). Samo info to mało powiedziane,że jest przejaskrawione i jakoś mam wrażenie,że nie jest pisane przez kogoś obeznanego w temacie np."Klasycznie używa się do tego celu basenu wypełnionego gąbkami, tu będzie nowocześniejsze i bezpieczniejsze rozwiązanie" - to gąbki są niebezpieczne :shock: Inicjatywa świetna,tyle,że jeśli to ma być otwarte w sierpniu to już powinny być konkretny i kilka tras. Czekam na zdjecia.
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

nopainnogame wpadać w gąbki trzeba umieć, uwierz że jest coś bezpieczniejszego od gąbek do nauki flipów itp.. z tym że znacznie droższe :)
koreszko
Kontakt:

KFP co masz na myśli mówiąc "jest coś bezpieczniejszego od gąbek "?? :lol:
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

koreszko, zobacz do czego skacza zawodnicy FMX, albo akrobaci na profesjonalnych halach, a potem sie mozesz smiac, tyle ze ze swojej niewiedzy. Zle ladujac w gabkach tez mozna sie niezle zalatwic (skrecenia etc., nie mowiac juz o tym ze jak gabek nie ma dostatecznie duzo, to mozna dobic do dna basenu z gabkami i juz nie jest tak fajnie), sa duzo lepsze rozwiazania.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
nopainnogame
Kontakt:

KFP kojarze jedynie te dmuchane" lądowania" - gdzieś to widziałem,ale nie pamiętam gdzie
Wojtekrk
Kontakt:

Post autor: Wojtekrk »

Boze drogi niech to bedzie prawda.
Tom@s
Kontakt:

Post autor: Tom@s »

nopainnogame, właśnie o tym mowa ;)

póki co to w temacie są tylko trzy osoby: Qajo, KFP i Schodek... ja z kolei mam info bezpośrednio od nich, ale nie wypowiadam się na ten temat, bo nie byłem... wiem tylko tyle ile mi mendy powiedzą :P
43RIDE magazyn rowerowy
Noldorek
Kontakt:

Post autor: Noldorek »

Ja poczekam na FOTY...gotowego...przygotowanego na klientów parku, następnie dopiero będę zadowolony...o bike-parku na żarze też się dużo gadało :)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Qajo
Kontakt:

Post autor: Qajo »

Słuchajcie, to jest pre news, niedługo ruszy stronka i dam bardziej szczegółowe info.
Nie dziwie się, że nie dowierzacie, sam nie mogę uwierzyc, że się udaję, choc drąże temat od dawna...
Najważniejsze, że DA SIĘ. Nie jest łatwo, ale może przestaniemy wreszcie byc 'sto lat za murzynami' z ofertą dla ludzi interesujących się szeroko pojętym freeridem.
Oczywiście wchodzą w tą bajkę Polskie realia, i kilka rzeczy będzie odroczone na następny sezon, ale jedno jest pewne ten bike park będzie działał.
Moim głównym problemem jest teraz czas- wstępnie miałem otworzyc na początku sezonu. Sezon ucieka, a różne instytucję nie ułatwiaja mi życia. Na szczęście w tym regionie bywają piekne i ciepłe jesienie i sądzę, że taka nam się szykuję. Chce na przełomie sierpnia i września zrobic zawody Slopestylowe i dh, a od następnego sezonu zacząc normalne działanie.
Nie oznacza to, że nie będzie można wcześniej jeździc, ale na razie jeszcze nie umiem określic kiedy otworzę park dla rowerzystów.
Chcę jak najszybciej.
Ceny nie będą wysokie, sam jeżdżę i znam oferty innych miejscówek górskich, więc będę oczywiście dążył do stworzenia jak najatrakcyjniejszej i najbardziej konkurencyjnej oferty.
Nikt nie twierdzi, że wszystko będzie gotowe na sierpień, przecież taki obiekt się dopieszcza latami, ale do sierpnia chce zrobic dośc dużo, żeby móc zrobic imprezę.
Halfpipe robili inni ludzie i na innej górze- na Gromadzyniu.

