Mówimy o poprawnej technice lądowania, a nie o ratowaniu się jak coś nie wyjdzie więc nie spinaj dupy.queer0s pisze:Wiem o tym , ale jak np przelecę lądowanie to mam na przód lądować ? Nigdy większej głupoty nie czytałem .
Jak skakać z hopy??
-
- Kontakt:
lekko na przód,bo to z przodu masz amortyzator w ht nie z tyłu,nie mówie żeby na główke lecieć przy ladowaniu tylko leciutko przednie kółko wysunąć do lądowania,wtedy tylne koło razem z tobą nie odczuje tak mocnego wstrząsu
jak sobie na tylne kółko brałem skoki z małych murków to tylną obręcz dm24 mam do wymiany przy wadze ok. 50-55kg,no i przy większych skokach na tylne koło większa szansa na większy ból
jak sobie na tylne kółko brałem skoki z małych murków to tylną obręcz dm24 mam do wymiany przy wadze ok. 50-55kg,no i przy większych skokach na tylne koło większa szansa na większy ból
-
- Kontakt:
Jak jest stromo - OWSZEMqueer0s pisze:Według ciebie poprawna technika lądowania to lądowanie na przód ? Gz...

Orzeszek - na beton i płasko, to akurat na tył się sadza. Patrz - McAskill itp.
jak to czytam to mnie gotuje a szczególnie jak słysze ze w kanadzie tak robią
ludzie zamiast brac przykład z lepiej jezdzących w tym samym miescie na tych samych traskach poogladac troche filmów podpatrzec cos zapytac to wy robicie wioche na forum
jakim sposobem wytłumaczycie mu jak ma lądowac jak nie wiecie jak jezdzi ??
a jezeli jest zielony to jak ma was zrozumiec jak dla niego np. przeleciec metr to wyczyn ?
moze wypadałoby jakis film chocby telefonem nagrac wrzucic pokazac o i jak a nie tak z dupy radami jedziecie za przeproszeniem
ludzie zamiast brac przykład z lepiej jezdzących w tym samym miescie na tych samych traskach poogladac troche filmów podpatrzec cos zapytac to wy robicie wioche na forum

jakim sposobem wytłumaczycie mu jak ma lądowac jak nie wiecie jak jezdzi ??
a jezeli jest zielony to jak ma was zrozumiec jak dla niego np. przeleciec metr to wyczyn ?
moze wypadałoby jakis film chocby telefonem nagrac wrzucic pokazac o i jak a nie tak z dupy radami jedziecie za przeproszeniem
pietryna pisze:Sztywniak - dwa z naciskiem na tył.
Ty chyba nigdy nie jeździłeś na sztywniaku, w życiu nie słyszałem większej bzdury.
Tutaj szczegółowo opisane lądowania: https://picasaweb.google.com/1116477595 ... 3557/Lopes#
Re: Jak skakać z hopy??
Mam takiego dropa na okolicznej trasce to tam wiadomo , że na tyl nie bede lądował .Las3k_91 Ldz pisze:Jak jest stromo - OWSZEM Jak nie wierzysz, to polecam dropy ze stromym lądowaniem [tak 40* będzie dobrze] z przednim kołem wyżej niż tylne. Tylko uważaj na nadgarstki.
Suuubuś <3
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: