Drobne pytania rowerowe
Re:Rama Iron Horse sgs team
Witam
Co powiecie o ramie ? jakie koła tam wchodzą i jak sobie radzi w terenie
Co powiecie o ramie ? jakie koła tam wchodzą i jak sobie radzi w terenie
Re: Drobne pytania rowerowe
Witam
Co powiecie o ramie Iron Horse sgs team jakie koła wchodza i jak sobie radzi w terenie ?
Co powiecie o ramie Iron Horse sgs team jakie koła wchodza i jak sobie radzi w terenie ?
Ja ci powiem żebyś nie pisał posta pod postem tylko używał opcji edytuj!
Edit:
Mam pytanko. Ostatnio serwisowałem swoje 888 RC 2005r i zmieniałem uszczelki olejowe bo prawa goleń się pociła. Jestem pewny, że uszczelki są założone dobrze i w dobrą stronę. Wiem też, że zaraz po wymianie amor będzie się lekko pocił bo uszczelki muszą się "ułożyć" pytanie moje to ile mogą się układać takie uszczelki? Bo rower zaliczył już parę intensywnych jazd a te cholerne prążki z oleju dalej się pojawiają :/
Uszczelki są od ARI-ariete, dwu wargowe
Ostatnio nie jeździłem w minusowych temperaturach.
Edit:
Mam pytanko. Ostatnio serwisowałem swoje 888 RC 2005r i zmieniałem uszczelki olejowe bo prawa goleń się pociła. Jestem pewny, że uszczelki są założone dobrze i w dobrą stronę. Wiem też, że zaraz po wymianie amor będzie się lekko pocił bo uszczelki muszą się "ułożyć" pytanie moje to ile mogą się układać takie uszczelki? Bo rower zaliczył już parę intensywnych jazd a te cholerne prążki z oleju dalej się pojawiają :/

Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
-
- Kontakt:
WiktorRS577, pod jakim względem jest gorszy?
Zalas, czy między uszczelkami pyłowymi, a olejowymi miałeś filcową "podkładkę? Jeśli tak to ona może powodować, że lagi się pocą, bo nasącza się ją olejem. Jak ja wymieniałem w marcoku uszczelki to też mi się pocił przez pewien czas.
Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka
Zalas, czy między uszczelkami pyłowymi, a olejowymi miałeś filcową "podkładkę? Jeśli tak to ona może powodować, że lagi się pocą, bo nasącza się ją olejem. Jak ja wymieniałem w marcoku uszczelki to też mi się pocił przez pewien czas.
UMF Duncan d2 Merida+ rs boxxer rc 2011.+ Fox Dhx 5.0
-
- Kontakt:
Re:
Uczymy się czytać kolegoZalas pisze: Uszczelki są od ARI-ariete, dwu wargowe![]()

-
- Kontakt:
No to możliwe, że to jest powód, że amor leje
-
- Kontakt:
[quote="Nieznajomy1596"]WiktorRS577, pod jakim względem jest gorszy?
Powiedzmy, że klasę niżej
Powiedzmy, że klasę niżej
-
- Kontakt:
Czyli co, ma mniej regulacji, gorsze tłumiki? I o ile tamten jest starszy. Podaj modele.
Raczej wątpię bo uszczelki są "sprawdzone" i przyszły newki sztuki nie śmigane. Po za tym amor nie leje bo lała to mi prawa strona przed serwisem, tylko zostawia delikatne prążki od dłuższego czasu bo mnie zaczynają denerwować i niepokoićNieznajomy1596 pisze:No to możliwe, że to jest powód, że amor leje
-
- Kontakt:
Jakieś prążki zawsze zostaną. Ja też mam wymienione w boxxerze uszczelki (oryginalne) i też są prążki.
-
- Kontakt:
No to może masz olej pod wargami.... pyłowymi [emoji6]
-
- Kontakt:
Witam nowy jestem wiec nie wiem gdzie to wkleic jak ktos dalby rade moze ten watek gdzies dac bo pewnie komus sie przyda odnosnie tlumika w rst super storm mozna wymienic olej wykrecajac nakretke na tlumiku i delikatnym stanowczym nie z srednia sila ciagnac wyjdzie taki czarny oring gumowy i jestesmy w komoze olejowej potem zalac wcisnietego na maxa w dol olejem 5w albo 7 ja zalalem 5 ta czarna gumowa nakladke zkrecic z ta sruba na tlumiku...efekt czulosc wieksza widelca i to spora pracuje naprawde zaskakujaco orginalnie olej gesty pozdrawiam moze komus sie przyda bo nie widzialem zadnego na stronach magika co to rozbieral sorki za pisownie ale na szybko z tel pisze
Re:
Że tak powiem. Ponawiam pytanie. Tylko ostatnio amor zaczął rzygać :/ dolne lagi aż po hebel i błotniczek w oleju. Co z tym zrobić?Zalas pisze: Mam pytanko. Ostatnio serwisowałem swoje 888 RC 2005r i zmieniałem uszczelki olejowe bo prawa goleń się pociła. Jestem pewny, że uszczelki są założone dobrze i w dobrą stronę. Wiem też, że zaraz po wymianie amor będzie się lekko pocił bo uszczelki muszą się "ułożyć" pytanie moje to ile mogą się układać takie uszczelki? Bo rower zaliczył już parę intensywnych jazd a te cholerne prążki z oleju dalej się pojawiają :/
-
- Kontakt:
Rozbierz i od nowa załuż. Tylko, że ja bym kupił oryginalne uszczelki tak dla pewności. A najlepiej to zapytaj się o to w gregorio.
Nieznajomy1596 pisze:Rozbierz i od nowa załuż. Tylko, że ja bym kupił oryginalne uszczelki tak dla pewności. A najlepiej to zapytaj się o to w gregorio.
Nieznajomy jak widać wyżej nie poradziłeś sobie z tym pytaniem więc je ponowiłem, sorry ale teraz pytam innych. Gregorio to ani informacja ani nauczyciel...
A jak jesteś taki dobry to znajdź mi same uszczelki olejowe 3 wargowe do marcoka 2005r w "normalnej" cenie (same olejowe bez kurzowych).
A o uszczelkach od Ari doszły mnie słuchy, że są dobre i świetnie się sprawdzają i są 2 wargowe a wszystkie inne zamienniki które znalazłem miały jedną wargę. Uszczelki również oglądałem dokładnie przed założeniem i nie wzbudzały żadnych podejrzeń.