Ojciec Dyrektor i jego przykazania :)

Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

spoko :-) naucz się nie patrzeć na różnego rodzaju ankiety czy sondaże.......zwykle to wszystko jest o dupę rozbić
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ale wiesz ze to akurat jest bardzo prawdopodobne-moj dziadek podliczyl kiedys ze moja matka i jej siostra "kosztowaly" go 6 mercedesow czy jakos tak...jasne ze inne czasy,ale ...a liczyc umie bo przez ladnych kilka lat byl prezesem polskiego zwiazku ekonomistow :)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Dragon-kr
Kontakt:

piotrex więc masz jasność....... a jakiś palant ( który pewnie nawet nie wie co to obowiązki prucz sprzątania swojego pokoju i chodzenia do szkoły) będzie zachęcał zeby biedne rodziny "robiły" sobie dzieci....
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

hehehe:D A ja mam zastrzezenie do 'motomyszy'... dales link do firmy Taty... wg. prawa (które teraz moze bedziez zmienione przez PIS) to kryptoreklama (bo nie zaplaciles podatku za miejsce na reklame w sieci):D <joke> Zgadzam sie z 'motomyszą' jesli chodzi o argumenty versus Mikaelowi... Mikael gdzies tam wspomnial ze matka glosowala na PO, ojciec na Korwina a on sam na PIS... a gdzies wyzej jeszcze bylo ze cala rodzina lekarzy (6 lekarzy) i ich rodziny glosowaly na PIS... mozliwe ze nie doczytałem... ale wkoncu kto na kogo głosował? pogubić sie mozna... mohery zawsze mieszają:D
www.feel-free.pl
Dragon-kr
Kontakt:

yasiuuu.....tak to jest jak jednym okiem czytasz coś a drugim oglądasz TV ew. do tego jeszcze słuchasz RADIO MA RYJA :-DDD
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Dragon, cos w tym jest:P a tak wogole to Wesołych Swiat! pozniej wpadne jeszcze do Cyclo (ale Ciebie tam chyba nie ma)... see U!!!
www.feel-free.pl
piotrex
Kontakt:

wiesz co Dragon?mam swietny plan.Przespie sie z pewna kolezanka,jak sie urodzi dziecko to sie je odda,a kasa podzielimy sie na pol ;p.i bede mial na piaste,obrecz,szprychy a robocizne gratis bo mi Yasiuu zaplecie ;p.A potem zrobimy sobie drugie dziecko i bedzie na opone i detke i troche wódy...
Tobie tez polecam ten sposob ;)
Dragon-kr
Kontakt:

piotrex z tym zaplataniem u yasiuuu to bym nie zaryzykował :) parę razy mu się zdażyło spiepszyć zaplatanie i musiałem po nim poprawiać.....

yasiuuu spoko....byc może znowu bydem od nowego syzonu
piotrex
Kontakt:

masz na mysli to ze zaplata szprychy,jakby to powiedziec,na "zakladke" :)??
Dragon-kr
Kontakt:

zaplata jakby to powiedziec....jakby nie umiał a raczej nie miał wprawy.....może się coś podszkolił ale jeżeli nie to u chłopaka nie trudno o pomyłkę........bez obrazy Jasiuuu :-)
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

