[Kasina Wielka] Antidote Bikepark

Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Zgadza się, mielismy trochę wolnego czasu to już dzisiaj działaliśmy na trawersie trasy DH - raz na jakiś czas będziemy wrzucać kilka zdjęć z działań na fb =] Dzisiaj powstało tam kilka dużych band i zlikwidowaliśmy trochę trawersa i poprowadziliśmy linie szerszymi opcjami - tak jak wspominaliśmy w artykule. Trawers na DH będzie upłynniony i poszerzony w pierwszej kolejności.

Z pewnością ilości zdjęć nie będą w kosmicznych ilościach, bo jak wybieramy się ogarniać jakieś elementy to raczej żeby je wykonać zamiast robić "sesyjki" z aparatem :) Z racji tego, że Kasina cały czas kręci pod narciarzy i nie wiemy czy jeszcze spadnie 5 m sniegu pod koniec marca nie działamy w obrębie pucharówki, gdyż zaistnieje kilka zmian, które będą w obrębie nartostrady.
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
pawcisq
Kontakt:

Post autor: pawcisq »

A ja tak już na przyszłość 1-4 maj będziemy z kuplami jechać odwiedzić ABP. Jakieś sugestie z waszej strony?
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

do boju chłopaki, Palenica w Ustroniu już odpala sezon, aura jest wielce laskawa dla budowniczych wiec liczymy na postępy!

z niecierpliwoscia czekam na zdjecia :)
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Lord_92 wystarczy kilka fotek z komórki , wszak reklama dźwignią handlu.
W marcu nie spada 5 ani nawet metr śniegu a już na pewno nie w tym roku .
Super, że już działacie, trzymam kciuki niemniej jak ten Tomasz - nie uwierzę póki nie pojeżdżę.
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Aby trochę odgrzać kotleta dorzucam kilka fotek, które udało mi się cyknąć w ten weekend.
Prace idą pełną parą i postępy widać gołym okiem, stopień rozwałki jest naprawdę imponujący :)
Załączniki
CAM01966.jpg
CAM01972.jpg
CAM01955.jpg
CAM01944.jpg
motomysz
moderator
Kontakt:

:)
Załączniki
CAM01978.jpg
CAM01955.jpg
CAM01965.jpg
Adas^^
Kontakt:

Post autor: Adas^^ »

Kurcze ale się ciesze, że taka miejscówka powstaje i to w dodatku tak blisko :D
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

jest MOC, czekamy !!! otwarcie zapowiada sie jako jedno z najbardziej spektakularnych wydarzen w historii ;)
motomysz
moderator
Kontakt:

W ramach ciekawostek, aby jeszcze bardziej podkręcić atmosferę dodam tylko, że:

Za przebudowę trasy DH odpowiada team Gravity Revolt
Za nową trasę, niebieska linia, - team Biotop Racing
FRkę, zwaną Sweet One, buduje Szczęki wraz z kolegą z Whistler :)
Pucharówkę przerabiają m.in Knur Riders

Będzie się działo, będzie zabawa :)
pawcisq
Kontakt:

I pewnie zero opcji na majówkę, jedyny termin w jaki mogę pojechać ;/
No chyba, że pogoda dopisze i znajdzie się jeszcze więcej chętnych do pomocy z lokalnych ludzi.
motomysz
moderator
Kontakt:

Trasy do majówki się nie uleżą na pewno. Teraz non stop jest w Kasinie mokro, kopiemy w ziemi miękkiej, mokrej, błotnistej. Nie wpuścimy na coś takiego rowerzystów, bo cała nasza praca zostanie zniszczona w 1 dzień. Trasy musimy jeszcze dopieścić, ubić zagęszczarką, wysypać kruszywem w newralgicznych miejscach.

Otwarcie planowane jest na 31maj/1czerwiec, później możesz się spodziewać grubszej promocji w weekend "po Bożym Ciele" czyli piątek, sobota, niedziela.

