Jaką ramę polecicie?
PRZEZNACZENIE:
4x.............trochę street'u.......żadnego dirtu.......wypadu Xc.....lekkie zjazdy (naprawdę lekkie)................dropy, schody MAAAAAX 2m.
Ma zajść SYMBIOZA między ramą a:
- DJ III 05 (130),
- kołami 26,
- hydrusami z tarczami 203mm,
- napinaczem na 32z i 9-tką z tyłu.
RAMY DO WYBORU:
1) Prodigy Johnny Bravo 2007 16,5 cala,
2) Dartmoor 4x 2007, 16 cali.
NAPRAWDĘ TO JUŻ PRAWIE META!!!!!!!
DAJCIE OSTATECZNE OPINIE!!!!!!!! ALE PORZĄDNE I UMOTYWOWANE!!!!
MOOOŻE WIĘCEJ RIDERÓW BY NAPISAŁO???? TYM CO JUŻ TO ZROBILI DZIĘKUJĘ, CHOCIAŻ MOGĄ NADAL DODAĆ COŚ OD SIEBIE.
W-STKIE OPINIE MILE WIDZIANE!!!!!!!!
4x.............trochę street'u.......żadnego dirtu.......wypadu Xc.....lekkie zjazdy (naprawdę lekkie)................dropy, schody MAAAAAX 2m.
Ma zajść SYMBIOZA między ramą a:
- DJ III 05 (130),
- kołami 26,
- hydrusami z tarczami 203mm,
- napinaczem na 32z i 9-tką z tyłu.
RAMY DO WYBORU:
1) Prodigy Johnny Bravo 2007 16,5 cala,
2) Dartmoor 4x 2007, 16 cali.
NAPRAWDĘ TO JUŻ PRAWIE META!!!!!!!
DAJCIE OSTATECZNE OPINIE!!!!!!!! ALE PORZĄDNE I UMOTYWOWANE!!!!
MOOOŻE WIĘCEJ RIDERÓW BY NAPISAŁO???? TYM CO JUŻ TO ZROBILI DZIĘKUJĘ, CHOCIAŻ MOGĄ NADAL DODAĆ COŚ OD SIEBIE.
W-STKIE OPINIE MILE WIDZIANE!!!!!!!!
polecam johnny bravo - dobra sprawdzona ramka, dużo wytrzymała u mojego kumpla. Nie będziesz musiał się bać ze pęknie na dropie.
Jeśli chodzi o geo, to na podstawie długości rur nie wywnioskujesz która rama Ci bardziej pasuje. To po prostu trzeba poczuć jeżdżąc na rowerze.
Moim zdaniem nie ma co się pakować w tego dartmoora 4x, już lepiej zastanów się na street fighterem. Ale i tak najbardziej polecam j.bravo, nowy rocznik świetnie wygląda i za tę cenę nie brałbym osobiście nic innego.
Jeśli chodzi o geo, to na podstawie długości rur nie wywnioskujesz która rama Ci bardziej pasuje. To po prostu trzeba poczuć jeżdżąc na rowerze.
Moim zdaniem nie ma co się pakować w tego dartmoora 4x, już lepiej zastanów się na street fighterem. Ale i tak najbardziej polecam j.bravo, nowy rocznik świetnie wygląda i za tę cenę nie brałbym osobiście nic innego.
nie jest taki duży... 16,5 daje rade na taki wzrost (też mam 185). kolor biały chyba najlepszy, albo żółty :P bierz go i nie będziesz musiał się martwić, czy wytrzyma skok z 2 metrów... A różnicy w wadze i tak zbytnio nie odczujesz, bo akurat w przypadku ramy ciężar jest równomiernie rozłożony na całej konstrukcji.
...No cóż. Wydaje mi się, że temat się powoli kończy - a może już się zakończył. Widzę, że trochę opinii było i już się znudzili ludzie tym tematem. Mam nadzieję, że kilku osobom pomógł, mnie tak.
...Jeżeli jest ktoś kto chciałby się wypowiedzieć jeszcze to niech wali śmiało.
...Póki co, dzięki wszystkim zainteresowanym i ogłaszam, że PJB wygrał.
Pozdro, 3majcie się!!!
...Jeżeli jest ktoś kto chciałby się wypowiedzieć jeszcze to niech wali śmiało.
...Póki co, dzięki wszystkim zainteresowanym i ogłaszam, że PJB wygrał.
Pozdro, 3majcie się!!!