Ps. tekst jest przeredagowaną notką jaką pisałem do różnych instytucji- "Jeden z czołowych freeriderów" musiałem sobie dodac establiszmentu, miałem napisac "jestem fajny i jeżdżę na rowerze, ale spoko wiem co robie..."? A na scenie dirtowej i wśród starszych zjazdowców jestem rozpoznawalny, więc nie jestem też człowiekiem z lasu;)
Pozdr.
Czlenson
Kontakt:

Post autor: Czlenson »

Nie pozostalo nic innego Panowie jak pogodzic sie z faktem, ze u nas tez mozna.
GBN CREW

http://www.pinkbike.com/u/czlenson/
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

powiem tak...
MILUSIO xDD
Qajo
Kontakt:

Post autor: Qajo »

kupa roboty, ale zapowiada się całkiem milusio.
Wiem chłopaki, że jestem w lesie z czasem- Wakacje już trwają, a ja nie mam jeszcze terminu impreze, ale jest jeszcze za dużo zmiennych, jak chocby pogoda, żeby się dokładnie określic.
Ten sezon jak pisałem jest przejściowy, prawdziwy start z pełna pompą będzie w przyszłym roku...
nopainnogame
Kontakt:

Qajo no na takie info czekałem :D To na forum nie siedź ,tylko robić,robić,... :wink:
koreszko
Kontakt:

morthias mi nie chodzi o to, że w gąbkach się ląduje najbezpieczniej tylko nie wiem co KFP miał na myśł.. :?: :D no i ciesze się, że w Polsce coś takiego ma powstać.
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

ale fajnie by było pojeździć na czymś w stylu A-Line'a :D
cubone
Kontakt:

Post autor: cubone »

Qajo Jaka długa będzie trasa pokroju A-line'a? Zostanie uruchomiona w te wakacje?
http://krissys.pinkbike.com
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

.....kto chce ten ogarnie w Bieszczadach spoko relaks, reszta moze się jarac w sieci jak inne dzieci....

czemu jest zagraniczna nazwa, czemu go nie znam, czemu nie ma info,czemu macie hamburgery w łlowach ???

góra ma mega potencjał mimo ze nie jest super wysoka to jestbardzo pofałdowana i urozmaicona terenowo...stare strumienie i wawozy, przegarbienia i stare okopy z czasów 2 wojny to tylko część z atrakcji w okolicy, las jes po zrywce wiec mocno podczyszczony i mozna kąsać dzikie fr po okolicy na relaksie, ziemia jest szybka i super plastyczna, praktycznie brak kamieni ale bedzie sporo korzeni w okolicy drzew, po deszczach bedzie super slisko i wesoło bo przebiegi tras poprowadzilismy szerokimi sekcjami z szybkimi zakrętami....miejscami trasa ma nawet po 20m szerokości i wiele linii.

mozliwe że info jest szczątkowe bo mieliśmy zwałe z pogoda w okresie produkcyjnym i nie wszystko udało sie tak jak planowalismy....cierpliwosci i litości a bedzie co wspominac latami...miejsce piekne i urokliwe, góra mega wypasiona a na dole jest jeziorko z krystaliczną woda o głębokosci 7m ze skarpą na której będzie kładka dropowa i kicker do trików !!! Mokro ale jak efektownie ;)

kwatery pod wyciągiem, pasza tez i las dla nas :)

Pozdro i bez ciśnień

obecnie sa 3 linie do zabawy, jedna to tyczki po stoku ( bardzo mało równy - takie soft dh po trawie bez drzew ale z czasem ponad 4min) dwie linie w lesie z kilkoma warjantami do zabawy....mam nadzieje że podpasi wam spot i bedzie odwiedzany z usmiechem na ryjku :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Wjtk
Kontakt:

Post autor: Wjtk »

Ja bym bardzo chętnie odwiedził, mam teraz najdłuższe wakacje życia i mógłbym tam nawet zamieszkać, problem pojawia się z transportem. Będzie on może w jakiś sposób ułatwiony? Chodzi mi oczywiście o PKP, chociaż z nimi to dogadać się nie da pewnie.
Ogólnie props za inicjatywę!
[b] Monkeyman [/b]
ODPOWIEDZ