Zastosowanie M.Monstera 1998-2005

wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

wlasnie jeszcze nie mam ramy ale chce kupic dc cock bedzie prze czolg tam glowka ramy ma 150 mm wysokosci + stery to kolo 180 mm z plaska pulka nie ma opcji zalorzyc tam monstera 01 nawe do big hita experta nie da sie zalorzyc.potrzeboje tej wyzszej pulki.
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Spaced
(co jeszcze pogarsza sytuacje z racji tego, że jest to masa dalej od środka cięzkosci baja))
tos sie popisal swoja wiedza... 0,o jakbys nie wiedzial to srodek ciezkosci przesunie sie blizej amora (masz dwa takie same baje i w jednym boxxer a w drugim monster to porownaj sobie w ktorym masz srodek ciezkosci blizej amora)

ktos tam tez pisal ze wazy 74 kg i nie ma ochoty walczyc z 23kg bajem... ja waze 69 kg i mam 187cm wzrostu i jezdze na 22kg baju i nigdy jeszcze z nim nie musialem walczyc... mam poisona epo z juniorem i pare ciezzkich komponentow ale jezdzi sie pieknie, baj plynie po wszystkich nierownosciach a ja sie nie musze meczyc:)

banshee z monsterem (ktos tam tez o tym pisal) to jest porazka i tego nie mozna do niczego porownac (jezdzilem troche na takim "czyms").

ale porownujac prace monstera i 888rc to wolalbym monstera. nie ma takiej okropnej progresji...

co do wytrzymalosci na zmeczenie to zobaczymy ile osob bedzie w 2014 roku jezdzic na 888 z 2007 roku a monster po 7 latach jest nadal niedozakatowania :)
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

wojtecda sie :D ja zalozylem swojego monstera do bh experta. musialem obnizyc dolna polke ponizej minimum ok 1cm moze troche mniej i na styk weszlo, do tego kupilem mostek tioga taskforce bo rura sterowa byla zbyt krotka na normalnej wysokosci mostek
http://www.pinkbike.com/photo/1527880/
ODPOWIEDZ