PIOTR.K znany jako [off_road] oszust!

Gunter
Kontakt:

Post autor: Gunter »

off_road pisze: 

Sprawdziłem poprzedni przelew faktycznie rożni się jedna cyfra. 8 leży obok 9 a wydawało mi się ze jest ok jak sprawdzałem numer... niestety tylko wydawało się.Przepraszam jestem tylko człowiekiem a nie maszyną. Ludzie numery telefonu mylą gdzie jest sporo mniej cyfr...Właściwie dobrze, się złożyło bo dalej żyłbym w przekonaniu ze masz kasę i transakcja jest dawno zakończona. Za co serdecznie dziękuje.Dodajmy fakt, ze dane do przelewu dostałem sms-em w jednym ciągu liczb.Jakie allegro my nic przez ten serwis nie robiliśmy więc o co chodzi?Pytanie dla czego mnie o tym wszystkim powiadamiasz pół roku od zaistniałej sytuacji? Zamiast zrobić to z dnia na dzień i spokojnie sprawę rozwiązać? Ale nie lepiej poczekać 6 miesięcy i zrobić burdel na forum upubliczniając wszelkie moje dane osobowe do tego łamiąc tajemnicę korespondencji.Najlepsze jest to, ze dowiaduje sie o wszystkim od osób trzecich w temacie o moim rowerze zamiast od ciebie. WTF?Jakoś żadnego problemu w kwestii polubownego rozwiązania sprawy nie widzę.

1. Przelew nie mógł przejść musiałeś o tym wiedzieć
2 Numer konta pierwszej wpłaty był prawidłowy to ten przesłałem Ci smsem.
3.Po zakonczeniu aukcji na allegro rozpoczęła się telefony z zamianami. Tam też był nr konta.
4.Mój adwokat właśnie poinformował mnie o wyroku który udostępni mi w piątek więc sprawa dla mnie odświerzona po 6miesiącach czekania na kasę.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Ale jak może Cie informować adwokat, jak off_road nie dostał wezwania do sądu? Co Ty za głupoty sadzisz.
Używaj opcji edytuj, bo syf niesamowity. Za to są ostrzeżenia.
Teraz nie bądź taki "prawilny" z usuwaniem danych, bo to Ty pierwszy je udostępniłeś, tak jak korespondencję.
Skoro sprawa jest w sądzie, i już rozwiązana, to po co teraz lejesz żale? Jak masz ten wyrok, to śpij spokojnie i czekaj na swoje pieniążki. Potem mógłbyś napisać, że Cie oszukał, a tak to to wygląda na niedogadanie się/nieporozumienie.
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Ad.1 Jeśli nie od Ciebie to skąd miałbym wiedziec?

Ad.2 Czy ja mowiłem gdzies, że zły numer konta mi podałeś? To ja go źle przepisałem za drugim razem wiec ocb?

Ad.3 http://archiwumallegro.pl/avalanche_dhf ... 36435.html kto tu zobaczy numer konta stawiam skrzynkę piwa.

Ad.4 Nadal nie mam wezwania sądowego. Mając mój dowód osobisty sąd ma też adres... wiec dla czego stosowna instancja nie wysłała listu poleconego z wszelakimi informacjami/wezwaniami?
Sprawa ciagnie sie od wrzesnia... założył domniemaną sprawę (o której nikt nic nie wie poza nim) w dniu zakupu :shock:
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Gunter
Kontakt:

off_road pisze:Tak trudno było pól roku temu napisać, nie mam kasy wyślij mi potwierdzenie przelewu? Od ręki byśmy sprawę załatwili.
Potwierdzenie przelewu to ty miałeś mi przesłać na drugi dzień po tym jak wziołeś amor, do tej pory nic nie otrzymałem. Dalszą korespondencję wszyscy widzieli, Po bezskutecznej korespondencji założyłem sprawę, adwokat zaznaczył że dalsze próby przekonywania żebym zostawił dla niego.
off_road pisze:Jakie pisemne potwierdzenie odbioru? Nic nie dostałem ani nie podpisałem a jeśli podrobiłeś mój podpis...
dwukrotnie nie odebrane awizo nie przeszkadza w dalszym postępowaniu sądu.
off_road pisze:Żądam publicznych przeprosin za bezprawne nazwanie mnie złodziejem i oszustem.

