Idioci na AlLLEGRO ? Skąd ?

kq
Kontakt:

Post autor: kq »

Ze wszystkich durnych pytań od dzieci, które chciały rower w cenie dartmoorów to nie zapomnę z ostatniego tygodnia tego (nie naśmiewam się z niego, ale nietypowe):

Sprzedaję rower street na allegro i koleś napisał mi przydługiego mejla, że chce się zamienić za SE W900 i ....zdalnie sterowany samochód na paliwko :D

Myślałem, że spadnę z krzesła w robocie jak to przeczytałem. Nie śmieję się z kolesia, bo naprawdę rozpisał się o sprzęcie, co ma, ile koni, nawet parę filmików dał z youtube jak samochodziki drifty robią.

Takiej propozycji zamiany to na pewno nikt z was nie miał :D
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

kq Nie wiem czy bys na tym lepiej nie wyszedl :)
n0 ridE n0 fUN
kq
Kontakt:

3,143k4r2 no tak zamienić jedną rzecz której nie używam na dwie, której też bym nie używał ;)

A z domu to by mnie wywalili jakbym samochód zdalnie sterowany przyniósł :D
Karolus666
Kontakt:

Post autor: Karolus666 »

HAHAHA z rok temu dostałem tez propozycje za samochod zdalnie sterowany na benzynke:D ale ogulnie takie zabawki sa sporo warte z 2k;] najtańsze nowki;] tak słyszałem;]
http://www.pinkbike.com/photo/2158054/
kq
Kontakt:

no też tak mi pisał koleś, kto wie może to ten sam ;)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

sorry ale większośc ludzi 'jezdzących' na rowerach to przedział wiekowy 12-16 lat z czego duża część gówno sie zna i chciałaby nie wiadomo co za jakies smieszne pieniądze, albo krzyczy kwoty chyba mając nadzieje ze kupi sprzęt za srednią arytmetyczna lol samo próbowanie dorwania sprzętu taniej niz ktoś go oferuje nie jest złe i zwykle sprzedający zawsze spusci z ceny, za byle pytanie moze zostac 5 dych w kieszeni, no ale są jakies granice...

a ci którzy piszą ze tematów o allegro miało nie byc niech przeczytaja wątek jeszcze raz chociaż pobieznie bo to juz jest zwykłe czepianie sie
http://dhcyc.pinkbike.com
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

Karolus666 Również miałem propozycje zamiany roweru na laptopa jakiegoś chujowego i właśnie ten samochodzik. Uśmiałem się...
Zielony Klocek
Kontakt:

Post autor: Zielony Klocek »

Ah jak ja lubie allegro.. Przykład: Wystawiłem sobie Darmoora cromaxxa na allegro.. , pare h do konca aukcji a widel o dziwo stoi 40zł :roll:. Stan niemalze nówka smigany miesiąc i to jeszcze co 2-3 dzien.. Normalnie mnie cos bierze jak kupuje cos za 3 stówy .. a moge sprzedac za 40 zł .. Fakt .. ze czasem są okazje .. ale duzo osób traktuje kazdą aukcje jak okazje i wysyła milion durnych pytan w nadzieji ze trafi na głupka co im sprzeda taniej .. Sry za składnie ale dopiero wstałem :mrgreen:
Sprzedam Darmoora Cromaxxa .. gg7059905 często niewidoczny..
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

a to ty nie wiesz ze ludzie w ostatnich 5 minutach glownie licytuja ? nie mowiac ze akurat moze nie bylo chetnych na ten widel... sory ale sami zaczynacie podawac bzdurne przyklady i smiesznie wygladacie ;]

a zamiany coz wiekszosc jak pisaliscie to dzieciaki nie maja kasy ale rozne zabawki i rzeczy do starych to chca sie zamieniac proste
www.mm-foto.pl
Zielony Klocek
Kontakt:

