zwinna, skoczna rama

FilipECki1
Kontakt:

Post autor: FilipECki1 »

A tak się jeszcze zapytam
Czy Blindside w rozmiarze L nie będzie za duży przy 180cm?
Jeszcze raz zapytam
Co o Sodzie FR sądzicie? Nie połamie się przy niedolotach? :D
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Jeśli dopuszczasz IH 7p to rozważ prayer'a, świetna rama - sam chętnie bym do niej wrócił no i to Twój przedział cenowy - nówke wyrwałem za 2,2k z damperem i gwarą(nie wiem jak teraz to stoi cenowo). Wilson i Scythe na dokładke, między tymi 3 ramami bym osobiście wybierał, przy czym te 2 ostatnie już na większe katy.

Blindside L-ka nie jest małą ramą, więc przy tym wzroście troszkę stracisz na zwinności :)
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
FilipECki1
Kontakt:

Prayer stoi 5899 nowy rower, ale za dużo.
Po 5k jak by były mógł bym rozważyć :D No i przy samej ramie musiał bym zmieniać amora.
Widziałem kiedyś na allegro pękniętą na spawie między górną a dolną rurą przy główce. Ile ona waży? Generalnie bardzo mi się podoba, ale kolorystyka nie bardzo. Nie chcę mieć identycznej jak brat :D A nie ma dostępnej innej niż czarno-szaro-niebieska...
Ale Domain to porażka...
Prayer fajna rama się wydaje, kiedyś taką chciałem.
A gdzieś czytałem, że Wilsony z 2008 mają strasznie "gumowe" wahacze i wychodziły do nich jakieś zestawy naprawcze co to je usztywniały. Serio tak było?

Co do Blindside. A S'ka nie będzie za mała? :D
7p są tylko w S, no i z jednej strony boję się, że dojazdy będą katorgą na tak małej ramie, a z drugiej jednak boję się utraty zwinności przy większej... A M'ki jak nie było tak nie ma i pewnie nie będzie dopóki czegoś nie kupię :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Re:

Post autor: Spaced »

Lord_92 pisze:Jeśli dopuszczasz IH 7p to rozważ prayer'a, świetna rama - sam chętnie bym do niej wrócił no i to Twój przedział cenowy - nówke wyrwałem za 2,2k z damperem i gwarą(nie wiem jak teraz to stoi cenowo). Wilson i Scythe na dokładke, między tymi 3 ramami bym osobiście wybierał, przy czym te 2 ostatnie już na większe katy.

Blindside L-ka nie jest małą ramą, więc przy tym wzroście troszkę stracisz na zwinności :)
Scythe bym nie wybieral bo pekaly
FilipECki1
Kontakt:

Wszystko pęka :D
Chociaż niektóre ramy ciężko znaleźć pęknięte, ale to pewnie dlatego, że jest ich mało.
FilipECki1
Kontakt:

A Big Hit 2010? :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Re:

FilipECki1 pisze:Wszystko pęka :D
Chociaż niektóre ramy ciężko znaleźć pęknięte, ale to pewnie dlatego, że jest ich mało.
Najpierw martwisz sie o wytrzymalosc, a teraz mowisz ze wszystko peka. Zdecyduj sie chlopie

Chøopie bez tego blindside i nie kombinuj.
FilipECki1
Kontakt:

Bo taka prawda, ale dlatego chcę coś wytrzymalszego :P
Skoro tak, to dzięki za pomoc!
Spaced
moderator
Kontakt:

Tylko oblookac rame wypada dokladnie bo rama ma pare lat to nigdy nie wiadomo ale mocniejsza od wymienianych propozycji na pewno.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Wilsony mają bardzo niesztywny wahacz, co wiele użytkowników potwierdzi.
FilipECki1
Kontakt:

To wiadomo, że trzeba dokładnie obejrzeć.
Nie chcę zębów stracić ani dostać rurką w dupe...
FilipECki1
Kontakt:

Witam ponownie
Nie chcę zakładać nowego tematu. Uznałem, że nie będę kupował roweru, na którym nie mogę się przejechać bo tyle z tego wychodzi, że brat zmienia 4 ramę w ciągu 3 miesięcy...
Pojeździłem wczoraj na starym big hicie i jeździ mi się na nim bardzo dobrze. Ale, że nie bardzo mi się on podoba interesuje mnie czy ktoś jeździł na starym big hicie i ma nowego i jak się na nim jeździ w porównaniu do starego.
ODPOWIEDZ