Jak na razie nie posiadasz, żadnego aktu prawnego stwierdzającego poniższe oskarżenia czyli jest to pomówienie i celowe zniesławienie:
nie odwracaj kota ogonem, zostałem oszukany, prawnik ma wyrok sądu wzywający do zapłaty, sprawę opisałem na forum po to by inni mieli świadomość jak załatwiasz sprawy finansowania hobby, ku przestrodze. .

off_road pisze:Z racji tego, że wcześniejszy wydruk przelewu jest upublicznieniem danych bez pisemnej zgody zainteresowanego jestem zmuszony usunąć link z forum.
Ja usunąłem Twoje dane adresowe, czego ty niezrobiłeś jako pierwszy upubliczniając link z moimi danymi adresowymi, który mam skopiowany.

NIe jestem złośliwy, załatwiam sprawy do końca, nie powinieneś być zdziwiony poinformowałem cię ,że sprawy nie zostawię do póki nie odzyskam pieniędzy.

Adwokat powiedział. W polskim prawie to dłużnik powinien informować o spłacie zadłurzenia. Nie miałem z tobą żadnego kontaktu. Miałem Ci pocztówki co miesiąć z zapytaniem wysyłać?

Jeśli odzyskam kasę zapominam o całej sprawie, a tobie zostaną jeszcze do urególowania koszty sądowe.
Gunter
Kontakt:

off_road pisze:Sprawa ciagnie sie od wrzesnia... założył domniemaną sprawę (o której nikt nic nie wie poza nim) w dniu zakupu
Od września ciągnie się nakłanianie cię żebyś oddał moje pieniądze, bo do puki ich nie mam amor jest moją własnościa na której beskarnie bujasz się od pół roku.

Prawnik załorzył proces cywilny na początku tego roku. W piątek ma przesłać mi mailowo ,zarówno potwierdzenia wysłania korespondencji, jak i wyrok. który prześlę Ci mailem,

Słuchaj mnie interesuje kasa i po sprawie, Nie mam zamiaru Cię przepraszać bo twoje działania uwarzam za przemyślane i celowe. Z robiłem naprawdę dużo by odzyskać pieniądze, akonsekwencję za tak daleko idące środki ponosisz Ty, bo ty jesteś za całe zamieszanie odpowiedzialny, Myślę ,że wystarczająco jasno opisałem temat, więc nie komplikuj dalej no chyba,że chcesz ciągnąć temat dalej,
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

kwestia administracyjna- Gunter nie wiem po jaka cholere wrzucasz dwa razy te same dane (vide korespondecyjna mailowa i przelew na 1550zl) ale dla mnei to jest cos co nie wnosi za drugim razem nic do tematu,a jak dodamy do tego pisanie postow pod postem to tylko dlatego,ze rozumiem ze mozesz byc rozemocjonowany nie dostales jeszcze ostrzezenia.ale nastepnym razem dostaniesz.
aha i zacznij korzystac ze sprawdzania pisowni.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

uwarzam
załorzył
urególowania
regulamin DH-zone pisze:UWAGI:

PISZ POPRAWNIE!
Piszac posty/tematy staraj sie przestrzegac ogólnej klarownosci wypowiedzi, stylistyki, interpunkcji i przede wszystkim ortografii. Nie zapominaj o znakach interpunkcyjnych i emocji, takich jak "!" i "?", lecz nie naduzywaj ich.
Proszę zatem piotrex ureguluj należne punkty respektu Gunterowi.
piotrex
Kontakt:

dostal juz wczesniej.ale owszem jak nie zmieni sposobu pisania to bedzie zbieral nastepne-jak kazdy.
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

no i dlaczego nie edytujesz postów ?? tylko nowy post
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

Dajcie spokój... emocje go ponoszą to daje jeden post pod drugim ;)
Ale pisownia pisownią i tutaj nie powinno być ulgi.
Sprawa w %$uj nieciekawa, ale skoro już jest rozwiązana to po co drążyć temat ?
Slavvduro
EZrider
Kontakt:

Nie spokój, człowiek ma w rzyci to że jest tutaj gościem i musi się stosować do regulaminu. Wpadł i potraktował to forum jako tani sposób na rozpropagowanie jakiegoś punktu widzenia i to o dość wątpliwej słuszności.

