Trek 2012

boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Las3k_91 Ldz pisze: Kamil89 napisał(a):"co do złamanych ram , pokaż mi jaką kolwiek której nie widziałeś pękniętej czy złamanej ... "

Patrz - > mój podpis :mrgreen:
Czekałem na to :D :D :D
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Czy Ci, którzy twierdzą, że "rama do bani, bo pękła" na pewno widzieli na filmiku z zawodów, gdzie to się stało i z jaką prędkością jechali tam zawodnicy??
Uderzenie musiało byś potężne. Nawet rower Pirata by tego nie wytrzymał ;)
pozdro

frango
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Nie, masz link do filmiku?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Las3k_91 Ldz pisze:Mam dokładnie to samo odczucie, wszystko się teraz robi na sezon albo najlepiej "For [One] Race Only".
Cholera znam ludzi z Legendami po 3 sezonach jazdy cały rok w whislter 90kg wagi i nic sie nie dzieje ;) M9 nowa mocna jest, GT fury. Jest tona mocnych ram na rynku, tylko nie sa ładnie reklamowane ;)

A co do filmu to to co wrzucilem obrazuje prędkość z jaka przyłozył bo to na tej trasie było. 0.30 masz tam odcinek i przy tym speedzie gdzies tam typ zatrzymał rower na skalnej sciance/półce. Lost in translation troche bo portugalski > angielski > polski.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Spaced pisze:Jest tona mocnych ram na rynku, tylko...
..nikt ich nie kupuje. Poza Tobą. Masz ode mnie plusa bez cienia sarkazmu. :mrgreen:

No dobra, zobaczyłem film. Jest szybko. Zresztą to nie ja mówiłem, że jest słaba, bo w węglowe ramy wierzę, z ciekawości o niego pytałem.
Spaced
moderator
Kontakt:

Swoją drogą przeciez z popularnych ram demo jest mocne. Wiec bez przesady, ze nikt ;)
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Spaced pisze:GT fury. Jest tona mocnych ram na rynku, tylko nie sa ładnie reklamowane
W mojej opinii Trek nie jest specjalnie reklamowany, zrobił się boom dzięki Gwin'errowi ;) a GT na pinku ma teraz taką promocję że portal mógł by zamienić nazwę na GT bike ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

jasiek_krk pisze:W mojej opinii Trek nie jest specjalnie reklamowany, zrobił się boom dzięki Gwin'errowi

Reklamy w magazynach, mocny team, reklamy na pinku. Trek nie jest TERAZ reklamowany specialnie bo udeżyli z reklamami 2-3 lata temu. Pamiętam jak nagle każdy i jego matka chciał miec treka.
jasiek_krk
Kontakt:

Post autor: jasiek_krk »

Sądziłem że w wątku dotyczącym karbonowego treka odnosisz się do teraźniejszej sytuacji a nie do czasów kiedy mn. Joda miał ramę tej firmy.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Spaced pisze:

BikerJG napisał(a):"To raczej praktyka - nie teoria :/"

Jaka praktyka? Wiesz co sie dokładnie stało? Nie? To teoria.

Sry zią, mam Ci znaleźć posta jak pisałeś do mnie że ZAWSZE TEORIA UBER PRAKTYKA?
Spaced
moderator
Kontakt:

Inteligentna teoria? Jasne. Policzyc przeciez spokojnie mozesz przy jakim strzale rama ci pójdzie ale to troche inne praktyka niz - widziałem fote roweru na pinku, musi pekać. Nawet jak tak na prawde rower wpadł pod tira.
Ale chcesz sie pospierac to wal na pw ;)
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

Spaced poprostu manipuluje slowami, fajnie ze ktos to widzi.

Faktem jest ze pekla na trasie zjazdowej nie pod tirem, czy inna by pekla nie wiem, nie widzialem - Ty rowniez nie. Aczkolwiek twierdze ze osobe ktora ma zamiar wydac na rower 30 kawalkow powinno takie zdjecie "zaniepokoic"
Spaced
moderator
Kontakt:

to lepiej niż pierniczyc głupoty. ten filmik i opis sytuacji to nie mój wymysł tylko opis świadków. prędzej im zaufam niż twoim przemysleniom z kohla po obejrzeniu jednej fotki
BikerJG
Kontakt:

Spaced pisze:twoim przemysleniom
A jakie sa moje przemyslenia? Poprostu dodalem zdjecie w odpowiednim temacie - kazdy zinterpretuje to tak jak bedzie chcial a nie jak Ty rozkazesz. Nigdzie nie pisalem ze te ramy pekaja, czas pokaze.
Mervis
Kontakt:

Post autor: Mervis »

panowie nie przesadzajcie, ta rama jest maksymalnie wylajtowana,
I nie jest przeznaczona dla przeciętnego zjadacza chleba, pewnie ma świetny stosunek wagi do wytrzymałości, a to jest chyba najbardziej obiektywna informacja, co z tego że jakaś inna rama wytrzyma takiego dzwona jak wazy np o 50% więcej ?
jeśli boisz się że taki treek pęknie Ci przy dzwonie na drzewie, to za tą kasę kup sobie ze 4 big hity, albo zumbi i szalej dowoli.
BikerJG
Kontakt:

Mervis zumbi to chyba zly przyklad :twisted:
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

BikerJG pisze:Mervis zumbi to chyba zly przyklad :twisted:

Ojjj tam, ojj tam - to 4 zumbi + 12 wahaczy :)
Sell: Rower - Intense M9
ODPOWIEDZ