Z całą wzajemnością i ja też celują w tego speca tyle, że 2013 a fantoma wziąłem na spróbowanie.Ja to rozumiem w 100% że za cenę tej P.3, Void'ów miałby choćby 4.. no ale płaci się za jakość i tym się kieruję.
rama dirt/4x/fr
Mozesz nie wrzucac wypowiedzi Laska i moich jako jedno? Bo ja rozumiem, ze mozna dac 1k za ht tylko jak ma sie konkretne wymagania. Nie dlatego, ze spec.biadaczq pisze:Chodziło mi o porównanie sztywniaków do fullów a nie o zawieszenie.
XxkrisXX tak polamanych dartów jest sporo starszych i ja mówie o playerach głownie. Jest ich troche ale to tez specyfika dirtu. Wiem ile tych ram w Wwa smiga bo scena dirtowa jest tu jedna z wiekszych w Polsce i na prawde te ramy ogarniaja bardzo dobrze. Jasne p3 zniesie więcej ale absolutna wytrzymałosc nie powinna byc jedynym parametrem przy wyborze roweru bo by wtedy trzeba było blok metalu kupowac.
1. Lepsze geo do czego? Do dirtu nie więc do czego?biadaczq pisze:spec jest sztywniejszy, lepiej wykonany, lepsze geo.
2. Wykonanie na jazde nie wpływa
3. Dart jest wystarczająco sztywny (player przynajmniej). Hardtail musi troche miec ugięcia. Nie ogarniam argumentów, ze nie liczy sie odpowiednia sztywnosc tylko rower, który wygra w konkursie na najsztywniejszy rower swiata. Nie mierz siusiaków tylko zastanów sie jak na mega sztywnym ht będzie się jezdzic i latac.
A no to spoko, ze mówimy o rowerze uniwersalnym, a ty o dedykowanej wyscigówce do 4x. Może jeszcze zmienisz temat zeby wyszło, ze o czym innym gadamy i wyszło na twoje ?biadaczq pisze:
Gówno prawda.
Sztywne to musi być np. przy wyjściu z bramki a pierdole*ie, że dart jest wystarczający sztywny to głupota.

Ja dobrze wiem, ze masz problemy z gramatyką bo nie rozumiem tego zdania.biadaczq pisze:Dobra spaced widzę, że nie możesz już nic wymyślić odpuść bo dobrze ja wiem i ty, że spec bije na głowę darta
A sugerowanie czystej 4xówki jako roweru uniwersalnego jest idiotyczne ale to po prostu kolejny z twojej długiej listy bezsensownych argumentów bo kochasz metke.
swoja droga wytłumacz mi po czym poznajesz, ze spec jest z lepszego materiału od darta?
-
- Kontakt:
Po zapachu.
1k za zwykłego ht z alu to dużo. To nie jest Scott Scale Limited, żeby wysoka cena miała uzasadnienie. Za nowego fulla dałem w sklepie tylko 500zł więcej niż ten P3.
I tak, P3 jest bardzo przeciętnym sztywniakiem. Nawet nie jest z węgla, nie ma fajnej geometrii, nie jest lekki ani super wytrzymały. Taki Dragstar dla szpanerów...
http://www.pinkbike.com/photo/2167234/
http://www.pinkbike.com/photo/2167236/
Faktycznie niezniszczalny

1k za zwykłego ht z alu to dużo. To nie jest Scott Scale Limited, żeby wysoka cena miała uzasadnienie. Za nowego fulla dałem w sklepie tylko 500zł więcej niż ten P3.
I tak, P3 jest bardzo przeciętnym sztywniakiem. Nawet nie jest z węgla, nie ma fajnej geometrii, nie jest lekki ani super wytrzymały. Taki Dragstar dla szpanerów...
Nie rozumiesz, bo płacisz za markę. Myślisz, że P jest 4x lżejszy, 4x mocniejszy i ma 4x lepsze geo?XxUzixX pisze:Ja to rozumiem w 100% że za cenę tej P.3, Void'ów miałby choćby 4.. no ale płaci się za jakość i tym się kieruję.
http://www.pinkbike.com/photo/2167234/
http://www.pinkbike.com/photo/2167236/
Faktycznie niezniszczalny