Post autor: Zielony Klocek »

wookie85 cena koncowa aukcji z wildem to 103,50 :lol:. Przepraszam ale za tyle widla niesprzedam :mrgreen:. Cena minimalna rox ..
Sprzedam Darmoora Cromaxxa .. gg7059905 często niewidoczny..
dm88
Kontakt:

Post autor: dm88 »

Zielony Klocek zamiast tracic kase za cene minimalna wystawiaj odrazu od minimalnej kwoty ktora cie satysfakcjonuje a nie od 1zł,zaoszczedzisz nerwow na glupich propozycjach i nie bedziesz musial konczyc przed czasem...ja tak robie i system ten praktycznie za kazdym razem sie sprawdza
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Będąc dziś w pracy wystawiałem na allegro rame,

Giant Faith 2005 z Metelem RP i z bonusami:
- Pakiet Truvativ GIGAPIPE DH
- Korby Truvativ Hussefelt + z22 + z32
- Napinacz e13 DRS z rockringiem e13 - jest to napinacz do stosowania z przednią przezutką
- obejma podsiodłowa
- stery FSA PIG DH PRO na łożyskach maszynowych
- osłona LizardSkins pod łańcuch

Same bonusy po cenie nowych rzeczy to jakieś 900 zł...

Zastanawialiśmy się w sklepie hehe jaka będzie pierwsza super propozycja cenowa.. no i się doczekałem...

W chwili obecnej aukcja stoi 1575 zł (14 dni do końca) a ja dostaje propozycje zakończenia przed czasem za 1800 zł.... poważni Ci ludzie czy nie ??

I kolejne kilka przykładów mi sie przypomniało, związanych z plecakami Camelbaka:

Miałem ich kilka na aukcjach ...

1) Camelbak Mule, polski detal - 349 zł.. wystawiłem aukcje od 125 zł ... z zamiarem sprzedania za 275 zł... zadzownił jakiś gość, zapytał czy może przyjść obejrzeć... przyjechał do mnie do sklepu z 2 końca miasta ... oglądnoł plecak .. po czym wyciaga 120 zł i sie pyta czy urwie jeszcze 5tke za prowizje z allegro :|

2) Sprzedałem Camelbaka HAVOC (taki najwiekszy plecak z przeznaczeniem FR/DH), polski detal 550 zł za 350 zł. Po czym pisze do mnie jakiś gość ze kupi odemnie MULEa za 150 zł, ja mu mówie, że mule 275 i tego sie trzymam, a on do mnie z PRETENSJAMI, że jakoś Havoca sprzedałem 200 zł mniej niż detal :D hehe i że mula za tyle to ja nie sprzedam i że zwariowałem ....

bez komentarza.... sprawiedlowiości stało się zadość.. na 2gi dzien mule poszedł na allegro heheh

Mam jeszcze kilka rzeczy do wystawenia .. będe na bierząco dodawał kolejne super pomysły :)
kq
Kontakt:

motomysz, licytowałem tego mule, ale poddałem się przy 250 zł ;).

Teraz sprzedaję parę rzeczy i widzę, że niektórzy traktują cenę za jaką się wystawi jako cenę końcową (jeśli nie poda się minimalnej):
1. Manetki Sram x9 - 49 zł wystawione
2. Przerzutka Sram x9 - 49 zł wystawiona
Po paru godzinach mejl od kolesia, że daje 110 z wysyłką (przynajmniej dodał te 12 zł za wysyłkę ;))
3. Hayes Mag - 249 zł wystawiony
Mejl - 260 z wysyłką.

Ludzie generalnie coraz mniej myślą a internet ich ogłupia coraz bardziej. Zamiast się zastanowić, porównać ceny i zaproponować ile ktoś może dać, to walą takie mejle ze śmiesznymi ofertami licząc nie wiem na co (może, że po drugiej stronie tez siedzi trzynastoletni ******).
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

kq hehe ale to pierwszy MULE którego sprzedawałem, tam sie licytacja skończyła na 275 zł ....