piotrex tylko jeszcze naucz sie czytac ustawy to sie dowiesz zę to ejst dla MAŁŻEŃŚTW. Tak że przedupc pare koleżankek to dostaneisz 1000 zł ale w plecy i od każej, bo chyba nie od państwa. CO do becikowego, to raczej każdy wie ze wychowanie dziecka kosztuje wiecej niż 1000 zł, rzeczywiscie keidys ktos wyliczył na ok 0,5mln zł- ale nie o to tu chodzi. Chodzi o to zęby to była pewna zacheta, nagorda za dostarczenie nowego obyhwatela- wiem zę to brzmi kosmicznie, al eo to chodzi- bo nikomu nei wystarcza kartki od przeydenta maista podpisywane na ksero pt "gratulujemy spłodzenia nowego członka społecznosci":D takie ustaey przechodzą już w wiekszosci krajów europejskich- problemy demograficzne sa naprawde ważne, bo jakby ktoś był łaskaw zauwazyć to młodzi robia na emerytury, a uejmny przyrost jest teraz na porzadku dziennym.
Sprawa druga radio maryja- widac że swietnie czytacie moje posty, bo od poczatku powtarzam zę rydzyk to *****, a radio to *******. Chodzi tylko o to zę jego słuchaczy nikt nei zmusza do słuchania- ich wolna wola, niech słuchają, niech płacą, ich sprawa. Amerykanie maja scjentologów któzy zdzierają z ludzi kilkadziesiat procent ich dochodów i jest ok- a u nasz przeszkadza wam zę jakieś babcie płaca na radio które jest ich całym życiem? Niech to sobie robią, ich sprawa. A jaki jest rydzyk to każy wie.Co sie tyczy samego radia- to go POSŁUCHAJCIE a potem krytykujcie, bo 80 % z was go pewnie nigdy nawet nie właczyłe, ewentualnie trafiło na jakiś różaniec czy inne pierdoły. Kiedys mnie to wkurwiało, to posłuchałem żeby móc o nim źle mówić, i troche zdanie zmieniłem. CZASAMI są tam rzeczy rozsadne. Tyle
yasiu- babcia lekarz, ciotka lekarz, wujek lekarz, druga babcia lekarz, chrzestny lekarz, kolejna ciotka lekarz- 6?. No
Sprawa kolejna to "masoni"- cieszy mnei wasza uważnosć bo ani raz nie powiedział tutaj o masonach, żadnym spisku itp. Chodzi o to, że OFICJALNIE, to nie są ządne teorie spiskowe, lobby żydowski jest w stanach bardzo silne- a są to w duzej czesci emigranci z Polski, któzy wyjechali po II wojnie światowej keidy pańśtwo zabrało im majątek, albo podczas słynnej akcji antysyjonistycznej przeprowadzonej przez władze PRL- a są to ludzie bardzo przedsiębiorczy, cholernie inteligentni i wpływowi. A mają uraz do Polski, i bardzo czesto staraja sie polskim sprawą zaszkodzić. BO pilnuja intersów włąsnych które sa z naszymi często sprzeczne.
Sprawa ostatnia- kolego motomysz, jak słucham twoich argumentow pt" czemu Niemcom zalezy na powodzeniu polski" to idzie sie posrać ze śmiechu:DD Ty uważasz, że NIEMCOM zależy na jakimkolwiek polskim powodzeniu? A czytujesz gazety? Sprawa rurociagu bałtyckiego coś Ci mówi? Bo powiedz mi żę wynika on z powszechnie pojmowanych dobrych interesów Polski:DD A jeśli ktoś mi powie że przedsięwzięcie to ma miejsce dlatego zę sie neimcom opłaca to prosze- rurociag przez bałtyk jest kulkukrotnie droższy od analogiczneog przez tereny krajów nadałtyckich w tym Polski, prawdopobodnie nigdy sie nie zwróci, jak kazdy rurociag podwodny ma mniejsza przepustowosc, droższe utrzymanie. W radzie nadzorczej spółki kontrolujacej jego powstawanie zasiada były kanclerz Niemiec Shroedder, oraz były szef wydziału kontaktow ze wszhodem w Stasi. To raz. Dwa to prywatyzacje- wieksza czesc sprywatyzowanego dobra narodowego w polsce znajduje sie w rekach kapitału zachodniego, a co czesto sie podkresla, wielka ilosc tych prywatyzacji odbyła sie z naruszeniem zasad ekonomicznych, łapownictwem, oszustwami.PiS akurat grozi analiza umów prywatyzacyjnych- a kilka np polskich elektrowni sprzedana za cene MNIEJSZĄ niz przynoszony przez nie dochód w ciagu ROKU. A czy uważacie ze obecni właściciele sprywatyzowanych za bezcen hut, kopalni, eletrowni, elektrociepłowni mają ochote na rzad ktory moze im te umowy zanegować? Chyba nie. A na zachodzie wiele firm ma duży udział kapitału państwowego, ktory nie pozwoli na ich kłopoty. I stanie w obronie ich interesow. To kolejna sprawa.
mikael
Kontakt:

