Ghost DH - prototype

troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

Spaced pisze:Astro nie ma zawodników do testowania sprzetu wiec sprzet katalogowy jest testowany czesto na klientach, do tego w wielu fabrykach od katalogów ogarniaja sporty grawitacyjne jak osły balet.

Nie zeby cos , ale wiesz to z ... (tak , tu wpisz odpowiedz) ?

Co do tej geometrii to po raz kolejny ci powtorze , ze nie kazdy potrzebuje glowki 61* i suportu 330mm nad ziemia ... Na ramach z katem glowki 66* i suportem 14,25" nad ziemia tez mozna leciec "PIECEM" jak ktos tylko potrafi ...
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Todi pisze:niech ktos uzasadni w czym jest commencal leprzy od tego wlasnie roweru (mowie o Astro nie o Ghost) oprocz marketing i duzo wydanej kasy na telenowele Atherton Project?
Commenciala nie miałem ale na wyrobie Astro pod nazwą Krafstoff jezdziłem. Przypuszczam jednak, że w rowerach Athertonów głowka ram jest wspawana prosto, nie wypadają łożyska i posiadają podstawową sztywność boczną.....
Różnica tkwi przede wszystkim w tym , że Spec, Kona, Trek itd zlecają spawanie wg swoich projektów, norm i materiałów. Stawianie znaku równości pomiędzy Astro a resztą "normalnych" marek jest niepoważne.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

troyo a gdzie ja pisalem, ze trzeba głowke 61 stopni? Dopierdalasz sie, a nie masz nic do wrzucenia. A co do katalogowych fabryk to z na przykladzie innych produktów wiem to testy owszem odbywaja sie ale przez firmy, które dopiero rebranduja sprzet ;) Do tego tu jest wyzej niz 14.25 ;) Zreszta jak wczesniej pisałem - nie ma teraz wielu złych bików ale to lepsze wrogiem dobrego nie jest? To, ze sie da na troche słabszym biku cisnac piecem to oznacza, ze bike lepszy tak na prawde lepszy nie jest? Spaczona logike masz Dodaj do tego ww. problemy, które ravfr wymienił z rama to masz jaja.

A jak chcesz z tego kolejną kłutnie robic to na pw zapraszam bo widze, ze masz dalej z moimi pogladami nt. bików problem i zamierzasz prowadzic z nimi krucjate.

Zreszta szczerze powiedz mi czy astro twoim zdaniem oferuje dokładnie na takim samym poziomie jak dzisiejsze topowe marki? Szczerze?
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

zmiazdzyly mnie zdjecia na stronie Astro modeli opisanych jako do DH z mostkiem zwyklym zalozonym na polke od maniotou przewidziana na ich zintegrowany mostek :D LOL.
troyo
Kontakt:

Spaced piszesz ,ze rama z glowka 66* i suportem 14.25 to dzika geometria .
Co do testow to wpierw lepiej zajrzyj na strone astro a potem sie wypowiadaj , bo znow strzelasz z pizdy o czyms czego nawet nie widziales .
Slabszy bike ? Cokolwiek masz na mysli , nie ma czegos takiego jak slabszy ROWER . Jak lubisz pocinac po polskich polanach na rowerze z geometria na trasy o nachyleniu 30/40stopni to fajnie dla ciebie , ale wyobraz sobie , ze nie kazdy na swiecie to lubi . Mialem okazje pojezdzic na paru astro pod inna bandera i sa to calkiem niezle rowerki . Za ta cene to juz w ogole .

Astro nie kosztuje tyle co "topowe " marki wiec nie wiem skad bierzesz takie pomysly . Chociaz moze wiem ... z dupy .
Spaced
moderator
Kontakt:

troyo raz 14.5 nie 14.25. Wchodziłem na strone sette, które sprzedaje astro pod swoja marka. A co do słabszy rower to uwazasz, ze nie ma czegos takiego jak slabszy/gorszy sprzet? Caly sprzet jest taki sam i drozszy sprzet nie rózni sie niczym? Inna sprawa, ze jak uwazasz, ze katy głowki 63-64 słuza tylko jezdzie po stromych trasach to gratuje.
A o cenie nie dyskutowałem bo nie mówie, ze astro to gówniany rower za te pieniadze bo tutaj jest rozmowa o rowerze teamowym.

