Kona Stinky vs Tosa Inu

Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

SPOTKAJMY SIE W SZKLARSKIEJ, pojezdzimy a wieczorem przy bro podyskutujemy o naszych mechanicznych panienkach na full wypasie.......
przed szklarska zalozy sie temat i powymieniamy sie telefonami.....
Local Swinga-Swinga
blind
Kontakt:

Post autor: blind »

jak by co mam rame kony do oddania za jedyne :) 3000 :) stinky deelux178mm
live fast
die young
Stinky
Kontakt:

ktory rocznik i ile jezdzona
Local Swinga-Swinga
BunnY
Kontakt:

Post autor: BunnY »

nie wiem czy to zeczywiście prawda... ale słyszałem wersję, że w momencie wsadzbnia vaniliRC (tej dłuższej ze zbiorniczkiem) i zamontowania jej na tych dziurkach najbliżej rury podsiodłowej nasz stinkacz zyskuje 170mm skoku. Nie wiem ile w tym prawdy ale wydaje się to prawdopodobne bo w momencie kiedy wykręcimy fabryczną vanileR to możemy 'wyciągnąć' rowerw góre jeszcze około 1,5-2 cm tak ze akurat byłoby 170mm...
http://tiny.pl/t4fv
----------------------
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Bunny....... co do tego twego pomyslu...to mysle ze tak sie da zrobic i to nei bedzie przeszkadzalo.

A tak wogole to kicaj ma juz Stinkiego...dzis byl u mnie.

Tak wogole to byly u mnie 2 stinkacze, z tego roku...i co dziwne Kicaj ma Obrecze s-type, a Marek dredziarz (drugi kolega)....ma mavicki te xm321 albo jak to sie zwie (stare f219) ... dziwne... (moim zdaniem kicaja lepsze :].

No a tak wogole to porzadny rowerek. :) Pozdrawiam :]
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
frydron
Kontakt:

Post autor: frydron »

jak pisalem ostatniego posta na tym forum [na tym topic'ku] to bylem w stanie bronic tosy jak sie tylko da...ale po wczorajszym katowaniu i to takim pierwszym powaznym zauwazylem ten problem z tym zbiornikiem...mi sie to nie podoba i napisalem maila do rafala [do DC] z wielkim wkurwiniem i checia oddania ramy...w sumie bez problemu moge odzyskac kase itp. [sad praw konsumnta] ale tak sie zastanawiam gdyby przerobic amortyzator w ten sposob ze zbiornik bylby osobna na wezyku, to by gralo...ja tego nie bede robil na wlasny koszt bo p******* taki interes...kupic nowy sprzet i doplacac do niego[nie nie]
...a jak nie przerobic to kupic gotowy z takim systemem...

tosa naprawde fajnie sie prowadzi...ale ten zonk ze zbiorniczkiem przekresla rame [z DNM Burner RC]...inny tlumik musi byc i bedzie spoko
www.black_bike.glt.pl
Stinky
Kontakt:

ja uwazam po przeczytaniu tych wszystkich postow o tosie ze dc wypuscilo bubla na rynek, rozbawil mnie ktorys post o tym ze nie mozesz wazyc wiecej niz 60kg zeby lupac wysokie dropy, moze i tosa sie fajnie prowadzi ale co z tego?? ustawiasz 200 mm skoku z tylu i nie mozesz nawet tego wykozystac, ja wazylem jeszcze mc temu 77kg, kolo domu mam dropa 1,5m na plasko - smierdzielem uczylem sie tam w sumie ladowac - tosa by juz nie zyla najprawdopodobniej- dajcie spokuj, co do skoku w stinkim to mozna go powiekszyc na standardowym vannilla r , on jest ustawiony fabrcznie na 50mm wysokosci, ale ze specyfikacji wynika ze mozna go "rozciagnac" do 70mm co by dalo teoretycznie 210mm skoku
Local Swinga-Swinga
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Stinki ja pisałem że nie można powyżej 60 kg skakać ale mowa była a mastifie.

LUDZIE DO QRWY NĘDZY CZYTAJCIE POSTY BO POTEM SIE BYDŁO ROBI JAK W CHLEWIE!

I nie mów STINKI że tosa by nie żyła bo mój kumpel na tosie jeździ i w krakowie i nieżle wymiata, po prostu bomba. A dropy 1,5 metra to z całym szacunkiem moja sztywna stalowa rama wytrzymuje (prawie na płaskie).