w zadnym kraju postsowieckim nie udało sie przeprowadzić prywatyzacji ucziciwie- stąd wielkie fortuny naftowych oligarchów w Rosji, przejecie czeskich zakładów naftowych przez Orlen, czy tez doastanie sie wielu kluczowych spółek skarbu pańśtwa w rece zachodnie. Chodzi o to , żę umwoy te należy jeszcze raz rozpatrzyć a kraje które reprezentuja firmy prywatne uznaja to za afront do ich interesow. I na powstatniu w Polsce silnego rzadu nie zależy nikomu, czu to Francji poirytowanej nieposłuszeńśtwem Polski w sprawie wojny w Iraku, czy to Angli ktora chce utrzymac budżetowy rabat dla siebie, a nei dawac pieniądze Polsce, czy też Rosji w której jakikolwiek sukces POlski jest odbierany jago zagrożenie interesow. Niestety świat to nie tylko ekonomia- to tez polityka, a w niej w gre wchodza tez interesy ze sprawami finansowymi nie zwiazane, czego wielu z was nei chce zauwżyc
I sprawa ostatnia, po raz kolejny chciałem zauważyc zę nei czytacie moich postów, zreszta powiewa mi to bo i tak was nie przekonam ( gadał dziad do obraza[...]") Od poczatku pisze żę sprawami ekonomi powinni zajmowac sie EKONOMISCI, ale raczje wielkei autorytety w tych dziedzinach, a nie biznesmani któzy bedą ZAWSZE reprezentowac interesy tylko i wyłącznie swoje. Uważam ze rzad ten ma duzo dobrych pomysłów, i zamiast krytykowac każda nowa ustawe po kolei, czy też kazdego jego członka od poczatku, dajmy im po prostu troche czasu. Przypominam Ci Filipie co PO mówiło o Marcinkiewiczu- że ejst tyklo "zmyłka" , do czasu wygrania wyborów przez L Kaczyńskiego, potem odejdzie. Nastepnie, po wygraniu wyborów przez Kaczyńskiego, i zaistnieniu sytuacji, ze Marcinkiewicz jednak jest kandydatem na poważnie, PO samo zaczeło sie domagać powołania na stanowisko premiera J Kaczyńśkiego. I to dla mnei jest własnie pokrętne polityka. Co do spraw koalicji, to ja uważam ze to wina za jej nie powstanie leży równo po stronie PiS i PO- bo fakt faktem jest , że PiS chciał oddac PO wiele kluczowych ministerstw, w tym Skarb i finanse, a sobie zostawić tylko resorty "siłowe". Ale dodajmy, zę od samego poczatku było wiadomo zę PiS chce meić MSWiA bo to dotyczy ich doktryny oczyszczenia pańśtwa- wiec po co nagle Rokita sobie ubzdurał ze musi miec to ministerstwo?. To tylko taki smaczek. Z drugiej strony PiS chciał dac PO marszałka sejmu- chodziło o to żęby nei został nim Bronisław Komorowski, ( co wydaje sie logiczne w kontekscie jego komentarzy po wygraniu kampani przez PiS w stylu "szkoda Polski"). Stanowisko to zostało zaproponowane Donaldowi Tuskowi- ale dziwnym trafem nie chciał on przyjać związanej z nim odpowiedzialnosci. Dla mnei cały czas jaskrawy jest fakt że PO nie mogło pogodzic sie z podwójna porażką, i cały czas sprawiało wrażenie jakby chciało wręcz przeprosin od PiS za jego zwyciestwo. Ale jak ktoś zna biografie Tuska i Rokity to go to nei zdziwi- zakładam zę ty jako ekonomiczny "ekspert" nawet nie skalałes sie poszukaniem czegoś o ich przeszłosci. A szkoda ( swoją droga czy czesc obecnej UW i dawnego KL-D nie znajduje sie obecnie w ŚCISŁYM kierownictwie PO? chyba tak- a warto znać conieco z dorobku tych "partii") bo , na pewno w Polsce, polityka to przedewszystkim wykorzystywanie spraw ekonomii dla celow politycznych, co jest praktykowane przez wszystkie partie. A równiez jestem za pomysłem obniżenia podatków- np 13-10 %. Chodzi tylko o to żęby to nei było tak jak 15% czyli dwa razy wiecej niż obecna składka dla najuboższych, i to bez ulg. Tyle
piotrex
Kontakt:

