Mnie jedna rzecz intryguje bo ta aukcja dalej stoi został 1 dzień i ktoś kupi ten rower, no i właśnie co dalej bo jak wszystko pójdzie po motomyszowej myśli to rower wróci do właściciela no ale kupujący straci kasę a złodziej ciekawe też co z nim. Czy nie lepiej byłoby napisać do Allegro jak się sprawa ma i działać z nimi po cichu ? Swoją drogą chciałbym zobaczyć zonka tego złodzieja gdy przyjdą mili panowie po niego ^^
Spaced Z motomyszem wszystko ogarnęliśmy Obiecujemy, że rower trafi w ręce właściciela, tego poszkodowanego Niemiecka policja poinformowana, allegro poinformowane lecz musimy mięc jakieś dowody, że to faktycznie kradziony rower.
przegldalem historie aukcji tego kolesia, wqszystkie rowery wygldaja na nowe, a on jes sprzedaje BCM od 1pln, niektore za taka cene ze nawet makrokeshe sa drozse, jesli bralby towar z hurtowoni to by musie to nie oplacilo, od producenta rowniez chyba nie, czyzbysmy przydakiem rozpracowali szajke trzepiaca niemieckie sklepy rowerowe
EdekzKrainyKredek imho Edziu dobrze prawi,tylko ktoś musi się poświęcić.. bo złodziejaszek może dostać palpitacji serca jeśli nie dostanie kasy na czas
Pozdrawiam.
bedzie wesolo jak sie okaze ze to tylko zbieg oklocznosci z tym kradzionym rowerem,a tak wogole niemcy podali jakies znaki szczegulne tego bika?potwierdzenie zgloszenia kradziezy?czy cos? bo moze byc tak ze jak uslyszeli ze rower jest u polaka i chyba kradziony to cwaniakuja;p
Skrobnąłem maila do allegro, że fura jest kradziona razem z mailem który odebrał od sklepu Motomysz oraz opisem sytuacji.
Mam nadzieję, że wycofają aukcję zanim ktoś to wygra ;|
wrobelsk8 nie bedzie tak. bo dzwonilem w sprawie tego roweru;p poszukaj kilka postow wczesniej... babka, gdy ją zapytalem o papiery zaczela krecic ze musi porozmawiac z szefem bo ona jest tylko posrednikiem. wiec nie sadze zeby miala papiery
kurcze moglbym zalicytowac zeby przedluzyc czas na dzialanie allegro i policji, pozniej bym nasciemnial ze jade na wczasy i wplace po powrocie;p ale boje sie o konto zebymi nie zablokowali jak cos nie wyjdzie...
edit:
ile ten set jest warty?bo jakby mi przyszlo zaplacic to chcialbym wiedziec ile to zaboli(to na wypadek gdyby okazala sie nie kradziona w co watpie)
- prawowity właściciel WIE
- Allegro WIE
- Niemiecka policja WIE
Niemniej jednak niemiecki właściciel, nie wykazuje większego zainteresowania sprawą, olewa nas jednym słowem. Piszemu mu maile 2 razy dziennie (ja pisze, Fujibiker tłumaczy) i nic. Bez odpowiedzi. Pisze gość, że jego itp, że zgłosił na policje .. a jak sie go pytam czy mu to zalicytować i nie płacić to mnie pyta jaki jest kurs euro...
Czym wy sie przejmujecie na Boga ? Właściciel WIE, powtórze to raz jeszcze, i jest ze mną w kontakcie ! Gdyby chciał, żebym to zalicytował i nie płacił to by mi chyba napisał prawda ?
off_road i po kiego sie wyrywasz ? Wiesz co Ci allegro odpisze ? Żebyś poszedł na policje jak masz dowody, że rower kradziony. A oryginał maila od Niemca ... jest super dowodem ... każdy kto umie niemiecki może coś takiego napisać !
Jedyne co jest sensownym rozwiązaniem w tej sytuacji, to poczekać aż aukcja się skończy a potem skontaktować się z osobą która to wygra. I to właśnie zrobie.
I proszę Was, czemu martwicie się czyimś problemem ? Przecież ten koleś WIE !! Ma do mnie numer telefonu, pisałem z nim maile. GDYBY MU ZALEŻAŁO juz dawno by do mnie zadzownił, zrobił jakiś ruch, a gość zachowuje się jakby miał to w dupie, może ma ?
Mnie też to boli, że komuś dziabnęli NICOLAI'a ... ale nic na siłę, wszystko spokojnie i kolei:)
Pozdrawiam jeszcze raz i mam nadzieje, że nikt nie poczuł się tym postem urażony !!
ludzie. ale jajca..... zadzwonilem jeszcze raz do tej kobiety w sprawie informacji. i co? ano kobieta tym razem juz widac ze poinformowana odpowiedziala mi, ze te rowerey sprowadzane są z niemiec (wszystkie ktore do tej pory sprzedala) ze nie ma na nie papierow itd. ale ze podobno nie są kradzione. w co nie chce mi sie wierzyc.
Motomysz spokojnie
mi nie chodzi o to, że sklep odzyska chodzi mi o to, że jak ktoś to wygra zapłaci pewnie z 2500zł i mu policja odbierze to będzie nieładnie bo kasa w błoto.
Ja się o kupującego martwię hehe kogo z nas stać wywalić taką kasę w błoto?