Kreatyna

mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Xxsin pisze:Po pierwsze mówimy tu o budowaniu masy mięśniowej, jak chcesz sobie pospalać mięśnie to nikt Ci nie zabroni. ruwenzori ma w swoim treningu trening klatki piersiowej, więc nie ma sensu, zeby dodatkowo robil prawie codziennie pompki, w zupelnosci wystarczy porzadny (12 serii) trening raz w tygodniu.
Przeczytaj następnym razem wszystko dokładnie, bo Twoja wypowiedź dosyć z kontekstu jest wyrwana.
dlatego napisalem zeby zamienil pompki na cos innego w treningu na klatke piersiowa, poniewaz jezeli chce zwiekszyc mase miesniową to pompki sa kiepskim cwiczeniem na rozwoj masy.
czyli pompki jako rozgrzewka jak najbardziej, ale pompki jako cwiczenie typowe na mase raczej kiepski, zwlaszcza dla 16 latka ktory jest bardzo lekki.
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

nie czytalem tak dokladnie calego tematu ale jezeli masz 16 lat to kreatyna odpada poniewaz moze zacac rosnac serce szczegolnie w wieku dorastania pozniej juz raczej nie i to nie prawda ze ona nic nie daje, daje tylko trzeba po cyklach cwiczyc caly czas przynajmniej rok z dieta pelnobialkowa ten srodek jest tylko po to jak ktos nie umie wyrobic masy lub nie chce dlugo czekac na przyrost, a tobie raczej radze robic teraz trening na sile poniewaz kiedy zrobisz ok rok terningu na sile potem mozesz zaczac na mase od razu z duzo wiekszym obciazenie niz jakbys zaczal od razu na mase wcale nie musisz od razu żreć zadnych karbo i geinerow wazne jest tylko zebys nie wpadl w katabolizm a jezeli bedziesz mial stala mase to ok, treningi mozesz robic 4 dni w tyg najlepiej ogolnorozwojowy na wszystkie partie miesni polecam porady weidera ze stopniowaniem ciezaru, a 6 weidera mozesz zrobic nie zaszkodzi tylko nie licz na cuda bo to lepiej robic z dieta chyba ze chcesz tylko mocne miesnie brzucha :D a brzuszki to na lawce pochylej z obciazeniem najlepiej robic i nie zapomnij o bieganiu plywaniu rowerku itp najlepiej kup sobie jakis poradnik z cwiczeniami od siebie polecam "kulturystyka dla kazdego" M Kruszewskiego L Demeilles i taki prl-owski Zakrzewskiego mam go pdf-fie :D i najlepiej jakbys mial jakiegos trenera lub kogos kto sie na prawde zna na zeczy bo od porad z jakichś forow to lepiej z daleka a przynajmniej pol zartem pol serio moze masz jakiegos kumpla na awf-ie czy cos pozdro
wert
Kontakt:

Post autor: wert »

mlynooo pisze:Pier*****ie teroretyka ktory nie ma nic wspolnego z praktyką.
Mi się wydaje, że to ty nigdy nie zrobiłeś więcej jak 10 pompek i ich kilku porządnych serii.
mlynooo pisze:Po calej partii jaką jest klatka piersiowa to i owszem, potrzebujesz czas na regeneracje, ale po zwyklej serii z pompkami to nawet nie zmęczysz dobrze mięśnia!!!
Pisałeś, że pompki może sobie robić codziennie, więc myśl człowieku co piszesz i wyrażaj się precyzyjnie. Uważasz też, że jak zrobi 6 serii pompek w każdej po 50 to nie będzie potrzebował regeneracji?
mlynooo pisze:Pompki mozna sobie robic co najwyzej na kondycje i wytrzymalosci a nie na mase.
Trenując pompki rozwiniesz mięśnie (a co za tym pojęciem idzie - masę), ale nie jest to typowe ćwieczenie na to ukierunkowane, gdyż ciężko przetrenować nim mięsień na tyle, aby zmusić go do wzrostu, więc stosowane jest przeważnie na rozgrzewkę, ale i tak większość osób w tym ja, woli zastosować poprostu mniejszy ciężar na ławce...
mlynooo pisze:Jezeli mięsien sie przyzwyczaji to tego cięzaru to się nie męczy, a jezeli sie nie męczy to nie potrzebuje REGENERACJI!!!
Po raz kolejny pokazujesz, ze nie masz bladego pojęcia o regeneracji i procesach jakie zachodzą w mięśniach podczas pracy, więc oszczędź wszystkim teorii treningowych które wynosisz z podwórka.
Teoretykiem jesteś tutaj ty, bo jest to typowe podejście osób które zaczynają trenować, nigdy nie chodziły na siłownię i nie trafiły pod opiekę wykwalifikowanego trenera i istnieje dla nich jedyna zasada "więcej = lepiej" niech katuje mięśnie na siłowni i jeszcze napiera pompki i brzuszki ile wlezie...
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