5 double postów oraz 15 błędów rażących coś już mówią... Pomimo upomnień.

+ to skopiowane potwierdzenie, które może być napisane, szczególnie że samo się tak ładnie nie formatuje, poprosimy realny skan jednakowoż z danymi, trudno, trzeba je upublicznić.
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

zeby sie za chwile nie okazało że to powtórka akcji a drop offem i juniorem , gdzie autor z ofiary okazał sie .... waflem ;)
Michal9999
Kontakt:

Post autor: Michal9999 »

I jak?? Wyjaśniło się wszystko?? :P
Kross Level A8 + RS Tora 318SA
http://ujeb.se/wFhyoQgkNANT
EZrider
Kontakt:

Jak wezwania poszły na Czarną Górę to nic dziwnego że off_Road ich nie dostał. :D
Gunter
Kontakt:

1.Sorry za błędy, ale skupiłem się na meritum sprawy,regulamin mówi również o wyrozumiałości dla nowych.
2.Nie mam zamiaru upubliczniać danych.
3.Dane do wysyłki korespondencji,są z jego dowodu, takie same,są na pierwszym przelewie od niego.
4.Opisałem sprawę gdyż prywatna korespondencja pomiędzy nami nie skutkowała, a sporo w tym kierunku zrobiłem.
5.sprawa nie jest rozwiązana nadal nie mam zaległych pieniędzy, po ich otrzymaniu poinformuje na forum.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

Gunter pisze:3.Dane do wysyłki korespondencji,są z jego dowodu, takie same,są na pierwszym przelewie od niego.
sory, ale nie rozumiem tego zdania (w sumie 5te też jest dziwne)... wypadałoby sie interpunkcji naumieć.
piotrex
Kontakt:

Gunter pisze:1.Sorry za błędy, ale skupiłem się na meritum sprawy,regulamin mówi również o wyrozumiałości dla nowych.
wyrozumialosc dla nowych tyczy sie kwestii merytorycznych-pytania o oczywiste kwestie i tego typu rzeczy.
a teraz odrobina zlosliwosci; w zyciu codziennym tez tlumaczysz niepoprawne skladniowo i gramatycznie wypowiedzi/pisma "skupieniem"?
ale odchodzimy od tematu..
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Dla Pana Guntera wesoło udostępniającego moje dane osobowe Czarna Góra i Czarna GórNa (tak w tej drugiej mieszkam) to ta sama miejscowość.
Jak wysłałeś domniemane wezwanie na Czarną Górę... to życzę szczęścia. :)

Pomyliłem się czytając numer konta a on czytając z mojego dowodu osobistego gdzieś mu to "N" wyparowało... jesteśmy kwita ;)

Wedle mojej porannej deklaracji:
Kasa poszła zostaje mi czekać na mailowe oraz forumowe potwierdzenie dotarcia do oponenta. No chyba, ze znów będziemy czekać pół roku na informacje od guntera.

Gość ma w jakimś dziwnym banku konto.
3 czy 4 dni pierwszy przelew się księgował.

Jakby ktoś sobie życzył zapraszam na priv po screen/pdf z przelewu.

Tak tym razem 10x sprawdziłem poprawność numeru konta, ni h*ja ma się zgadzać.

Temat ma 3 strony a ja nabiłem sobie tylko 4 posty widać wychodzę z wprawy.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

off_road pisze: Temat ma 3 strony a ja nabiłem sobie tylko 4 posty widać wychodzę z wprawy.
No kiepawo, muszę przyznać ;P
No, to spina zażegnana, jedyne co mnie razi, to pochopne oceny na podstawie opinii tylko jednej ze stron.
Zablokowany