[BajcareK] Trek Session 9.9 Carbon 2012 + Fox 40 FLOAT 2014

BajcareK
Kontakt:

Post autor: BajcareK »

Kilka pierdół znowu przyszło.. Pozostało jedynie kupić jeszcze jedną obręcz ENVE i tajemniczą ramę..... :D

MRP G3 MINI CARBON LOPES CUSTOM 2014 + Customowe czerwone śruby
Obrazek

Kilka pierdół już się zebrało... :D
Obrazek

A tak wygląda set korba z zębatką i śrubami:
Obrazek
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

chyba zębatka źle przykręcona - brak otworów nie powinien pokrywać się z ramieniem korby? ciekawie się szykuje ;)
BajcareK
Kontakt:

zebatka na zdjeciu jest do gory nogami. Czesc z napielsem renthala musi byc pod ramieniem korby :D
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Nie lepiej całość pokazać niż partsami zaśmiecać ?
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
BajcareK
Kontakt:

Heh, zazwyczaj na forach bywało tak że się dodawało zdjęcia prac i części oraz opisywało postęp nad projektem. Jeśli tu jest inaczej - z góry przepraszam.
sokol3miasto
Kontakt:

Post autor: sokol3miasto »

a dla mnie wlasnie ciekawsze jest pokazywanie czesci jakie sie kupywało po kolei. Zawsze jakies foty mozna zobaczyc jak dana czesc wyglada w realu a jak nie w katalogu. podyskutowac. a na calym rowerze nie ma tej frajdy az tak z kazdej czesci :)
ArthurGreen
Kontakt:

Re:

Post autor: ArthurGreen »

BajcareK pisze:Heh, zazwyczaj na forach bywało tak że się dodawało zdjęcia prac i części oraz opisywało postęp nad projektem. Jeśli tu jest inaczej - z góry przepraszam.
Nie masz za co, bo jak widzisz to jedynie moja subiektywna opinia. Innym się podoba. Może i coś w tym jest z tym dawkowaniem emocji i oczekiwaniem na koncowy efekt.
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Daj znać jak najszybciej jak się nowy zjazdowy napęd Srama sprawuje, bo ja na mój będę musiał poczekać jeszcze kilka miesięcy ;)
pozdro

frango
BajcareK
Kontakt:

Elo,
fura poskładana. Koło bezdętkowe wreszcie zaczęło działać - nie gubi powietrza. Poza tym nowy napęd X01 DH założony. Do X0 nawet nie ma co porównywać - dużo lżejszy set, biegi wchodzą jak masło (czasem nawet za szybko) no i oczywiście nie muszę mówić że X01 wygląda duużo lepiej... ;) Było trochę zabawy z piastą, bębenek pasował idealnie, jednak problem był z uszczelką. Seryjna była za gruba i się koło nie kręciło do tyłu, a tamta która przyszła z zestawu na 142mm była chyba na koło 190mm, więc trzeba było iść po poradę do tokarza, który zmniejszył moją uszczelkę aby kaseta nie ocierała. Mówiąc krótko - bębenek na system Srama a uszczelka osi seryjna po lekkim tuningu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

A tak ładnie było z czerwoną obręczą z tyłu. :P Jeszcze będziesz ramę zmieniał, ta?
BajcareK
Kontakt:

Tak, dlatego ta żółta obręcz z tyłu ;)
Kwiat126p
Kontakt:

Post autor: Kwiat126p »

zadam ci bolesne pytanie. Ile ten rower cię kosztował? :) powiedzmy przed zmianą koła na brzydkie. No i czemu rozmiar ramy XL? Jeździsz nim XC? Chyba nie.
///Adamus
Kontakt:

Post autor: ///Adamus »

Możesz wyjaśnić nieco to że biegi wchodzą za szybko... Tzn myślałem że tym szybciej tym lepiej chyba nie ;p A druga rzecz to pytanie czy faktycznie napęd x01 jest duużo lżejszy od x0, mam nowe x0 i ważąc samą przerzutkę "dh cage" mam wagę 180g z tego co czytałem na pb nie wychodziło chyba lżej, choć mogę się mylić. pozdrawiam
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Może chodziło o to, że cała grupa X01 DH jest lżejsza od X0 ze względu na bardzo lekką kasetę, i małą kasetę. DO tej pory DOME było chyba dostępne na 11 biegów i największą zębatką 40 czy 42, więc o wiele więcej materiału.

Jak takie żółte koła, to chyba będzie karbonowy Pivot ;>
pozdro

frango
MaxxisDH
Kontakt:

Post autor: MaxxisDH »

Będzie DEVINCI WILSON CARBON
Na zamówienie ! (spodnie ,jerseye ,gogle , kaski , ochraniacze , buzery itd ) GG:13394531
Włóczykij89
Kontakt:

Re: Re:

Post autor: Włóczykij89 »

///Adamus pisze:Możesz wyjaśnić nieco to że biegi wchodzą za szybko... Tzn myślałem że tym szybciej tym lepiej chyba nie ;p
Myślę, że chodzi technologię ZeroLoss, która eliminuje martwy ciąg z dźwigni wrzucającej bieg.
BajcareK
Kontakt:

Kwiat126p, nie mówmy o pieniądzach, mówmy o szczęściu ;-) Przed zmianą koła "na brzydkie" był mniej wart. Ta brzydka obręcz tylna jest warta około 13 obręczy przednich. Rozmiar XL bo mam 189 CM wzrostu i jest to rower na wyprawy górskie w których rozmiar ramy ma znaczenie.

///Adamus, tutaj chodzi o to że nawet jeszcze biegu nie zmienisz, lekko dotkniesz manetkę i już bieg się zmienia także to jest na prawdę miazga jeśli chodzi o pracę :D Jeśli chodzi o kwestie wagi, manetka i przerzutka może te kilka gram jest lżejsza, ale kaseta... zwykła z 300g waży, a ta waży 110g, poza tym bębenek do piasty jest lżejszy więc już się trochę zbiera ;-)

Włóczykij89, dokładnie o tą technologię chodzi :)
BajcareK
Kontakt:

Bardzo wziąłem sobie do serca że zhejtowaliście doszczętnie mój old schoolowy mostek Sunline więc zamówiłem inny. Właśnie przyszedł:

ENVE DH CARBON DIRECT MOUNT 50MM 2014
Obrazek

do tego nowy set do nowej fury - taboret SDG I-BEAM CARBON I-FLY STORM ALL WEATHER i sztyca SDG X-BEAM CARBON FIBRE X 31.6MM
Obrazek

na treku nowy kokpit prezentuje się tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdro
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

wszystko z karbonu... dętki z nanorurek czy z grafenu? :P
ODPOWIEDZ