a wie ktos z was , moze gdzies pisało jaki trenuja takie koksy zjazdu typu Minnar czy Gee Atherton ? bo przeciez panowie maja kosmiczną kondycje !
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
mlynooo
Kontakt:

wertto ty wlasnie udowodniles ze ja mam racje i ze ty nie masz bladego pojęcia o czym mowisz.

wert pisze:Pisałeś, że pompki może sobie robić codziennie, więc myśl człowieku co piszesz i wyrażaj się precyzyjnie. Uważasz też, że jak zrobi 6 serii pompek w każdej po 50 to nie będzie potrzebował regeneracji?
chlopie zaraz zaczniesz wymyslac co bedzie jak bedzie robil 10 serii po 100 pompek ?? zastanow sie co ty piszesz......
od kiedy robi sie 6 serii po 50 pompek ?? zwlaszcza na mase?? Z tego co wiem to robienie masy polega na cwiczeniu mozliwie jak największym cięzarem przy 10- gora 12 ruchach tak zeby mięsien zmęczyc a nie spalic...

mlynooo pisze:dlatego napisalem zeby zamienil pompki na cos innego w treningu na klatke piersiowa, poniewaz jezeli chce zwiekszyc mase miesniową to pompki sa kiepskim cwiczeniem na rozwoj masy.
czyli pompki jako rozgrzewka jak najbardziej, ale pompki jako cwiczenie typowe na mase raczej kiepski, zwlaszcza dla 16 latka ktory jest bardzo lekki.
wert pisze:Trenując pompki rozwiniesz mięśnie (a co za tym pojęciem idzie - masę), ale nie jest to typowe ćwieczenie na to ukierunkowane, gdyż ciężko przetrenować nim mięsień na tyle, aby zmusić go do wzrostu, więc stosowane jest przeważnie na rozgrzewkę, ale i tak większość osób w tym ja, woli zastosować poprostu mniejszy ciężar na ławce..
wlasnie potwierdziles to co ja napisalem o pompkach więc sie zastanow?? skoro pompkami jest ciezko przetrenowac miesien to po co je robic na mase??? chlopie wez ty sie zaswanow co piszesz !!

wert pisze:Mi się wydaje, że to ty nigdy nie zrobiłeś więcej jak 10 pompek i ich kilku porządnych serii.
dla twojej wiadomosci mam prawie trzy lata stazu z sportach walki i moge sie zalozyc ze w zyciu zrobilem więcej pompek od ciebie!!! I gdyby pompki byly tak zayebistym cwiczeniem na mase to ja i kazdy kto treuje sporty walki mialby klate jak pudzian, ale tak nie jest. bo dla twojej wiedzy gdy organizm przyzwyczai sie do wagi to jedyne co mozesz zyskac na robieniu pompek to kondycja, rzeźba i wytrzymałosc.

wert pisze:Teoretykiem jesteś tutaj ty, bo jest to typowe podejście osób które zaczynają trenować, nigdy nie chodziły na siłownię i nie trafiły pod opiekę wykwalifikowanego trenera
i kto tu jest teraz teoretykiem ?? bueheheh. to ze kupiles sobie karnet na silownie nie oznacza ze trafiles pod opieke wykfalifikowanego trenera. Także skoncz gadac te swoje teorie.
popieeel
Kontakt:

Post autor: popieeel »

dokladnie organizm sie przyzwyczaja do wlasnej masy, ale na poczatek moze byc jednak na mase to faktycznie ciezko i poza tym jak cwiczenia sa monotonne to tez efekty sa mniejsze
wert
Kontakt:

Post autor: wert »

