Rama do DH do 6k.

Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

timont344 - jesteś dzieckiem marketingu. To bardzo smutne, że masz kupę kasy i zero wiedzy.
Snepi
Kontakt:

Post autor: Snepi »

http://www.ebay.com/itm/NORCO-A-LINE-PA ... 755wt_1270

Czyli ta juz jest poprawiona i nie peka tak? ;)
timont344
Kontakt:

Post autor: timont344 »

Las3k_91 Ldz pisze:timont344 - jesteś dzieckiem marketingu. To bardzo smutne, że masz kupę kasy i zero wiedzy.

Kupę to ty masz w głowie, popisz się wiedzą o norco 2004 napisz że jest najlepsze na świecie żeby wcisnąć komuś twój syf
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

timont344 pisze: Las3k_91 Ldz napisał(a):"timont344 - jesteś dzieckiem marketingu. To bardzo smutne, że masz kupę kasy i zero wiedzy. "

Kupę to ty masz w głowie, popisz się wiedzą o norco 2004 napisz że jest najlepsze na świecie żeby wcisnąć komuś twój syf
Daj jeden, konkretny argument, dlaczego to norko jest złe. Oprócz wagi.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Daj spokój, szkoda z nim gadać, może za pare lat jakiś poziom ogarnie :D
Snepi
Kontakt:

Mógłby mi ktoś zorientowany w temacie powiedziec czy ten norco co napisałem powyżej jest już ok? Czy opłaca się ją brać stricte dh?
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Opłaca, bo ma kąty jak Team DH. A co do pękania, to wg mnie ok, ale spaced mówi, że nie ok [żadnej pęknietej nie widziałem, tylko on tak mówi], więc może im rocznik nie wyszedł naprawdę.
timont344
Kontakt:

boogiel pisze:Daj jeden, konkretny argument, dlaczego to norko jest złe. Oprócz wagi.

Kto normalny chciał by mając 6 tyś na ramę kupić coś z 2004r?
Używane, poobijane, łożyska zapewne do wymiany, sama praca ramy jest nieporównywalna, z resztą kurwa jak można porównywać 8 letnią już rame do nowej?
To jak rozmowa czemu ktoś mając kase na nowe BMW nie woli 8 letniego golfa bo tańszy i ta sama pojemność ślinika. ;)
timont344
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Daj spokój, szkoda z nim gadać, może za pare lat jakiś poziom ogarnie :D

fakt: http://www.pinkbike.com/photo/5452334/
haha co gość idzie piecem, twojego poziomu to nigdy nie osiągnę fakt.
Schowaj się bo jak widzę twoje foty to przestaje wierzyć w downhill cioto :)
boogiel
Kontakt:

Ale przecież nikt nie porównuje norko 2004 do nowej ramy, zrobił się offtop.
Nie zawsze najdroższe, jest najlepsze.
Nie ma co dalej offtopować, bo z tematu norko 2009 zeszło na 2004 ;)
Nie ma tez się co spinać, choć w poglądach na temat niektórych ram się nieco różnimy, w przeciwnym razie nudno by było ;)
Co do Scalpa, to ma najpiękniejsze spawy na rynku, i na dodatek wygląda obłędnie. Jedynie waży trochę dużo ;/

Edit. Timon, wyluzuj, zaraz warna dostaniesz.
Dh to nie tylko elo stroje i sprzęty.
timont344
Kontakt:

boogiel pisze:Ale przecież nikt nie porównuje norko 2004 do nowej ramy, zrobił się offtop.
Nie ma tez się co spinać, choć w poglądach na temat niektórych ram się nieco różnimy, w przeciwnym razie nudno by było ;)
Co do Scalpa, to ma najpiękniejsze spawy na rynku, i na dodatek wygląda obłędnie. Jedynie waży trochę dużo ;/

z tobą można przynajmniej jakoś merytorycznie porozmawiać, tylko jak wywyższa się gość który na zawodach mógłby mi opony czyścić i to mnie wkurza :)

ps: tu pokazałeś poziom ;) http://www.pinkbike.com/photo/7338856/
Snepi
Kontakt:

Bo jak czytałem w archiwach norco odnośnie tych ram pękających tak jak tu pisze i na tych zdięciach są bez poprawek sa wymienione roczniki i modele, a na ebay'u widać inne wg mnie poprawione.

http://www.norco.com/pub/ftr/Norco-%20f ... %20-EN.pdf
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

timont344 pisze:Używane, poobijane, łożyska zapewne do wymiany, sama praca ramy jest nieporównywalna, z resztą kurwa jak można porównywać 8 letnią już rame do nowej?
Hahaha, posrane nie poobijane. :lol: Sam jeździsz na jakimś nowym gównie na sezon i cię żyłka ciśnie, bo nie pracuje?

