wrocław

Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

to jest niestety(w moim przypadku cena sprezyny do foxa) mozesz dopasowac sprezyne innej firmy, nie jestem pewien czy rozmiary nie sa w jakis sposob znormalizowane, prezyny do dnm sa tanie, ponizej 100pln kosztuja
Local Swinga-Swinga
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

jak wszystko dobrze pojdzie to ja tez wreszcie niedlugo zloze swoje cudenko:D czekam juz zdecydowanie za dlugo... 9 miechow to za duzo:/ ale chyba warto zamienic moja stara meride na to co niedlguo bedzie:D
Stinky
Kontakt:

no ja 2 lata zbieralem na smierdziela wiec nic nie mow..........
Local Swinga-Swinga
x-fly
Kontakt:

Post autor: x-fly »

panowie, nie lamentujcie tylko mi pomozcie ;)
rozebralem wczoraj dampera olejowego, podczas rozkrecania trysnal olejem :) wiec wytarlem calego, wyczyscilem ale jak przyszlo do skladania to blok! nie mam pojecia do czego jest jedna czesc i jak sie wlewa olej i jak sie odpowietrza. Mysle ze ktorys z was na pewno to juz robil, Stinky, moze Ty? wydaje mi sie ze masz olejaka z tylu :> Pomoz mi meeen, teraz mam sprezynowca bez oleju ;P Moge nawet jutro czy jakos w tygodniu (do srody max bo na swieta przeciez sie jedzie) podjechac tak zebys zlookał i wytlumaczyl co i jak...
w pewnym miejscu niesamowita klima panuje...
Stinky
Kontakt:

popatrzec moge ale 80% damperow jakie znam sa pod cisnieniem (oprocz oleju jes t sprezone powietrze albo inny gaz) wiec moze byc lipa, po co go rozkrecales ?
Local Swinga-Swinga
Stinky
Kontakt:

popatrzec moge ale 80% damperow jakie znam sa pod cisnieniem (oprocz oleju jes t sprezone powietrze albo inny gaz) wiec moze byc lipa, po co go rozkrecales ?
Local Swinga-Swinga
endrju71
Kontakt:

Post autor: endrju71 »

bo x-fly zawsze wszystko musi rozkrecic :] hehehhe
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=421713
gg: 934712
x-fly
Kontakt:

bez olejowego tlumienia czuje sie teraz jak na statku, taaaaaak fajnie bujaaa
co mnie nie cieszy oczywiscie =:)

stinky
zlozyc sie go da :) ale nie wiem jak, nie wiem jak i ile oleju wlac, ale wiem ze zlozyc da sie na pewno :):):)

endrju
;P
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

hehe Endrju zgadzam sie :P hehe
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
Stinky
Kontakt:

mozemy sie jakos w tygodniu omowic
Local Swinga-Swinga
x-fly
Kontakt:

jutro, no w sumie to juz dzis nacieram na wyprawe rowerowa :>:>:>
w koncu full to nie to samo hardtail i mozna nim posmigac w terenie :PPP
prowiant juz przygotowalem, maszyne sprawdzilem...............................

stinky
spoczko maroczko, w tygodniu tzn do srody jak juz pisalem, moze wtorek? podaj czas i miejsce
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

x-fly, jaka rama? Tlumik posiada zbiornik wyrownawczy czy nie? No i po kiego grzyba ruszales go? :P Rozbieranie takich rzeczy wymaga sporego doswiadczenia, o czym sam sie kiedys niemilo przekonalem.

