Jaka rame polecicie

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

do VPP???? Jest od VPP meeeeeeeeeega daleko i moim zdaniem jest duzo lepiej. Vpp w v10 i free przynajmniej strasznie mulaste mi sie zdawało. Canfield jest duzo bardziej wsteczny (ramy na vpp to wirtuale na krótkich linkach i koło idzie po bardziej pionowej krzywej przez co wybiera nierównosci nieporównywalnie gorzej). Cala wstecznosc canfielda sprawia, ze rower zupełnie nie spowalnia na przeszkodach tyle, ze tworzy sie tutaj problem w postaci wydłuzania sie wachacza - wlasnie dlatego w jedi jest taki krótki. Po sagu juz jest znacznie normalniej, a przy dobiciu długosc jak w sundayu wychodzi. Dla mnie to zawieszenie VPP na łopatki rozkłada.

A jak chcesz recenzji to ridemonkey.com na forach widzialem 3/4 + jeszcze drugie tyle na forums.mtbr.com + na samym mtbr w reviews. Jak chcesz to ci moge na PM przeslac co od uzytowników z innych for tez sie dowiedzialem ale tam raczej konkretnie sie pytalem o cechy bika, a nie czy jest ogólnie "dobry".

EDDIE u was tam ktoś nie ma starego formula one, a nie jedi? To chyba poprzednia konstrukcja? Bo jesli dobrze kminie to u was był facet na szarym czy jakims podobnym wlasnie. Starsza konstrukcja wg. linkage cofała duuuzo bardziej. Swoja droga twój Appalache nie jest podobnie wsteczny? Zreszta jak ci sie sprawuje? Dalej tak zadowolony jestes czy czaisz sie na nowy produkt chlopaków od balfy/appalache (no chyba, ze o xprezzo myslisz) ? ;)
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

Spaced....jak możesz to podeślij coś na PW...
p.s mi praca vpp w vp-free też nie pasowala do końca ale w uzzi jest już OK!!!
Radix
Spaced
moderator
Kontakt:

Chodzi o to, ze VPP jest przede wszystkim oparte o pedałowanie i na tym skupiała sie santa myslac o tym zawieszeniu. Nie ma w nim nic magicznego odnosnie wybierania czy charakterystyk (które w połowie bików sa zwyczajnie dziwne :P ).
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

To chyba nie u nas :) A Jedi testowałem tegoroczne.
Tak, appalache też jest wsteczny, i to jeden z czynników dla których kupiłem Appalacha, pozatym suport na 33,6cm i takie tam 8)
A myśleć nie ma nad czym, bo pisałem ostatnio z Jerome i nie zanosi sie na jakiś nowszy model Reala, więc nie ma na co zmienic :) Xprezzo to już nie to zawieszenie...
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
Spaced
moderator
Kontakt:

EDDIE dlatego w nawiasie było ;) Swoja droga cholera to appalache dalej zyje? Jak ceny i jakie ty geo poza smacznym supportem tam miales? ;) Wachacz nie za długi? Bo ponad 17 cali pamietam miał byc.
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Żyje, Jerome spawa co jakiś czas :wink:
Rama, jak wiesz jest całikiem inna od tego co można przeczytać w internecie. W stosunku do danych podanych na stronie domowej, a o czym pozniej pisało sicklines, skrócono wachacz, obniżono suport, spłaszczono kąt główki, zmieniono element CNC i okolice suportu.
Cena? tylko 1600funtów, a jedynym sprzedawcą jest już balfa.co.uk
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
Spaced
moderator
Kontakt:

EDDIE powiem ci ze jak zamawialem ramke nawet nie pomyslalem o appalache (bo myslalem, ze jest out jak strona lezy i o firmie ani widu ani słychu), a mysle, ze teraz powaznie bym o niej myslal bo z tego co piszesz to jest bardzo bardzo fajnie ;)

Swoja droga na pb teraz kompletny real z 07 za 1300Ł jest ;)
ODPOWIEDZ