Sprzęt MX do FR? Czemu nie? :D

oliano_italiano
Kontakt:

Post autor: oliano_italiano »

maxxis nie dokońca. może się jednak okazać, że warto kupić kask do MX w dobrej cenie/ podobnej do kasku rowerowego i będzie chronił o niebo lepiej niż kask rowerowy. i co wtedy? ludzie się będą przerzucać na kaski do MX, ponieważ warto! ja uważam, że warto porozmawiać na ten temat. możesz mieć jednak trochę racji, bo to jest tylko moje skromne zdanie :)
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

maxxis Ale na mx są dosłownie te same kolekcje ubrań, troy, fox, i wiele innych. Kaski to chyba jednak troszkę odmienny temat. Ja sam jak nie kupie zestawu troy'a to biorę najtańsze spodnie na mx za 150zł bo mam dość jazdy w jeansach (tak w ogóle jeśli szukacie ciuchów na rower na allegro to patrzcie w kategorii motocykli, bo tam taniej 8) )

Lisek-Tm pisze:Nie mowiac o wiesniackim wygladzie, jak ktos pakuje na siebie rzeczy do MX (zbroje, kaski, ochraniacze itp itd) i wychodzi w tym na rower, to zupelnie inne sporty i zrozumcie to wreszcie.
Idzie babcia, zobaczy nas na rowerze i krzyknie - ha, ale *****, jeździ w kasku do mx! Rozbawiłeś mnie tym stwierdzeniem :)
oliano_italiano
Kontakt:

Post autor: oliano_italiano »

GgG nie róbmy offtopic'u...
gg: 5838449
Zwolson
Kontakt:

Post autor: Zwolson »

Tak się składa, że na zawodach BMX racing w Ameryce co 2gi kask to MX. I nikomu to nie przeszkadza. Miałem możliwość porównania Bell Bellistic i Fly Kinetic, mocno się zdziwiłem ponieważ jadąc pierwszy raz we Fly'u dosłownie czułem wiatr, no wiadomo - stać się w nim nie dało ale to nie problem. W Bellu takiego czegoś nie odczuwałem. Pomijam fakt, że coraz więcej ludzi w leatt brace'ach (które według mnie oprócz ochrony super wyglądają) a nie wspominając o ubiorze. Spodnie MX są o wiele bardziej bezpieczniejsze od zwykłych, załóżmy jeansów. Mniejsza podatność na zdarcie, w niektórych miejscach mają dodatkowy materiał itd. A to, że takie ciuchy wyglądają beznadziejnie to już kompletna przeginka. Asortyment do MX jest o wiele wiele szerszy od rowerowego, gdzie masz pełno kolorów i wzorów.
http://zwolson.pinkbike.com/album/Zawody/
ODPOWIEDZ