Kona

KACZOR
Kontakt:

Post autor: KACZOR »

jak to ?? sprzedawcy sie gowno znaja ?? TO KTOS SIE QRWA ZNA ??!! chyba nie powiesz ze ty !!... za wysoko sie cenisz troche
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

tak, najbardizej sie zna sprzedawca co powiedzial Ci ze wyzej wymienione kony maja te same ramy hehehe :] a moje zdanie apropo (wiekszosci) sprzedawcow jest takie, ze poleca Ci ten sprzet, ktory im zalega i trzeba go zutylizowac, ot co. i taka jest prawda : dzis zobaczylem kupiony pare dni temu rower - za 3000 ; drag 16, mz race, korby alivio na kwadrat, black boxy, i kola jakies extrim, opony duro... oczywiscie klamkomanetki i przerzutki dwie alivio i nei skrocony lancuch... i to sa wlasnie sprzedawcy, zawsze pomoga i doradza co kupic, prawda??

a co do mojej samooceny - to moja prywatna sprawa. a znac sie na wszystkim nie znam, ale znam sie na tyle zeby pwoeidziec ze kony maja inne ramy, albo ze za 3000 mozna zlozyc zupelnie inny rower. pomijajac fakt ze od tego draga to juz kona scrap jest o klase wyzej... a po przecenie kosztuje 2k.

kto sie zna na sprzecie? ten kto na nim jezdzi. co ma z nim doczyneina na codzien. jesli tak bardoz chcesz wiedziec

// to wszystko na gorze to moje zdanie i baaardzo mi przykro jesli kogos uraziem... buahaha
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
SKibi
Kontakt:

Post autor: SKibi »

Dlatego proponowałem kilku sprzedawców przepytać a nie 1.
Proponuję wziąć pod uwagę, że Joel napisał, że jest początkujący, w zwiażku z tym ma 2 wyjścia. Albo posłuchać sprzedawcy ( wybranego ), albo pojechać wybrać dokłądnie sprzęt z kimś kto się dobrze zna. Myślę, że wybór kony, jako całego roweru jest lepszy od przytoczonego draga i sprawia mniej kłopotów z gwarancjami i takimi różnymi dupereleami, które mogą się zdarzyć. W zwiażku z tym, że będzie zaczynał, to myślę, że nie potzrebuje czołgu od razu i sam dojdzie do tego co trezeba zmiienić. Osobiście jestem za składaniem roweru i nie spotkałem takiego, który by mi seryjnie pasował w 100%.

Rufus: 3 tyg na obozie. Do zabawy była każda Kona MTB od XC po DH.
poprostu te 8 modeli mnie najbardziej interesowało.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=340174
KACZOR
Kontakt:

Post autor: KACZOR »

skibi niby ma racje ALE ....

jak podliczylem (niedokladnie) ile kosztowalby mooj rower zlozony na czesci to wyszloby jakies 4,5 tysiaka a zaplacilem 3,3 ...

nastepnie gwarancja_ jak koopujesz caly rower gwarancja jest dluzsza

ale musze sie zgodzic z tym ze skladajac rower samodzielnie wybierasz te czesci ktoore ci najbardziej pasuja (ale ten joel jest poczatkujacy i nie wiem jakie czesci mu pasuja)."jak chcesz zeby cs bylo zrobione dobrze, zrob to sam"
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Moich głoopich postów. Ma limit 90 znaków
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

Kaczor, rozwieje twoje watpliwosci i napisze ze moim zdaniem cszyvy,skibi i inni zna sie lepiej od wiekszosci sprzedawcow w tej samej mierze co i od ciebie. Ja, choc nie uwazam sie za alfe i omege tez sie lepiej znam. Sklada sie taak, ze w wiekszosci znanych sklepow rowerowych w wawie bywam od czasu do czasu i ludzi ktorzy tam za lada stoja czesto zupelnie nic nie wiedza. Spotykalem sie wielokrotnie z sytuacjami w ktorych w porownaniu z innymi sprzedawca tamtejszy znal sie bardzo dobrze i probowal mi wcisnac "zwykly" adapter do hayesa badz nie umial odpowietrzyc grimeki. Jeden z nielicznych sklepow w ktorym znaja sie na rzeczy nalezy (chyba) do niejakiego Marcela imiesci sie bodajze przy grochowskiej. Personel sklepu tego jest w porownaniu z innymi bardzo nietrypowy - oni jezdza na rowerach :]
Jaki ty butny jestes. Za wszelka cene chcesz pokazac ze inni wiedza gorzej.
Nawet tym, ktorych nie lubie nie zycze zeby ich autorytetem w sprawach rowerow byl sprzedawca i to w dodatku taki ktory mowi ze wszystkie kony sa takie same.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

a rower zawsze lepiej skladac samemu. nawet najlepsza firma nie moze przeciez zrobic modelu pod dana osobe. Joel - zloz rower sam. oszczedzi to dodatkowych wydatkow i da wieksza radoche. dobrze radze :)
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Krzywy
Kontakt:

hmm kaczor mylisz sie w zeznaniach, rz zaplaciles 3,400 a raz 3,3 tysiaca... ale spoko :) w takim razie joel powinien poczytac wypowiedzi na forum i pogadac ze znajomymi i pojezdzic na kilku rwoerach i sie zorientowac...
www.bikeaction.pl
Krzywy
Kontakt:

wlasnie mam akurat na sprzedaz ramke z dodatkami jak w podpsie, sprzet wysokiej klasy :P ramka moze nie tak pancerna jak kona, ale troche inna geo i ma poziome haki ;)
www.bikeaction.pl
ODPOWIEDZ