[FRmaniak] Kross sign Fr + Vivid R2 + Marzocchi Junior 2006
Jesteś żałosny gówniarzu.
Mam nadzieje, że kiedyś ktoś obije ci ryj za robienie z ludzi wała. Żal dupe ściska jak pomyśle jak można być takim głąbem.
Módl się lepiej żebym cie nie spotkał na jakiejś trasie.
HCWD oszuście
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=80465
to jest nowy suport, dzięki któremu cena zestawu skoczyła ze 120 do 150

Mam nadzieje, że kiedyś ktoś obije ci ryj za robienie z ludzi wała. Żal dupe ściska jak pomyśle jak można być takim głąbem.
Módl się lepiej żebym cie nie spotkał na jakiejś trasie.
HCWD oszuście
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=80465
to jest nowy suport, dzięki któremu cena zestawu skoczyła ze 120 do 150

FRmaniak pisze:Nie mam tych zdjęć, na co mi one.
Skończ już temat, ja nie uważam że postąpiłem źle, wysłałem zdjęcia, powiedziałem że miski są obrobione bo nie miałem klucza odpowiedniego.
Powiedziałeś o miskach dopiero po tym jak zapytałem dlaczego nie jest nowy, bo taki miał być. Myślałeś, że nie zauważę? o_O
Temat się skończy jak zwrócisz mi pieniądze. Do końca sporu na allegro jest jeszcze kilka dni, więc się zastanów czy warto żebyś szedł w zaparte.
Przełomowy krok
Doszedł Vivid R2 (222mm) i niedługo wstawię zdjęcia oraz zmierzę kąt główki. Czekam tylko na kasę żeby dorobić tulejki montażowe i takie jedno cudo, ale to niespodzianka
Dodam że damper jest osadzony na łożyskach co napewno poprawi pracę.

Doszedł Vivid R2 (222mm) i niedługo wstawię zdjęcia oraz zmierzę kąt główki. Czekam tylko na kasę żeby dorobić tulejki montażowe i takie jedno cudo, ale to niespodzianka

Poczekaj niech tylko dorwę aparat to ci wstawię zdjęcia z damperem 222boogiel pisze:Nigdy do signa więcej jak 200mm

Dodam że damper jest osadzony na łożyskach co napewno poprawi pracę.
Ale mi nie przeszkadza że to sign, co jest złego w nim?lollex pisze:ale dalej to sign
Pracuje przyzwoicie, nawet bardzo przyzwoicie jak na ramę z damperem za 500zł.
Kąty teraz ma lepsze niż nie jeden tani full.
Ok. 160mm skoku ramy.
Ogónie jest super, myślę że żeby mieć coś lepszego od mojego signa z vivid'em to trzeba by wydać z 1,5 tys.
Bo osobiście uważam że ogólnie lepiej to wyszło niż miałbym kupić jakąś Kone Stinki czy bardzo starego Big hita
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja nie widzę problemu i ciągłej spiny o te ramy
. Nie wszyscy, ale większość sobie chwali na początek. Potem zaczynają wkurzać niedoskonałości, ale na to ma maniak jeszcze czas, podobnie jak i ja i wielu innych posiadaczy. Nawet gdyby była w tej samej cenie co big hit, to sprawa właściciela na czym chce jeździć
. Szczęśliwie FRmaniak kupi damper 222 zapewne, który będzie mógł przełożyć do różnych ram, więc nie straci kasy 
Co do kosztów, doliczcie, że przy innych fullach w stosunku do przedliftowego krossa trzeba wymieniać suporty, piasty, to duże koszta itp. a przy tym starszym krosie nic nie zmieniasz przechodząc z sztywniaka

Co do kosztów, doliczcie, że przy innych fullach w stosunku do przedliftowego krossa trzeba wymieniać suporty, piasty, to duże koszta itp. a przy tym starszym krosie nic nie zmieniasz przechodząc z sztywniaka

Ciekawe.. cóż, każdy ma swój gustFRmaniak pisze:Bo osobiście uważam że ogólnie lepiej to wyszło niż miałbym kupić jakąś Kone Stinki czy bardzo starego Big hita

Ciekawe, główka 71 stopni nie powala, ale czyż nie przypadkiem w rowerach właśnie ona jest najważniejsza?FRmaniak pisze:Z jakim damperem? Vanillą R?
Poza tym Big hit jest strasznie wysoki, ma 200mm nie potrzebnego skoku i nie wiem czy pracuje dużo lepiej niż ten mój sign, nikt nie narzekał na pracę signa tylko zawszę na geometrię
masz racje, na start jest to fajna alternatywastomatolog pisze: Nie wszyscy, ale większość sobie chwali na początek.