Sprzęt MX do FR? Czemu nie? :D
-
- Kontakt:
maxxis nie dokońca. może się jednak okazać, że warto kupić kask do MX w dobrej cenie/ podobnej do kasku rowerowego i będzie chronił o niebo lepiej niż kask rowerowy. i co wtedy? ludzie się będą przerzucać na kaski do MX, ponieważ warto! ja uważam, że warto porozmawiać na ten temat. możesz mieć jednak trochę racji, bo to jest tylko moje skromne zdanie 

maxxis Ale na mx są dosłownie te same kolekcje ubrań, troy, fox, i wiele innych. Kaski to chyba jednak troszkę odmienny temat. Ja sam jak nie kupie zestawu troy'a to biorę najtańsze spodnie na mx za 150zł bo mam dość jazdy w jeansach (tak w ogóle jeśli szukacie ciuchów na rower na allegro to patrzcie w kategorii motocykli, bo tam taniej
)

Idzie babcia, zobaczy nas na rowerze i krzyknie - ha, ale *****, jeździ w kasku do mx! Rozbawiłeś mnie tym stwierdzeniemLisek-Tm pisze:Nie mowiac o wiesniackim wygladzie, jak ktos pakuje na siebie rzeczy do MX (zbroje, kaski, ochraniacze itp itd) i wychodzi w tym na rower, to zupelnie inne sporty i zrozumcie to wreszcie.

-
- Kontakt:
Tak się składa, że na zawodach BMX racing w Ameryce co 2gi kask to MX. I nikomu to nie przeszkadza. Miałem możliwość porównania Bell Bellistic i Fly Kinetic, mocno się zdziwiłem ponieważ jadąc pierwszy raz we Fly'u dosłownie czułem wiatr, no wiadomo - stać się w nim nie dało ale to nie problem. W Bellu takiego czegoś nie odczuwałem. Pomijam fakt, że coraz więcej ludzi w leatt brace'ach (które według mnie oprócz ochrony super wyglądają) a nie wspominając o ubiorze. Spodnie MX są o wiele bardziej bezpieczniejsze od zwykłych, załóżmy jeansów. Mniejsza podatność na zdarcie, w niektórych miejscach mają dodatkowy materiał itd. A to, że takie ciuchy wyglądają beznadziejnie to już kompletna przeginka. Asortyment do MX jest o wiele wiele szerszy od rowerowego, gdzie masz pełno kolorów i wzorów.
http://zwolson.pinkbike.com/album/Zawody/