Acha i ten mój kumpel na tej tosce robi w krakowie na "nowym dh" takie zeskoki przez głazowiska dzieś z 8 metrów na że jak ląduje to sama siła spadania na daje mu prędkość ponad 40 km/h, czasami sie o nie go aż boję...
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Rozumiem i przyznaje że jest troche gafa z tą tosą ale ludzie już nie pierdolciee takich głupot...eh...
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

co za glupota....jezeli TOSA...by niewytrzymywala dropow z 1,5 matra ( na plaskie )...to by jej nikt nie Qpowal...i bylaby niezlym GOWNEM...albowiem...
moj Qmpel ma BMX i ciula dropy NA PLASKIE z 1,8 - 1,9 m....nie to nie jest zart...
jezeli ktos nie wierzy to niech zapyta sie jakiegos mieszkanca Gliwic ile ma Scena na pl. Krakowskim ! ! !

wiec....Stinky...po raz kolejny - zastanow sie co piszesz ! ! !
^Kicaj^
Kontakt:

Post autor: ^Kicaj^ »

Dobroa można zamknąc ten temat dziekuje Wszystkim którzy wypowiedzieli sie, pomogliscie mi ale juz mam Kone takze uważam topic za closed :D THX ALL
Stinky
Kontakt:

soru skylinger ale nie skomalem twojego posta choc przeczytalem-debilek ze mnie-, nie zmienia to fakru ze firma dc robi z urzytkownikow beta-testerow swoich produktow i jezeli nie zmieni taktyki to ich straci, zastanawia mnie tylko jedno czy oni wiedzieli o tym mankamencie przed wypuszczeniem ramy na rynek zameczaczy
Local Swinga-Swinga
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

[quote="pLuTiK"]co za glupota....jezeli TOSA...by niewytrzymywala dropow z 1,5 matra ( na plaskie )...to by jej nikt nie Qpowal...i bylaby niezlym GOWNEM...albowiem...
moj Qmpel ma BMX i ciula dropy NA PLASKIE z 1,8 - 1,9 m....nie to nie jest zart...
jezeli ktos nie wierzy to niech zapyta sie jakiegos mieszkanca Gliwic ile ma Scena na pl. Krakowskim ! ! !

wiec....Stinky...po raz kolejny - zastanow sie co piszesz ! ! ![/quote]

mowa o denusie ?????
scena nie ma 180 cm [ja mam 185] i z dolu widze spokojnie podloge wiec 1.70 bym jej dal :D ale zmierzy sie :D
jesli chodzi o Denusa to oglnie wymiata :D

pozdro
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Dejv no i plutik... Scena na krakowskim ma tak 165cm max 170 ale to max max :P...wiem bo sie tam skacze...ale nie pwoiemz e to zaden wyczyn...(choc np moj kolega na versusie sx na sztywnym widelcu stamtad skakal i nic sie nie dzialo - pozdro rafal :].

A co do Duncona to A NIE MOWIELM ZE OBIJA.... ale co do obi9jania bym sie nie przejmowal...bo zbiorniczek wyrownawczy ma taka blache ochraniajaca i nie udeza dokladnie w ten mechanizm tylko w ta blache wiec jak ja wygniesz odrazu to ci nawet nie podrapie ramki...

no ale zebym nie usprawiedliwial dc to neizly wal :P z tym....i wieloma scisnie tajnymi rzeczami :P.

Papap:]
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

zapytam czysto z ciekawosci... czy w tosie nie da sie przypadkiem odwrocic dampera tak aby mial zbiorniczek z drugiej strony ?
frydron
Kontakt:

Post autor: frydron »

qurwa mac, trzeba przywykonac ze nia ma prodoktow idealnych...zawsze bedzie jakis % tego gowna w kazdej serii...ja na dragu robilem dropy po 4-5 metry i wszystko bylo ok. i to samo bedzie z tosa, nie sadze zeby padla...po tym jak zbiornik od damperaz zeszlifowalem mam nadzie ze nie bedzie wgryzal sie w rure pod siodelkowa to bedzie gitarrrrra
www.black_bike.glt.pl
Stinky
Kontakt:

spoko, moze bedzie dobrze po zeszlifowaniu- ale shoki dmn to niezniszczalnych nie naleza, moj koles mial ze 3lata temu, wtedy to byl wypas z regulacja tlumienia i wogule, on raczej hadrcore nie jezdzil (jedynie lekkie dh-rama mongoose 7,4) poszla mu uszczelka, ale znalezlismy serwis w pradze, zawiezlismy im shoka i policzyli tylko za koszty wysylki do wroclawia 500 kr-uznali gware- myslicie ze "modyfikacji" uznaja- raczej uznaja to za uszkodzenie mechaniczne i trzeba bedzie bulic- a shoka nie mozna odwrucic, kazdy model ramy wiaze sie z jego odpowiednim montowaniem- wymieniajcie shoki na takie z osobnym zbiorniczkiem- takie moje zdanie
Local Swinga-Swinga
DubinRB
Kontakt:

Post autor: DubinRB »

Ja też bym wolał chyba Konę... Na Tośce( Kurde tak na psa mówię:P) jeździłem już dużo razy bo sąsiad ma. I na Konie tez i ona jest jednak według mnie jak to tu niektórzy piszą:p lepsiejsza:)))
eeeeee.....rower...
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

frydorn - taka male dygresje:

1/ logiczna - jezeli zbiorniczek wali we wszystkich tosiach, to oznacza, ze zwalone jest 100% serii.

2/ semantyczna - jezeli ktos mowi, ze 100% to "jakas czesc serii" to jak nazwac te czesc uzytkownikow tosi, ktorzy sa zdowoleni z zakupu? "Znikomy ulamek"?

3/ produktem idealnym jest piwo
ODPOWIEDZ