Potem miałem jeszcze dwa i oba wystawiałem od 120 zł i to w nich miałem takie halo z ludźmi :)

btw. sprawdź moje aukcje z podpisu, mam teraz HAWGa .. nieco więcej niż 250 zł... ale niewiele i sie opłaca jeszcze bardziej od MULEa ;)
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

to WAM sie wydaje czasem dziwne , a prawda jest taka ze allegro rozna cene dyktuje czasem smieszna kq x9 nie dawno za 100 poszla , fakt mozna tez wiecej wyciagnac , poza tym czesto gesto jak zaczyna sie aukcja od 250 zl nawet za maga to ludzie tyle chcac , zaczynaci troche przesadzac ;]
www.mm-foto.pl
kq
Kontakt:

motomysz, a to nie wiedziałem. Kupiłem potem jakiś zwykły za 100 zł plecak, więc sie nie interesowałem.

wookie85, no akurat te przykłady nie są spektakularne, ale np przerzutka poszła przez telefon za 130 zł (a obserwujących miałem 20 paru). Końcowym wyznacznikiem ceny jest opcja "Kup Teraz" jakby nie było ;).

Takie dziwaczne zachowanie nie jest tylko domeną małolatów, bo jak sprzedawałem dwa motocykle (ścigi po 12 i 16 koła) to ludzie takie rzeczy pisali, że naprawdę żal ich sie robiło. Jeśli kolesie za motocykl za 16.000 zł proponują ci zamianę na jaką wyruchaną CRX albo inne japońskie street wynalazki warte 7-8 tys. zł to naprawdę odechciewa się odpisywać.
efdeer
Kontakt:

Post autor: efdeer »

Ja sprzedawałem RS Domaina. Topowy model tej serii czyli 318 U-Turn w Polsce 2400 zł. Ja sprzedawałem 2 miesięcznego więc prawie nóweczka. Pisze do mnie kolo ile za niego chce. No to odpisuje mu ze 1500zł. Koleś do mnie ze chyba jestem śmieszny i ze chyba chciałem napisac 1450zł.. Cos tam mi wkręca ze w polsce jest bez U-Turna za 1450 i ze nie ma problemu u turna wsadzić i sra coś tam jeszcze. Pokazuje mu linki z rowerowego.com ze jest za tyle i tyle w PL a kolo do mnie, "sorry myślalem ze ty argyle sprzedajesz, ale i tak drogo". Widać ze kolo w temacie ze Argyle jest z U-Turnem. Żal mi takich ludzi...
Junior_DH
Kontakt:

Post autor: Junior_DH »

Własnie wystawilem na allegro 66rc 2005 tzn. wczoraj w dosc dobrej aktualnie ofercie
http://www.allegro.pl/item248665821_mar ... 66rc_.html
I pisze do mnie koles "czesc, wymienie sie z toba na 66rv 2007, tylko ty doplacasz 300zl bo moje sa nowsze rocznikiem."
Myslalem ze polegne.
http://juniorexxx.pinkbike.com/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6961498
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

motomysz miałem podobny przykład z Ebayem w USA, a mianowicie;

kupiłem od gościa rowerek, ktory wystawił drugi raz - zapytałem, dlaczego wystawia kolejny raz ten rower skoro ktoś go kupił. Koleś mi odpowiedział, że JAKIŚ POLAK poprosił o wpisanie na wartości celnej 20$ - za rower gdzie 'kup teraz' bylo ok. 1000$. Powiedział, że w żadnych takich przekrętach uczestniczyć nie bedzie. Niby nic bo kase by dostał przelewem od razu, ale w USA nie rozumieją, że dla nas cło to całkiem spory wydatek.

koniec koncow sam kupiłem od goscia ten rower i odebrałem bez żadnych zbędnych pierdół i cackaniach sie z zaniżaniem wartości.
www.feel-free.pl
ODPOWIEDZ