I jak mówilem chcesz sie offtopowo kłucic to na pm/gg (jest na profilu), inaczej posty ida ci do kosza. Jesli ja tego nie zrobie zrobi to inny mod jak zawsze podczas naszych sprzeczek o to samo. Swoja droga mamy rózne poglady nt. tego jakie katy powinien miec bike, nie mozesz tego przezyc? Budzisz sie w nocy mokry przez to? Jak ci znajomi zle w wyborach głosuja tez sie do nich dopieprzasz?
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Spacedtroyo panowie,prosze o spokoj.Jak macie ochote to Wam wydzielimy temat o Astro i bedizecie sobie mogli do woli walic postami.Albo Troyo vs Spaced ;).

Nie wiem jak w Astro geometria,prawde powiedziawszy srednio mnie to interesuje,ale wiem ze jakosc produkcji ram dosc mocno sie zmienila w przeciagu ostatnich bodaj 5lat.Aktualnie te ramki sa dokladnie pospawane i dosc dobrze wygladajace-szczegolnie w swoim przedziale cenowym.
Poglad moj opieram na ramach ktore pokazali na swoim stanowisku na Eurobike'u 2009,ktore to stoisko ogladalem z osoba ktora pare lat robila pewne interesy z Astro.

p.s. pare lat temu Astro dosc konkretnie dawalo dupy z jakoscia,ramy pekaly,krzywily sie,konstrukcje bywaly nieco nieprzemyslane.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
troyo
Kontakt:

Spaceddla jednego ten niby slabszy sprzet , to wlasnie to czego potrzebuje , a dla 2giego to za malo . Ktory ma racje ? Ten co z powodzeniem jezdzi w dh/fr na deore czy ten co laduje xtra do zjazdowki ?

Skad wiesz ze rower teamowy ma takie samo geo ? Znowu starasz sie wcisnac swoje dyrdymaly .

Zakladajac ze mialbym 2 rowery V10 (z katem glowki 67* i suportem 14,8") oraz tego zafajdanego astro za psi grosz z glowka 66* (ktora od biedy moge walanac na 65/64* dzieki adapterom zmieniajacym kat glowki) , suportem 14,5" to jak posadze dupe na tych rowerach to astro i tak bedziesz mial z bardziej plaskim katem glowki i nizej ... wiec przestan pier.... te swoje suche cyferki z katalogow i moze posiedz wiecej na rowerze zamiast na forum , to bedziemy mieli o czym rozmawiac . W dodatku bede miec pare patoli wiecej w kieszeni . Moze napisz do Peat'a ze ma beznadziejne geo w rowerze i ogolnie frajer z niego , bo pocina na sancie z DZIWNA geometria .

Co do 2giej czesci twojego posta : nie bede tego komentowac , bos burak i prostak .
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

No i mamy filmik z testów:

http://vimeo.com/9461909
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
ravfr
Kontakt:

Jezdzi , nawet lata . :shock:
Zobaczymy co będzie z rozmiarówką i czy zdecydują się zrobić dwa(na kilka nie liczę) modele, dla prosów i szaraczków DH. Czy będzie dostępny tylko jako frameset , tak jak do tej pory było z tematem DH w Ghoście.
PS. Dziś ,koło południa rzeczywistość pogrzebała moje, tegoroczne, Mondrakerowe plany, przeznaczenie? ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

ravfr co sie stało? ;)
ravfr
Kontakt:

Spaced szara ,finansowa rzeczywistośc ;).
=disbrainer=
Kontakt:

Post autor: =disbrainer= »

ktos szprechajacy moglby strescic czy cos ciekawego klaus mowi w tym filmie? btw, fajnie nakrecony, lezka sie w oku kreci na mysl o ostatniej jesieni u mnie;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Trochę odgrzewam, ale całkiem prezentuje się ten bike. Miałem okazję zobaczyć na żywo..

Obrazek
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Zwróciliście uwagę na ten dziwny napinacz? O co w tym chodzi?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

A o co ma chodzić? O to co zwykle - napinanie łańcucha + możliwie mały wpływ na zawieszenie i odwrotnie.
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Sert93 Napinacz to jest zwykły E13 LG1+

Może Ci chodzi o rolke prowadzącą łańcuch przy osi obrotu wachacza ??

Taki zabieg ma na celu wyeliminowanie efektu "kopania po korbach"...
Sell: Rower - Intense M9
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

a jak z cena?
ravfr
Kontakt:

ArthurGreen siedziałeś na nim ? Dalej mnie nie nurtuje ta koszmarnie długa, górna rura .

a jak z cena?
lipa lekka , Niemcy podnieśli ceny na 2011, zresztą jak wszyscy producenci, odpowiednio dla modeli NS i DH , 10 900 i 20 000 . Rama z DH - 6000 zł jako frameset czyli pewnie z napinaczem i sterami .
ODPOWIEDZ