mikael-swietnie.ja czytac umiem.pokazuje Ci jak chora sytuacja jest z becikowym.jak kogos na dziecko nie stac,to 1000zl mu roznicy nie zrobi.
czytac sam sie naucz bo nie odpowiedziales mi na pytania:

1.Czy czytales program PiSu?

2.Czy znasz na tyle dobrze polityke rzadow zachodnich w ciagu 20 ostatnich lat ze tak swobodnie porownujesz ich obecne dzialania do dzialan naszego rzadu?

3."Ps. Prezydent Poznania, ktory zabronił manifestacji gejom , co skonczyło sie rozwałka na ulicy, jest z PO." -nie rozumiem jaki sens ma to zdanie-tzn ze PO jest przeciw homo,czy za?Bo wydaje mi sie ze przeciw,czyli jesli to zle to znaczy ze PiS popiera homo?

Co do owego rurociagu-widac ze niewiele wiesz o gospodarce.Najwiekszym problem gospodarki jest zapewnienie panstwu niezaleznosci energetycznej.W tym momencie jestesmy zalezni od ruskich bo kupujemy od nich wieksza ilosc ropy i prawie caly gaz ziemny.Gdyby Polsce ktos zaproponowal taki rurociag od panstwa od ktorego nie kupujemy surowcow strategicznych to ten kto odmowilby zostal by postawiony przed trybunalem stanu.Dlaczego?Bo ta odmowa moze w przyszlosci spowodowac problemy gospodarcze na wielka skale.Wiec nie ******* mi tu ze rurociag Rosja-Niemcy jest po to zeby Polska stracila troche kasy.Bo to bzdura-wlasnie udowodniles swoja niewiedze.

O widze ze drugi post.Powiedz mi kiedy PO chcialo zeby premierem byl Kaczynski?
Co do koalicji PiSu i PO-PiS chcial zeby Tusk dostal wysokie stanowisko i zeby wzial czesc odpowiedzialnosci za rzady.Dziwisz sie ze odmowil?W sytuacji w ktorej PiS ma wiekszosc i prezydenta to stanowisko bylo by dostawaniem po lbie za porazki rzadzacych,bo de facto Tusk ZADNEJ wladzy by nie mial.Moglby tylko zbierac razy za nieudolna polityke rzady.A tak PiS dogadal sie z LPR i Samoobrona,ktore,jak widac,sa najlepszymi partnerami do rozmow dla tej partii.

Ty oczywiscie w takiej sytuacji podjalbys sie takiego zadania,ale ja nie.