Widzę, że się kompletnie nie rozumiemy i chyba każdy z nas bije do czego innego.
W którym momencie powiedziałem, że ma robić pompki bo to dobre ćwiczenie na masę?
Cały czas staram Ci się wytłumaczyć, że to co napisałeś:
mlynooo pisze:Pompki to sobie chlopie mozesz robic co dziennie, dla samego zdrowia, kondycji i ladnej budowy klatki.
Jest kompletną bzdurą, gdyż tylko tym ćwiczeniem można też się przetrenować i w efekcie doprowadzić do rozpadu takanki mięśniowej i nie mówię o robieniu 2 serii po 15 pompek bo takiej ilości faktycznie nie poczuje.
Jako ćwiczenie typow na masę to totalna pomyłka i w tej kwestii się zgadzamy.
Mało komu chce się robić z czasem np. 6 serii po 50 powtórzeń tylko po to żeby uzyskać mierne efekty kiedy może zrobić np. 6 serii na ławce po 10 powtórzeń i uzyskać dużo lepsze efekty, nie mniej jedak robiąc pompki odpowiednią techniką i w odpowiedniej ilości można uzyskać pewien rozwój masy mięśniowej...
Co do stażu, to na siłowni mam już ośmio letni, wiele konsultacji treningowo żywieniowych + całą masę literatury fachowej na ten temat za sobą, więc teoretyzowanie mam już sporo za sobą.
wojtasu
Kontakt:

Post autor: wojtasu »

Zaborowski1 diety Minnara i Athertonów nie znam. Z tego co widzę to Peat dużo piwa pije i z tego co widac jest się w stanie w czołówce utrzymać :)
bart.ek
Kontakt:

Post autor: bart.ek »

snizy pisze:bardzo dobre wyniki, wręcz rewelacyjne - jaki staż i waga?
Staż ok 5 lat ostanie 2 lata na poważnie, wcześniej 2 lata lekka atletyka :D.
Waga 98kg i 187cm.

Co do ilości powtórzeń a robieniu "masy" to ja mam trochę odmienne zdanie niż panująca wszędzie opinia o 10 powtórzeniach. Każdy organizm jest troche inny i inaczej reaguje na bodźce treningowe. Jak ktoś cały czas katuje np barki systemem 12-10-8-6 powtórzeń to nigdy nie dowie się jakie by miał efekty przy diecie masowej i powiedzmy 25 powtórzeniach 8) . Nie ma nic do stracenia warto eksperymentować z różnymi planami (w granicach rozsądku oczywiście) najwyżej stracicie jakieś 2 tygodnie przyrostów jakie uzyskalibyście na normalnym treningu ale wiedza pozostaje i poznajecie reakcje swojego organizmu :D
mlynooo
Kontakt:

wert pisze:mlynooo napisał:
Pompki to sobie chlopie mozesz robic co dziennie, dla samego zdrowia, kondycji i ladnej budowy klatki.

Jest kompletną bzdurą, gdyż tylko tym ćwiczeniem można też się przetrenować i w efekcie doprowadzić do rozpadu takanki mięśniowej i nie mówię o robieniu 2 serii po 15 pompek bo takiej ilości faktycznie nie poczuje.
ale ja napisalem ze moze robic sobie codziennie 4 x 15 pompek dla zachowania ladnej sylwetki, przez pierwsze 2 tygodnie pewnie będą zakwasy. jednak nigdzie nie napisalem ze on ma tyrac 6 x 50 pompek na mase, bo to logiczne ze spali mięsien ( chociaz po dluzszym czasie nawet do tego sie przyzwyczai organizm).

Zaborowski1
Zaborowski1 pisze:a wie ktos z was , moze gdzies pisało jaki trenuja takie koksy zjazdu typu Minnar czy Gee Atherton ? bo przeciez panowie maja kosmiczną kondycje !
jest masa roznych zestawowow na robienie masy i kondycji. Moze byc tak ze walą poprostu silownie wieczorem a w dzien jezdzą. Sa tacy jak Peat co tylko jezdzą. Kazdy ma inny sposob na kondycje.
Jezeli chcesz trening kondycyjny na silowni to polecam stacje, efekty jezeli chodzi o sylwetke są dobre, ale jezeli chodzi o kondycje i wytrzymalosc fizyczna to poprostu rewelacja!
wróżka_amelia
Kontakt:

Post autor: wróżka_amelia »

Poczekajmy trochę i będzie trzeba stawiać krzyżyki przy waszych nickach.
Pakujcie jeszcze więcej tego ścierwa w siebie. Haha
ODPOWIEDZ