Mogę tylko zapewnić, że naprawdę, WARTO CZEKAĆ :)
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Tak jak pisze Filip, ponadto spodziewaliśmy się większej współpracy z lokalesami i wcześniejszym odpaleniu miejscówki. Na 50 rozdawanych karnetów przypada max 1-2 osoby z okolic - reszta jest ściągana od nas z Brzeska albo z jeszcze dalsza - dlatego na pewno będziemy się trzymać planowanej daty.

Pisaliśmy na fb, udostępnialiśmy i nic nie pomogło - trudno jakoś sobie poradzimy w tej okolicy :) dawaliśmy fajną opcję lokalesom na darmowe jazdy w sezonie(zdajemy sobie sprawę że jest wiele nastolatków których kieszonkowe ledwo wystarcza na części nie mówiąc już nawet o karnecie całodziennym - dlatego zachęcaliśmy do korzystania), nawet oferowaliśmy podwózkę ludzi, aby nie musieli dojeżdżać, czego nie oferują często inne BP. Do końca kwietnia będziemy mieli już za sobą zrobionych wiekszość prac - zostanie tylko środek i sama góra. Mapka tras będzie nieco zaktualizowana i zapewne wrzucimy ją za niedługo na fb, dlatego warto lajkować i udostępniać profil facebook'owy.

Ps. Nie ma lokalesów, a znaleźli sie Dave i inni ludzie z Whistler - nie traktujcie tego jak żartu, dlatego jak wpadamy ekipą to komunikacja opiera się na angielskim i polskim :D
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
pawcisq
Kontakt:

Ja bardzo dobrze wiem, że warto czekać. najwyżej majówkę urządzi się gdzie indziej a w okres wakacyjny coś postaram się wykombinować.
TrzecieKolo
Kontakt:

Post autor: TrzecieKolo »

Zapraszam do konkursu, można wygrać karnet do Antidote BikePark i parę innych fajnych rzeczy :)

Czas trwania:
Konkurs trwa od 08.05.2014 do 08.06.2014 (do godziny 23:59).

Więcej info:
http://www.blogmtb.pl/2014/05/konkurs-z-nagrodami-zrob-rowerowe.html

Obrazek
For Fun - ja rowerowo, czyli blog rowerowy :)
Kalais Studios - ja zawodowo, czyli grafik z Warszawy :)
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

@Lord_92, czy w Antidote BikePark będą też trasy dla początkujących? Chcę wybrać się gdzieś z żoną, ale ona na Reignie nie bardzo da radę na trasie DH...
pozdro

frango
chicken_tomek
Kontakt:

Re:

Post autor: chicken_tomek »

frango pisze:@Lord_92, czy w Antidote BikePark będą też trasy dla początkujących? Chcę wybrać się gdzieś z żoną, ale ona na Reignie nie bardzo da radę na trasie DH...
Odpowiem za Pawła
Wszystkie trasy są przygotowywane z myślą o każdej osobie tak żeby i początkujący jak i zaawansowany rowerzysta dobrze się tam bawił. Każda z chop bd miała też swoje objazdy a stoliki można latać na płasko ;) Wiec myślę że taki Reign spokojnie ogarnie u nas na trasach i żona się będzie dobrze bawiła ;)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Jak wspomnniał mój przedmówca, nie ma elementów bez objazdów, sporo hop ma nawet zjazdy. Na sweat one (szczękiego) nawet ja nie ogarnę. Nie dla mnie dirtowe wybicia. Wierzę, że sporo osób będzie miało dobrą zabawę na niej lecz to nie mój klimat po prostu.

Wpadaj Frango, oprowadzę Was.. Puść smsa na 505 104 066 zapiszę sobie numer do Ciebie.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Dzięki za szybkie info! :)
Wycieczka odbędzie się raczej w wakacje, może nawet po, więc jeszcze będę się odzywać :)
pozdro

frango
ODPOWIEDZ