I po raz kolejny Ci powtarzam-nie porownuj Stanow ani panstw zachodnich w ich obecnej postaci do obecnej postaci Polski,bo nic sensownego Ci z tych porownan nie wyjdzie.
mikael
Kontakt:

mój drogi kolego, przykro mi patrzeć na Twoje tak bolesne braki w wiedzy. Po pierwsze- poczytaj sobie stenogramy z konferencji prasowych liderów PO po upadku rozmów koalicyjnych i główne warunki Donalda Tuska w sprawie jej wznowienia- ich punktem pierwszym było ustanowienie premierm Jarosława Kaczyńskiego. Zasadniczo W tym punkcie mógłym już skończyc sie nad Tobą pastwić, ale jak sam zaczałes to prosze bardzo- obecnie Niemcy I TAK gros swoich surowcóc ściągają z Rosji- ok3/5 roby, duza ilośc gazu, głównie przez rurocią tzw JAMALSKI- który biegnie przez terytorium POLSKI, i z którego to MY mamy cło. A ropa pochodząca z rurociagu bałtyckiego mimo braku cła i tak bedzie dla Niemców DROŻSZA-przez koszty budowy. A co do neizależnosci energetycznej-nie wszedzie za jej pozbawienei stawia sie ptrzed trybunałem. Jak udało sie Polsce wybudowac Naftoport i zawiazać umowe o dostawie gazu z Norwegii przez rzad Buzka, to następna ekipa z SLD stierdziła zę jest to "niepotrzebne, drogie, i Rosja jest godnym zaufania partnerem". Tyle
mikael
Kontakt:

zresza prezentuejsz wyjatkowy brak wiedzy o sprawach bierzacych wiec prosze Cie nei zaiberaj głosu w tej dyskusji- podczas słynnej decyzji Kaczyńskiego o zabronieniu manifestacji gejom w warszawie liderzy PO ciągle krytykowali tą decyzje. Dlatego wzpomniałem o nagłej zmianie frontu prezydenta Poznania. Czytaj, ogladaj, słuchaj, potem dyskutuj
mikael
Kontakt:

a zostanie Marszałkiem Sejmu łaczy sie ze sprawowaniem w teori najwyszje roli w państwie koło Prezydenta, przed Premierem. Poczytaj konstytucje to bedziesz wiedział. A czytaj uważniej- czemu za , jak to określasz, "porażki" rzadzacych mógł "obrywac po głowie" Bronisław Komorowski ale Donald Tusk już nie mógł? Bo popadasz w sprzeczności.
Ps. Mnie ta postawa Tuska akurat wcale nie dziwi bo on zawsze robił wszystko za czyimis plecami- np rzad Pawlaka itp..ale i tak nei wiesz o co chodzi to po co to mówic. Bez sensu ta dyskusja
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Kurde, obejżałem ten program z Uwagi i......stwierdzam, że rodzyn to konkretny palantunio.....
http://dhcyc.pinkbike.com
Dragon-kr
Kontakt:

mikael przeczytałem jeszcze raz twoje posty w tym temacie i:

najpierw piszesz że słuchasz, przepraszam zdaża ci się słuchać RM, że mają ciekawe audycje, a już w innym poście coś takiego: " bo od poczatku powtarzam zę rydzyk to *****, a radio to *******."

czegoś ja tu już nie rozumiem...skoro słuchasz to znaczy ze nie masz nic przeciwko temu radyjku a zaraz na nich najeżdżasz??

zdecyduj się wkońcu bo się zachowujesz mniej więcej tak:

"JESTEM PO TEJ STRONIE KTÓRA WYGRYWA"

suma sumarów, chyba juz jestem za stary żeby coponiektórych młodszych o paręęę latek zrozumieć ;-D
mikael
Kontakt:

uważam że to radio jest głupie jako RADIO, a w każdym, nawet najgłupszym radiu zdarzaja sie FAJNE audycje- te które są otwarte, gdize biora udział eksperci czy tez słuchacze, a nie jakaś banda księżulków. Radio uważam za głupie bo bazuje na modlitwach itp co ze zrozumiałych powodów nijak mnie nie kręci- ale cały czas zachowuję szacunek dla tych którzy tego radia słuchają, i dal potrzeb które nimi powodują. A co do ojca dyrektora to od poczatku nei kryje moich uczuc do neigo- zę ejst niedouczonym gamoniem które ma duże checi a małe możliwosci- przynajmniej w gestii bycia autorytetem:)
ODPOWIEDZ