Złamanie - leczenie, rehabilitacja, odszkodowanie

kasmaj

Re:

Post autor: kasmaj »

Gość pisze:Exogen wypozyczony od Orthopediki polecony przez Bioventus jest NIC NIEWART
Na jakiej podstawie tak twierdzisz?
Jak długo czasu używałeś i na jakie złamanie? Dlaczego uważasz, że z urządzeniem było coś nie tak?
Klaudusia

Re:exogen

Post autor: Klaudusia »

Gość pisze:Exogen wypozyczony od Orthopediki polecony przez Bioventus jest NIC NIEWART
wpełni sie zgadzam co do powyzszej opini na temat exogenu i tych dwu firm co naciągają schorowanych ludzi, którzy chwytają sie jakiejkolwiek deski ratunku. EXOGEN NIE JEST NIC WART. Pieniadze wydane na EXOGEN to stracone pieniadze.
kasmaj

Post autor: kasmaj »

Ok, kolejny raz spytam - skąd taka opinia? Chodzi o to, że w Twoim przypadku nie zadziałał, czy o coś innego? Jakie masz podstawy do wygłaszania takich opinii - doświadczenie, wiedza??
Pytam, ponieważ spotkałam się z pozytywnymi opiniami ortopedów na temat tego urządzenia. Zamierzam spróbować terapii exogenem, bo jest ostatnią alternatywą dla operacji mojego nie zrastającego się obojczyka. A operację mi wszyscy zgodnie odradzają.
A może macie jakieś inne pomysły, jak doprowadzić do zrostu obojczyka, na którym od 3 m-cy nie pojawił się w ogóle zrost kostny?
Gość

exogen

Post autor: Gość »

EXOGEN BULL SHIET
gosciu

złamanie

Post autor: gosciu »

Poczytajcie trochę matoły o przyswajalności białka z mleka a nie gadacie głupoty. Nie mówie tutaj o mleku w kartoniku z niemożliwie długą datą ważności, ani o ludziach z nietolerancją na laktozę bo to zupełnie inna bajka. Miałem złamanie wielodłamowe z pełnym przemieszczeniem i nie potrzebowałem żadnego exogenu. Podstawa to dobra dieta oraz ćwiczenia.
basiq
Kontakt:

Post autor: basiq »

Pieszy wychodzi z założenia że jak coś się stanie to prędzej tobie na rowerze niż jemu ;) ile razy musiałam ostro hamować, robić manewr czy jakieś inne czynności żeby się nie wywalić przez człowieka, który wbiegał np. na pasy :/
Marta

EXOGEN

Post autor: Marta »

Hej, dokładnie miesiąc temu po wypadku (jechałam rowerem i zderzyłam się z samochodem) złamałam obojczyk. Dziś, po trzecim rentgenie, lekarz powiedział mi że nie za dobrze to wygląda bo słabo się zrasta, szczelina cały czas widoczna. Powiedział, że tak to jest jak pacjenci nie biorą na poważnie zaleceń odnośnie pola magnetycznego i laserów. Zalecił zabiegi bądź wypożyczenie EXOGENU na dwa tygodnie (jeden dzień 45zł!) Faktycznie nie robiłam żadnych zabiegów bo znajoma fizjoterapeutka powiedziała, że ona raczej nie wierzy w jej skuteczność. Zastanawiam się czy lekarz nie chce mnie po prostu naciągnąć, czy faktycznie powinnam zainwestować w ten EXOGEN, bądź w zabiegi. Czy ktoś z was już używał EXOGENU i mógłby się podzielić wrażeniami ?
Hynek88
Kontakt:

Post autor: Hynek88 »

Marto nie zrozum mnie źle ale brzmisz troszkę jak reklama :D
ODPOWIEDZ