Co dalej z Joshem Benderem?

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Driver pisze:
Schodek czym wiecej czytam Twoich postow dochodze do wniosku ze Ty nie myslisz : /

Jakos nie kojarze zeby bender na plaskie ladowal
No cóż..peszek :mrgreen:

Bender swojego czasu wyznaczał kierunek w droperce, ale od tego czasu poszło wszystko w dal solidnie i to co kiedyś było powalające na kolana to dziś dzieciaki na slope/dirt rowerkach kręcą w koszulkach na relaksie...

A czy skakał i jak to sam sobie odpowiesz analizując filmiki...polecam sekwencję jak na Rampage dziobaka wali na starcie...i ciekawe czemu ?? Pewnie przez leki amor na froncie :twisted:
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
AdiFreerider
Kontakt:

Post autor: AdiFreerider »

Schodek pisze:Pewnie przez leki amor na froncie Twisted Evil
to i tak nie zmienia faktu ze supermonster i tak wzbudza ogromny respekt
Schodek
Kontakt:

AdiFreerider nie wnikam czy wzbudza i u kogo ale zawsze znajdzie się fanatyk takiego sprzętu...główny nurt sceny idzie w stronę technicznej jazdy z mega frajdą ( bo jest władza ) a nie spadania za rowerem z modlitwą na ustach..

Nie oceniam kto co i jak lubi bo jeden lubi płaskie a drugi piegowate...fajnie jak się można dogadać i razem czas spędzać
AdiFreerider
Kontakt:

Schodek dom bym oddal za rower Josha Bendera xD
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Schodek pisze:Bender swojego czasu wyznaczał kierunek w droperce, ale od tego czasu poszło wszystko w dal solidnie i to co kiedyś było powalające na kolana to dziś dzieciaki na slope/dirt rowerkach kręcą w koszulkach na relaksie...
oświeć mnie, kto wali na relaksie 17(o ile mnie pamięć nie myli)m dropy.
Schodek
Kontakt:

ravfr może nie 17tki ale nastki i to robią chłopaki nagminnie na świecie ....jak poszukasz na spokojnie w sieci to znajdziesz...pomijając fakt że Bender walił ale nie ustał ani razu tego co się starał, a jakie kontuzje połapał to chyba doskonale wiesz że mało życia nie stracił po tych próbach..

Oświecę Cię !1 Bender też nie walił na relaksie 17m dropów :mrgreen:

o co się czepiasz Rafale ??
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Dla mnie bez sensu jest wypminanie prekursorowi ze nie robil od razu tego co inni 10 lat puzniej...
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

ja bym powiedzial tak zrobcie to samo prawidlowo a pozniej krytykujcie jak weszlem na chate i spojzalem w dol to juz bylo lekkie przerazenie a to byla dopiero polowa wysokosci jaka latal Benderna poczatek wystarczy wejdz na taka wysokosc z jakiej latal stan na krawedzi i spojz w dol wtedy bedziecie wiedziec o czym piszecie
AdiFreerider
Kontakt:

Schodek pisze:pomijając fakt że Bender walił ale nie ustał ani razu tego co się starał, a jakie kontuzje połapał to chyba doskonale wiesz że mało życia nie stracił po tych próbach..
skoczyl z 16,5m i nie wyglebił sie ustanawiajac rekord swiata. 18m juz nie dal rady ustac to fakt.
a co do kontuzjii, zauwazyles ze ile razy sie nie wywalił to wstawal, wzruszal ramionami, bral rower i lecial jeszcze raz no ewentualnie ocieral sie jeszcze z krwii, no moze z wyjatkiem tych gleb po ktorych trafil do szpitala.
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

Schodek dom bym oddal za rower Josha Bendera xD
Myślę że to się da załatwić.
Podpiszemy umowę, ja odkupię od Bendera rower, za kwotę jaką powie powiedzmy 40.000 PLN.
Rower przekażę Tobie, a ty przepiszesz na mnie swój dom jako darowiznę;p
Pasi? :twisted:
ps: podeslij mi na maila zdjęcia domu, jaki metraż itp ;p :lol: :lol: :lol:
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

o co się czepiasz Rafale ??
nie czepiam sie Michale , swoją drogą , to przykre, że wyrażanie opini, odmiennej niz Twoja, postrzegasz jako czepianie się.
Benderowi należy się bezwględny szacunek za wyznaczanie granic ludzkich możliwości. Niezależnie czy robił to w "pełni władz umysłowych" czy nie.
Setki walą "na lajcie nastki" a Bender jest jeden.
AdiFreerider
Kontakt:

ravfr pisze:Benderowi należy się bezwględny szacunek za wyznaczanie granic ludzkich możliwości. Niezależnie czy robił to w "pełni władz umysłowych" czy nie.
Setki walą "na lajcie nastki" a Bender jest jeden.
zgadzam sie z Toba.