Mam u siebie schematy do Rock Shoxa, jesli to cos pomoze. BTW, nie musisz dymac tloka azotem, bo i tak musialbys miec go pod wysokim cisnieniem. Wystarczy powietrze, nastapi nieznaczne pogorszenie w dzialaniu amortyzatora, ale nic zlego sie nie stanie. Sprawdz w instrukcji ile cisnienia trzeba wpakowac w Twoj tloczek.
http://tiny.pl/8mm
x-fly
Kontakt:

Looka MKNX
tos mi napisal =:DD
zbiorniczka nie mam, mam pokretlo do regulowania tlumienia odbicia, po skreceniu na maxa i docisnieciu amora najwolniej wtedy powraca do punktu wyjscia, po odkreceniu pokretelka zachowuje sie jak zwykly sprezynowiec
zgadza sie ze moge jezdzic bez oleju, tloczek zasysa wtedy powietrze i tez jest tlumienie, choc gorsze niz z olejem, jezdze teraz na maksymalnym tlumieniu chociaz jakbym mial olej to jest ooooooo.....wiele lepsze zachowanie sie dampera na wiekszych nierownosciach :)
napisales o schemacie, poprosze z wielka checia na maila: x-fly@o2.pl
jak podasz mi swojego podesle ci foto mojego dampera i bedziesz mogl oszacowac czy twoj schemat sie nada do czegokolwiek :)
stinky, tez moglbys podac maila i tez bym ci podeslal foto...
moze z wasza pomoca doprowadze go do stanu pelnej uzywalnosci :DD

Looka MKNX a ty spac nie mozesz? :> ;)
jak chcesz pojdziemy do apteki i nasenne ci kupimy ;PP

dzis (w niedziele) o 11:30 ruszam na obrzeza miasta na lekki dircik, moze gdzies DH sie znajdzie chociaz nie kojarze zeby tu byly gdzies gorki :) pofreerajduje sobie, prowiant przygotowalem :) osprzet narzedziowy wziety (obym nie musial z niego korzystac ;), pol litra Tymbarka :D.............................
oooooo, to sie napisalem :)
x-fly
Kontakt:

p.s. ;)
jak chcecie foty ramy i bajka podajcie maile :>
budka
Kontakt:

moj mail jest w podpisei:D chetnie zobacze:D ja niestety nie mam jak pomoc bo moja miloscia sa hardtaile:D ja juz na szczescie mam nie najgorzej, wystrczy ze tego cocka sprzedam i mam rower:D
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

lookout <małpa> kn.pl

x-fly, posty maja godzine 2:32, ale w rzeczywistosci pisalem je troszke po 1 w nocy :] Jak napisalem wczesniej schematy do Rock Shoxa mam w pracy w postaci ksiazeczkowej. Co do tej jazdy bez oleju, to nie bylbym takim optymista. Po pierwsze, grozi Tobie zatarcie tloka, a po drugie, mimo wszytsko zawor zostal zaprojektowany do wspolpracy z olejem, nie z powietrzem, wiec jego dzialanie z efektem tlumienia wynika raczej z tarcia.

X, wpadnij jutro na Canaletta 4, jesli akurat bylbys w poblizu BSK.
http://tiny.pl/8mm
Stinky
Kontakt:

damperow sie samemu nie rozkreca chyba ze maja zawor umozliwiajacy dopompowanie, lepiej zaplacic pare zloty i oddackomus kto ma sprzet i pojecie o tym, z amorami jest trochi prosciej, jak ci looka nie pomoze to ja ci nie pomoge tym bardziej
Local Swinga-Swinga
budka
Kontakt:

X-fly jedno bardzo wazne pytanko, nie oddawales moze tej Twojej ramki Legozzowi do roboty badz tez nie kupiles jej od jakiegos kolesia z wrocka? bo ja niedawno podobna ramke robilem jakiemus typowi razem z Legozzem:D jezeli to ta to ja dobrze poznalem:D fjaniutka:D co ja to na pewno ta. skoro mowisz ze karbon:D w takim razie wiedz ze ja sie zajmowalem tylnim trojkatem:D nie no ale swiat jest maly:D
x-fly
Kontakt:

Looka MKNX
canaletta 4? a coz to? :> i jesli tak to po poludniu, o ktorej mniej wiecej?
Stinky
miales pomoc a narzekasz :PP
budka
zdjecia ci na maila wyslalem :) oszacuj czy to ta ramka :>
ODPOWIEDZ