RST Sigma XL 180mm???

KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Joniu 03 pisze:KaczorAC1 ja bym na twoim miejscu nie komentował mojego rst-ka bo ostatnio robiłem mu mały serwis i teraz chodzi cud miód i orzeszki jeszcze tylko olej na rzadszy wymienić (5w) to już wogle będzie cudo
Nie żartuj. Mimo smarowania dalej używasz 130 skoku ze 160...
Joniu 03 pisze:KaczorAC1 ja bym na twoim miejscu nie komentował mojego rst-ka
Grozisz mi ? :)
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Sigma nie jest złym amorem, ale SeraaX ma rację - nie jest lepsza ani juniora, ani 888vf, ani nic tym podobnego.
888VF to nie znam, ale rozumiem,że PoleK może woleć RST od Jurka. Sam wolę, mam Alfalfa XL. Jasne, jak ktoś chce,zeby mu wybierało liście i ziarnka piasku to powie, że syf, ale do naprawdę szybkiej jazdy cala ta zajebista miękkość w pierwszej fazie skoku pomaga tyle co umarłemu kadzidło. Ma połykać duże rzeczy i nie odbijać w kosmos, a nie uginać się przy każdej okazji. Miałem Jurka i nie powiem, fajny był, ale na RST można pojechać szybciej i pewniej. Z kolei Jurek lepszy jest do FR, jest bardziej progresywny, Alfalfa usztywnia się pod sam koniec dopiero, a jeszcze zakombinowałem tak, że nawet pod koniec się nie utwardza. Sigma to w ogóle wyższy model, o ile nie jest zasyfiony (i tutaj akurat Jurek wygrywa,do tego można rok czasu nie zaglądać, inna sprawa, że znalazłem w końcu sposób na radzenie sobie z kurzem, byłem już bliski zakupu jakiegoś prostego Marcoka) to jestem pewien, że "daje radę". Oczywiscie dużo zależy od preferencji i nie powiem, że komuś Jurek nie będzie lepiej pasował, ale jeśli chodzi o wyższe modele to obawiam się,że w krytycznych ocenach główną rolę grają uprzedzenia.
Do 1000 wyrwiesz mniejszego Monstera, który Sigmę pracą zjada...

Za to wagą zabija...
Sokół
Kontakt:

Post autor: Sokół »

4100g czyli 300g więcej niż 888 z '08 więc nie przesadzaj.
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

B.Z. do sigmy moge nie zagladac dlugi czas;) w sumie to olej w tlumiku wymienialem jedynie ze wzgledu na to ze mi za malo tlumienia bylo...

ale do gornych lag itp. nie zagladalem od kiedy kupilem, rok temu ponad...
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
PoleK
Kontakt:

Post autor: PoleK »

KaczorAC1 pisze:Joniu 03 napisał:
KaczorAC1 ja bym na twoim miejscu nie komentował mojego rst-ka bo ostatnio robiłem mu mały serwis i teraz chodzi cud miód i orzeszki jeszcze tylko olej na rzadszy wymienić (5w) to już wogle będzie cudo

Nie żartuj. Mimo smarowania dalej używasz 130 skoku ze 160...

nie wiem jak dla CIbeie, ale mi fakt ze sigma korzysta z 160 z dostepnych 180mm to plus... mam 20mm na dobicie, na czyms wielkim:)

a to ze korzysta ze 130 z dostepnych 160, kosmetyczny zabieg jakis zapewne wystarczy w srodku;)

pozatym, Jesli wlasciciel mowi ze Amor dziala lepiej, i mu pasuje to po co komentujesz?
http://www.pinkbike.com/photo/5516869/
http://tnij.com/Sprzedam_stuff :)
Joniu 03
Kontakt:

Post autor: Joniu 03 »

nie 130 a 140/145 mierzyłem przy mojej wadze 50kg i 35psi poza tym nawet nie mam gdzie wykorzystać całego 160 skoku zresztą wiesz coś o tym ;) a wracając do tematu to jednak rst coraz bardziej zaczeło sie starać zobaczymy jak będzie za rok może coś lepszego wyjdzie ja bym sie powstrzymał z kupnem amora teraz bo sezon sie kończy będą wyprzedaże i sie dowiemy co wyjdzie na sezon 2010
KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

PoleK pisze:pozatym, Jesli wlasciciel mowi ze Amor dziala lepiej, i mu pasuje to po co komentujesz?
Dawno skończyłem z Tobą rozmowę nie wiem czy widzialeś. Po co odpisujesz na posty skierowane nie do Ciebie.
Joniu 03 pisze:nie 130 a 140/145 mierzyłem przy mojej wadze 50kg i 35psi poza tym nawet nie mam gdzie wykorzystać całego 160 skoku zresztą wiesz coś o tym
Zresztą to wiem tyle że pod osobą 85 kg z ciśnieniem 15 psi amor po prostu nie miał powrotu i wykorzystywał 140 skoku. Nie mów że nie. Nie masz gdzie wykorzystać ? Dziwne. Joniu obaj wiemy że faworyzujesz swojego Storma. Na tym poprzestanę.
kelahcim666
Kontakt:

Post autor: kelahcim666 »

Sokół Za 1000 ma 888 a on kupuje go za 500 wiec z czym do ludzi...

nie jezdzilem na tym... ale wybralem jurka bo to Marcok, nie musze do niego zagladac przez rok i plakal o to nie bedzie. niby na R1 mial bym gware, ale to byla nowosc na rynku i niczego o nim nie slyszalem. Praca jurka mi sie podoba, i nie sadze zeby to byl zly zakup(nie chodzi to jak 888 czy boxxer na ktorego sie przymiezam w zimie ale..). Mieki na poczatku, pod koniec sie lekko utwardza, a jak wlejesz olej pod siebie to kozysta z calego skoku a nie dobija. Moze i troche buja przy pedalowaniu ale czego wymagamy od "druszlakowego" tlumika ;)
[url=http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4575535]SELL[/url]
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

4100g czyli 300g więcej niż 888 z '08 więc nie przesadzaj.
Nie 300 a ponad 400 to raz. Dwa - zalezy do którego porównujesz, bo te 400 gramów to jest cięższe od najcięższych 888, w porównaniu do WC czy VF to jest już 800 gramów i to już jest bardzo dużo. Po trzecie 400 gramów to nie jest malo, to jest różnica między Totemem Air a Boxxerem.
ODPOWIEDZ