Naucz się pisać, a takie teksty to do mamusi, wierzę, że po niej odziedziczyłeś wygadanie, WIELKĄ WIEDZĘ, inteligencję i miłość do pieniędzy, twój bogaty tatuś na pewno ma z niej dużo radochy :)

A jak masz coś do mojej jazdy to mnie złap dzieciak.

I teraz morda, bo jesteś tu zerowy i możesz mi bieżnik picować.
boogiel
Kontakt:

Snepi pisze:
Bo jak czytałem w archiwach norco odnośnie tych ram tak jak tu pisze
i na tych zdięciach są bez poprawek (nawet tam pisze) oraz sa wymienione roczniki i modele, a na ebay'u widać inne wg mnie poprawione.

http://www.norco.com/pub/ftr/Norco-%20f ... %20-EN.pdf
Moim zdaniem są ok, tylko Spaced z kimśta,m gadał i ma inne zdanie ;)
timont344 pisze: boogiel napisał(a):"Ale przecież nikt nie porównuje norko 2004 do nowej ramy, zrobił się offtop.
Co do Scalpa, to ma najpiękniejsze spawy na rynku, i na dodatek wygląda obłędnie. Jedynie waży trochę dużo ;/ "

z tobą można przynajmniej jakoś merytorycznie porozmawiać, tylko jak wywyższa się gość który na zawodach mógłby mi opony czyścić i to mnie wkurza :)

ps: tu pokazałeś poziom ;) http://www.pinkbike.com/photo/7338856/
Luźno, nie ma co się napinać ani się fochać na siebie ;)
Mi się to na forum podoba, że można podyskutować, bo to rozwija.
Pozdro i bez spiny.
Ps. Może z nowych tr450? Biketime miał ostatnio jakąś "promołszon", a tr'ki są równie zajebiste co Scalpy ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

boogiel pisze:Mi się to na forum podoba, że można podyskutować, bo to rozwija.
Gadaj tu z gościem, który nie rozróżnia Kony od FSR. :mrgreen:

Spaced zwykle wie co mówi, zaczekał bym na jego wypowiedź.
timont344
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze: a takie teksty to do mamusi
do twojej jak tylko skończy mi (OCENZUROWANO - ZA TO AUTOR POSTU DOSTAJE BANA NA TYDZIEŃ - SeraaX)
Las3k_91 Ldz pisze:jesteś tu zerowy
na tym forum może tak pajacu ale ja nie zajmuje się udzielaniem na forach tylko jazdą, napisałem moją opinie bo jeździłem na scalpie i go polecam to zawsze znajdą się takie zazdrosne, niezadowolone cioty jak ty, jak byś jeździł tak jak ja to może też miał byś taki sprzęt, bo widzę że zazdrość cię zżera.

Zakończymy te głupie wyzwiska bo temat jest o ramie do 6 tyś, a nie o tym żebyś się dowartościowywał.
mike007
Kontakt:

Post autor: mike007 »

coś mi się wydaje że posty nie związane z tematem polecą i zostanie 3 posty z 50 które wnoszą coś do dyskusji.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

Na razie to timont344 dostał czas na ochłonięcie, miał dostać tylko ostrzeżenie ale chamstwa nie lubię.
Reszcie też proponuje przemyślenie czy warto się kłócić gdy dyskusja stoi w miejscu
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

http://www.ebay.com/itm/NORCO-A-LINE-PA ... 755wt_1270

Ktoś się pytał.

To norco ma poprawioną główkę. Nie wymieniony trójkąt a dodane wspawki(wyszła po ogłoszeniu recalla). Główka nie powinna już sprawiać problemu.
timont344 pisze:z tobą można przynajmniej jakoś merytorycznie porozmawiać, tylko jak wywyższa się gość który na zawodach mógłby mi opony czyścić i to mnie wkurza :)
Mnie osobiście wkurza jak znajdzie się jełop który patrzy na ludzi w ten sposób. Po 4 latach jazdy ja osobiście uznałem że jestem lepszym mechanikiem niż kolarzem więc kupiłem sobie rower do xc a z grawitacji poskładałem sobie tanią zabawkę(no tanią... nie jest to full na prawie nowych częściach za 8k).
Rzeczywiście porównując się do ludzi którzy jeżdżą po górach i biorą udział w zawodach to ja nic sobą nie prezentuję. Ale czy wg ciebie z automatu nie mam zielonego pojęcia o tym o czym mówię?
ODPOWIEDZ