[GgG] - Big Hit + 888rc3
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
LestatBiker płyn do układów hydraulicznych Citroena już więcej Tobie mówi?
Generalnie często gęsto stosowany jako zamiennik płynu Royal Blood Magury do ich hebli. Jak się sprawdza w tarczówkach bo HS'y bardzo ładnie na tym banglają, nic się nie grzeją, a tu jak?
Generalnie często gęsto stosowany jako zamiennik płynu Royal Blood Magury do ich hebli. Jak się sprawdza w tarczówkach bo HS'y bardzo ładnie na tym banglają, nic się nie grzeją, a tu jak?
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
kubabiker 888rc3 2009 to świetny amortyzator, ma kilka wad, ale pracuje bardzo dobrze. Rocznik 2008 ma o wiele słabszy lakier, ma większe luzy na ślizgach (w 2009 praktycznie niewyczuwalne). Wadami tego amortyzatora są na pewno waga (około 3,7kg - wersja wc mimo tytanowej sprężyny... waży tyle samo
) Gdy regulacja objętości komory powietrznej - czyli można by to nazwać progresją, dobiciem - jest nawet lekko odkręcona, to się tłucze. Ma tak każde 888rc3 z 2008 i z 2009, wynika to z budowy tej regulacji - gwint korpusu jest dosyć gruby, przez co cała górna regulacja chodzi minimalnie góra - dół i popukuje sobie. Da się temu zaradzić podkładając coś cienkiego pod czerwoną regulację, albo po prostu nie używanie jej.
Sprężyny mam dwie - miękką i średnią. Jeździłem na miękkiej, ważę ponad 80kg. Wszystko było ok, amortyzator działał ładnie całym skokiem, przy poprawnej ilości oleju nie dobija. W razie czego jest patencik, żeby amortyzator działał też dobrze na tej sprężynie pod 50kg
Jeśli chodzi o płynność, to moje 888 po serwisie mają płynniejsze ugięcie od RS'a.
Ogólnie amortyzator jest teraz na sprzedaż (jak i cały rower - to co z niego zostało, można zobaczyć w podpisie, może komuś coś się przyda
) ponieważ pilnie potrzebuję pieniędzy.
W nowym rowerze chętnie widziałbym znowu 888rc3 bo to naprawdę świetny amortyzator i jakieś gadanie o Tajwanie, wspaniałych Marzo z Włoch to jeden wielki pic. Miałem wcześniej 66rc2x i nie wróciłbym do tego systemu.
W skrócie - polecam
szustaczek Ja po prostu wlewałem olej od zacisku, nic nie trzeba było odpowietrzać. Sainta łatwiej zalać niż ustawić hamulec mechaniczny..

Sprężyny mam dwie - miękką i średnią. Jeździłem na miękkiej, ważę ponad 80kg. Wszystko było ok, amortyzator działał ładnie całym skokiem, przy poprawnej ilości oleju nie dobija. W razie czego jest patencik, żeby amortyzator działał też dobrze na tej sprężynie pod 50kg

Jeśli chodzi o płynność, to moje 888 po serwisie mają płynniejsze ugięcie od RS'a.
Ogólnie amortyzator jest teraz na sprzedaż (jak i cały rower - to co z niego zostało, można zobaczyć w podpisie, może komuś coś się przyda

W nowym rowerze chętnie widziałbym znowu 888rc3 bo to naprawdę świetny amortyzator i jakieś gadanie o Tajwanie, wspaniałych Marzo z Włoch to jeden wielki pic. Miałem wcześniej 66rc2x i nie wróciłbym do tego systemu.
W skrócie - polecam

szustaczek Ja po prostu wlewałem olej od zacisku, nic nie trzeba było odpowietrzać. Sainta łatwiej zalać niż ustawić hamulec mechaniczny..

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no to ja natomiast jeśli uda sie z jakimkolwiek roweremdo DH w co wątpie przesiądę się na XT. bo stwierdzam że 4 tłoczki nie są mi potrzebne a jak będzie za słabo to sobie zacisk na sainta zmienie:)
powodzenia w składaniu czegoś nowego:)
powodzenia w składaniu czegoś nowego:)
sprzedam buty shimano MP90![url]http://allegro.pl/show_item.php?item=2041896325[/url]
Najprawdopodobniej będzie cały nowy rower. A co do siły to nie narzekaj, jechałem w wyścigu xc na code i nie przeszkadzała mi ilość tłoczków
Jeszcze saint ma fajną modulację, waga nie taka straszna... Mi podobają się jeszcze hamulce Formula RX, można je dostać nie drogo, mają bardzo dużą siłę hamowania, tylko nie wiem jak z awaryjnością i odpowietrzaniem.