speedy to ja pisalem ze oddalbym dom za rower Josha Bendera;]
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Schodek pisze:Bender swojego czasu wyznaczał kierunek w droperce, ale od tego czasu poszło wszystko w dal solidnie i to co kiedyś było powalające na kolana to dziś dzieciaki na slope/dirt rowerkach kręcą w koszulkach na relaksie...
:lol: tzn teraz to juz jest normalka? Pokaz mi te dzieciaki

wezcie przestancie wypisywac jakies smuty z workami ziemniakow itp... On nie mial przygotowanych tras i ladowan, kola mu sie w piach zapadaly

I pokaz mi jak Bender na plaskie ladowal
Pure Freeride
speedy
Kontakt:

Dla mnie, Bender to ikona tego sportu.Jak zaczynałem jeździć to on był najczęściej wymieniany i obgadywany,Jego skoki to było coś.A że się łamał?
Nie trzeba skakać z 16m, żeby się połamać.Niejeden biker połamał się na krawężniku :) :D .
Wg mnie, przy takich wysokościach, nietrudno się połamać.
Szacunek dla Bendera że się odważył na te wszystkie dropy.Ja bym się posrał:D
AdiFreerider
Kontakt:

speedy jakbys miał 300mm skoku z przodu to tez bys inaczej patrzal na swiat i na dropy;] jednak 16 czy 18 metrow to juz przesada xDD czegos takiego nigdy bym nie skoczyl no chyba ze bym sie dowiedzial ze mam raka hiv albo aids
speedy
Kontakt:

A czy mega loty na motocyklu po 107m są normalne?Też możesz sobie kuku zrobić...Pamiętaj o tym, że jeszcze parę lat temu,(10?) większość z nas jeżdzących, jak widziało drop 1,5 to srało w majty.Wtedy, Bender latał takie dropy , w drodze do sklepu, po bułki:)Sam skok amortyzatora nie ma wpływu na skoczonego dropa.(na 16m, oczywiście ma, ale mówimy o realnych dropach)Niejednokrotnie widziałem , jak dropy po 2 metry skakali ludzie na sztywniaku, z 80mm z przodu, na miękkiej ośce,a ludzie na fulach, 180/200 wymiękali lub się zastanawiali godzinę, skoczyć, czy nie.
A wracając do tematu, Bender to legenda:) :D
AdiFreerider
Kontakt:

speedy pisze:Niejednokrotnie widziałem , jak dropy po 2 metry skakali ludzie na sztywniaku, z 80mm z przodu, na miękkiej ośce,a ludzie na fulach, 180/200 wymiękali lub się zastanawiali godzinę, skoczyć, czy nie.
A wracając do tematu, Bender to legenda:) smile
nie spotkalem sie jeszcze zeby ludzie na fullach z 200mm skoku wymiekali a kolesie na sztywniakach z 80mm sie bali(osobiscie mam sztywniaka ze 150mm) a co do Josha byl i bedzie legenda tu sie zgodze
Schodek
Kontakt:

Bender jest legenda ale nie ma naśladowców na świecie bo każdy średnio ogarnięty kolo na rowerze precyzyjnie ocenia sens spadania takich wysokości i na relaksie dochodzi do wniosku że to nie ma celu..

Co do skaczących na luzie...odpal sobie Slope zawody i zobacz z czego kolesie kleją triki i na jakich maszynach i w jakim stylu...

Sorewicz ale nie mam nic do Josha tylko nie podniecam się tym co ktoś robił naście lat temu ...bo dziś styl i progres jest zdecydowanie większy...

chłopaki na MX robią takie ścianki tyle że up hill z whepami, kolesie na nartach skaczą ścianki po 50 m a goście na BMX naszmacają taki HC że Bender ze swoim pancerniakiem to może im dętki łatać...wybaczcie ale era Bendera już jest skończona

Spadanie dropoów bez kontroli tylko na zasadzie że chyba się uda moim zdaniem mija się z celem normalnej(technicznej) jazdy..generalnie już dawno przestano spadać takie wielkie ścianki bo to do niczego nie prowadzi...prędzej się ktoś zabije niż wyznaczy kierunek w grawitacji...Bender był pierwszy ale jakoś nie widzę następców nałogowo spadających po 18m w dół....widać za to masę ludzi potrafiących kręcić BF na nasto metrowych skokach na miękko i bez spiny...to jest moim zdaniem styl i poziom a nie worek kartofli który przyziemia na przypale...sora to tylko moje zdanie i nie musicie go szanować..

ravfr nie chodzi o inne zdanie tylko napisałeś to tak jakbym kłamał gdzieś..ale oki, szanuję że komuś się to podoba i ma zajawkę na to..relaks
mysticar
Kontakt:

Post autor: mysticar »

speedy pisze:Szacunek dla Bendera że się odważył na te wszystkie dropy.Ja bym się posrałsmile
speedy
''Sometimes you just have to suck it up and go for it''
Josh Bender
;)
ciesz się z tego co masz, lub przynajmniej śmiej...
ODPOWIEDZ