Lubie określenie "lepsza geo". A nie wynika to czasem z dyscypliny, do jakiej jest przeznaczony rower, oraz preferencji użytkownika?
Lepsze alu? Ziomek, ogranij się.
Poziom wykonania mają podobny, bardzo.
Poza tym, przepaść w sztywności- może jeżdżę słabo, ale za **** nie odczułem choćby minimalnych róznic.
No i trzeba wejść w kryterium jakość/cena, bo to dosyć ważne. Nie sztuka wydać 2x tyle za napis i mikroróznice, które jak sądzę są mocno subiektywne. Tą kasę można choćby na lepsze partsy przełożyć (np. lżejsze koła, ktore bardziej odczuje).
I na koniec, nie rzucaj się tak. Dyskutujemy, a Ty się obrażasz, bo nie wszyscy Ci przyklaskują
Lepsze alu? Ziomek, ogranij się.
Poziom wykonania mają podobny, bardzo.
Poza tym, przepaść w sztywności- może jeżdżę słabo, ale za **** nie odczułem choćby minimalnych róznic.
No i trzeba wejść w kryterium jakość/cena, bo to dosyć ważne. Nie sztuka wydać 2x tyle za napis i mikroróznice, które jak sądzę są mocno subiektywne. Tą kasę można choćby na lepsze partsy przełożyć (np. lżejsze koła, ktore bardziej odczuje).
I na koniec, nie rzucaj się tak. Dyskutujemy, a Ty się obrażasz, bo nie wszyscy Ci przyklaskują
Re: rama dirt/4x/fr
Las3k_91 Ldz podałeś P2, ale mniejsza oto
Ja wiem zdaję sobie z tego sprawę że każda rama pęka, ale chodzi mi o porównanie, że p3 można policzyć na palcach jednej ręki, a dla Void'ów nawet na z nogami braknie palców.
Nie chce propsować sprzętu "bo mam takiego", tylko polecam go bo to na prawdę dobry sprzęt i wart jest tych pieniędzy. Dla mnie 1k za HT z dożywotnią gwarancją to bardzo dobra opcja, bo czuje że moje pieniądze są dobrze ulokowane w dobry sprzęt. Mam pewność że jak mi pęknie to dostane nową, i wiem bardzo dobrze że spec wymienia bez zająknięcia, oto szczególnie mi chodzi.
Gość chce typowo rame dla fun'u i z moich doświadczeń wiem, że P.3 się świetnie nadaje, bo mam złożony rower pod właśnie taki "styl"

Nie chce propsować sprzętu "bo mam takiego", tylko polecam go bo to na prawdę dobry sprzęt i wart jest tych pieniędzy. Dla mnie 1k za HT z dożywotnią gwarancją to bardzo dobra opcja, bo czuje że moje pieniądze są dobrze ulokowane w dobry sprzęt. Mam pewność że jak mi pęknie to dostane nową, i wiem bardzo dobrze że spec wymienia bez zająknięcia, oto szczególnie mi chodzi.
Gość chce typowo rame dla fun'u i z moich doświadczeń wiem, że P.3 się świetnie nadaje, bo mam złożony rower pod właśnie taki "styl"

Tak ale szczerze ile ram masz cale zycie? Z reguly jak rama nie pójdzie na początku uzytkowania to juz nie pójdzie. Ja rozumiem argument ze fajnie miec dozywotnia gware ale tak na prawde dla wiekszosci ludzi nie ma róznicy miedzy 2 a wiecej lat. I tak na kolejnego uzytkownika gwara nie przechodzi.XxUzixX pisze:Dla mnie 1k za HT z dożywotnią gwarancją to bardzo dobra opcja, bo czuje że moje pieniądze są dobrze ulokowane w dobry sprzęt. Mam pewność że jak mi pęknie to dostane nową, i wiem bardzo dobrze że spec wymienia bez zająknięcia, oto szczególnie mi chodzi.
no to może santa..?
http://allegro.pl/santa-cruz-jackal-oka ... 36761.html
Po co wrzucać połamane ramy na które producent udziela raczej dożywotniej gwarancji,poza tym każdą ramę możesz połamać,to tylko metal... wy wybieracie ramy typu full i macie problem czy wydać 5000 zł, czy 10000 zł,a w ht jeżeli jest różnica 300-400 zł mówicie że ktoś przepłaca i ma coś z głową,wy też kupujecie za te 10k kawałek pospawanego metalu bo chcecie mieć coś nadprzeciętnego,fulle też są z aluminium a kosztują 10x więcej niż aluminiowe lub stalowe sztywniaki,w ramach nadprzeciętnych nie spodziewajcie się dużych różnic bo są to różnice minimalne,które czasem można dobrze odczuć. To tak samo jak odchudzacie rowerek,każde 10 gram się liczy.
http://allegro.pl/santa-cruz-jackal-oka ... 36761.html
Po co wrzucać połamane ramy na które producent udziela raczej dożywotniej gwarancji,poza tym każdą ramę możesz połamać,to tylko metal... wy wybieracie ramy typu full i macie problem czy wydać 5000 zł, czy 10000 zł,a w ht jeżeli jest różnica 300-400 zł mówicie że ktoś przepłaca i ma coś z głową,wy też kupujecie za te 10k kawałek pospawanego metalu bo chcecie mieć coś nadprzeciętnego,fulle też są z aluminium a kosztują 10x więcej niż aluminiowe lub stalowe sztywniaki,w ramach nadprzeciętnych nie spodziewajcie się dużych różnic bo są to różnice minimalne,które czasem można dobrze odczuć. To tak samo jak odchudzacie rowerek,każde 10 gram się liczy.