[Lukasz1PL]Benest DH 200 + Marzocchi 888 RC

Lukasz1PL
Kontakt:

Post autor: Lukasz1PL »

Ciężko powiedzieć o wrażeniach, bo nie miałem jeszcze okazji dobrze pojeździć na tym, ale na pierwszy rzut oka dużo, dużo lepiej pracujące zawieszenie, wybiera wszystko, a przy tym nie dobija, fajna sztywna rama, muszę tylko poprawić nieco geometrię i będzie super. Skoczna rama i ja jestem jak najbardziej zadowolony z zakupu.

wexe, dzięki, źle to rozumiałem, już poprawiam :wink:
Lukasz1PL
Kontakt:

Mały up ;)
Hamulce zmienione na Avid Elixir 1, a do pierwszego postu dodałem nowe zdjęcia.

Ogólnie na temat ramy mogę powiedzieć, że jest to naprawdę fajna konstrukcja, bo pracuje doprawdy fajnie, wybiera powierzchnie między pasami na przejściach, a końcówka skoku jest twarda i można sobie na sporo pozwolić na nieoblatanych hopach i mieć pewność, że nic się tam jakiegoś tragicznego nie stanie. Jest sztywna, fajnie wygląda(to już kwestia gustów w sumie). Jakbym tylko dorwał gdzieś takiego long travell kita(zdjęcie na dole) do tej ramy to już by w ogóle był kosmos, ale tak czy siak jest już w obecnej konfiguracji bardzo dobrze :wink:

Obrazek
Lukasz1PL
Kontakt:

Up 2014 :!:
Zmiany w pierwszym poście :twisted:
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Ciekawe zawieszenie ma ta rama, jak się sprawuje? A zawieszenie? Sam mam 888RC i 5th element + shim mod. Zadowolony jesteś? :)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Lukasz1PL
Kontakt:

No, jak w końcu złożyłem ten damper tak jak ma być, to w połączeniu z tą ramą jest kosmos :P
Co prawda, powierzchni między pasami na przejściu nie wybiera, ale to jest zjazdówka, więc nie oczekuję ;)
Mimo, że jednozawias to nie kopie po korbie, jest sztywno. Narazie nie narzekam ;)
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

gratuluje Benesta. Teraz pewnie 75% forum nie ma pojęcia co to za sprzęt. Kiedyś mając sekima, marzył mi sie właśnie benest.
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

Rzadko widuje się już takie ramy, zwłaszcza, że ta wygląda na całkiem nieźle utrzymaną (albo świeżo malowaną ;) ). Aż mi się łezka w oku zakręciła jak groochas wspomniałeś Sekima, przypomniał mi się mój Byzon :D
Lukasz1PL
Kontakt:

No Benest jest naprawdę fajną ramą, również bardzo mi się podoba(w sumie nie wiem jak to określić) kształt ogólnie całego roweru na tej ramie.
Rama niestety nie jest z oryginalnym lakierem, ale mimo to się świetnie prezentuje. Kiedyś można by było pomyśleć z wyrobieniem naklejek na zamówienie, ale to odległa przyszłość. Narazie jeździć :D
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

moge Ci takie naklejki ogarnąć w niskim pieniądzu. Tylko podrzuć projekt i wymiary.
ODPOWIEDZ