ROMET - powrót?????

Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

A dlaczego w Polsce ? Przecież spokojnie można w całej unii bez problemów kupować a ze stanów z małymi komplikacjami
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
pixo
Kontakt:

Post autor: pixo »

Chcę mieć gwarancję (więc stany odpadaja o ile dobrze rozumiem) , w unii też cięzko coś znaleźć nowego za ok. 4k , chyba że nie umiem szukać.
www.mudserwis.com
Gavron
Kontakt:

Post autor: Gavron »

Steel2 no to kupuj w całej unii bez problemów, a ze stanów z małymi komplikacjami i nie dewaluuj od razu tej ramy.

Mnie cieszy to, że coś się dzieje na krajowym rynku i tak jak pixo podejrzewam, że cypox się postarał.
Steel2
Kontakt:

pixo > dokładnie kwestia szukania.

Nie mam nic do tej ramy, tylko chciał bym się w końcu dowiedzieć nad czym się tak zachwycacie. Nic więcej.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Steel2 nie rewolucja ale dobry rower w dobrej cenie. Pakiet na 358mm to akurat bardzo dobry wynik bo dalej mało ram na rynku ma na tej wysokoci. Podziel to jeszcze przez konkretne rozwiazania w zawieszeniu (bo kazdy co innego lubi) i na prawde zostaje mało opcji wiec nie wiem o co trujesz dupe. Zwłaszcza ze za 4k to nawet ze stanow wiele ram do dh nie ogarniesz.
pixo
Kontakt:

Spaced pisze:Zwłaszcza ze za 4k to nawet ze stanow wiele ram do dh nie ogarniesz.
Dokładnie o to mi chodzi !
www.mudserwis.com
Steel2
Kontakt:

Dobry rower a nikt z Was na tym nie jeździł. Właściwie to nikt z Was nie ma pojęcia o wytrzymałości tej ramy, ani o jej pracy. No ale co tam wytrzymałość czy praca jak ma suport nisko. Zachwycacie się tak naprawdę obrazkiem

4 tyś, a cena jeszcze nie znana. W tej cenie spokojnie da się kupić np: Moorwooda, Bergamota ( w Niemczech ), IH ( w USA ), Demo ( wyprzedaż w PL nawet była,więc można uznać ) itd itp
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Po pierwsze straszne jojcenie na temat ceny. NIE WIEMY ile to będzie kosztować ! Zakładając nawet, że 4000 zl, nie możemy mówić, że tak dużo....bo, po pierwsze masz w ramie jeden z najlepiej działających tłumików, który sam kosztuje prawie połowę ceny ramy ... a po drugie masz produkt z gwarancją.

Cypox to, co chyba każdy wie, projektował ramy i pracował w DC. Teraz jest odpowiedzialny jak również widzicie za rowery w Romecie. Ma chłop doświadczenie w branży i doskonale wie jak musi działać gwarancja na taki produkt. Rama pęka = dostajesz nową. Żeby przebić się z nową marką na naszym rynku nie może być inaczej !

Pomyśl kolego Steelu o komforcie jaki w ten sposób zyskujesz.... kup pan sobie Gianta to będziesz miał **** nie gwarancje. Wiele innych marek ma podobnie, albo czekasz na rozpatrzenie ruski rok. Odsyłanie za granice to koszmar, ciągnie się w nieskończoność. Co Ci z gwarancji na ramę, gdy sezon przeleci Ci przed nosem a za przesyłki tam i nazad rocznej ramy zapłacisz 500 zł. Znając polskie realia nie ździwił bym się gdyby Ci oclili ramę która wraca z nowym wahaczem ...

Jeśli masz X złotych na ramę, i za to X możesz kupić produkt z gwarancją to będziesz to poważnie rozważał, i tym samym cieszył się z tego, że pojawia się kolejna taka opcja.

Jak to nie wiemy o pracy ?? Zawieszenie to CYPOX PROJECT z Cane Corso i Tosy Inu, tak więc bardzo dobrze działająca zawiecha + niżej suport !
Gavron
Kontakt:

Steel2, a Ty masz pojęcie o wytrzymałości albo jeździłeś na tym ?

My się zachwycajmy, a Ty dalej narzekaj.
pixo
Kontakt:

Steel2Jak juz mowiłem jeżdze na zawieszeniu cypoxa i nie sądze żeby zrobił coś gorszego. A co do wytrzymałości wszystko może pęknąć zależy jak to się uzytkuje. A że support ma nisko to bardzo dobrze, bo jezdzi sie o niebo lepiej.
dobra juz sie nie wypowiadam, bo i tak pewnie znajdziesz kontrargumenty na wszystko :)

Idąc Twoim tokiem rozumowania, po co mam kupowac moorwooda skoro widzialem go tylko na obrazku i wygląda na zwykly jednozawias....
www.mudserwis.com
Steel2
Kontakt:

To się zachwycajcie. Ja poczekam na konkretne opinie ludzi, którzy na tym pojeździli trochę. A i sam się przejadę, zobaczę czy mi kąty pasują i takie tam "mało istotne" sprawy.

Wątpliwości na razie wiele, powodów do zachwytów jak dla mnie brak ( zbyt dużo niewiadomych ). Ale spoko zachwycajcie się dalej :D
Gavron
Kontakt:

Steel2, a Ty pisz litanię o Romecie i jego wadach.

widzę, że wyznajesz zasadę "strzyżono - golono", więc już przestańmy o tym mówić, bo idziesz w zaparte - teraz nawet jakby była "przeturbo" ramka z tego Rometa, to się pewnie nie przyznasz że tak jest.

I masz rację, koniecznie sprawdź czy Ci kąty pasują!
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2

W tej cenie?
Morewooda model FR
Demo 9 DH - model wadliwy i do tego 3 letnia rama po przecenie
IH - 7pointa tak. Sunday to 1500$ po przecenie bo jest ostatni rok produkowany. Troche głupio to do ceny rynkowej bika porównywac bo i od tej bedzie sie taniej dalo zalatwic.
Bergamont tez model FR i tez po przecenach.

Prosze cie podaj mi rame stricte do DH o nizszej RYNKOWEJ cenie.
Zreszta nikt tu nie stwierdza, ze rama bedzie zajebista. Ludzie na to LICZA. Po prostu fajnie, ze mamy nowy produkt na rynku, co do ktorego WYDAJE SIE, ze moze być dobry.
Troche mnie juz irytuje to co tu odstawiasz bo po prostu lubisz sie przypieprzac do cudzych postów, a sam kreatywnoscia nie grzeszysz. Weź może idź na rower.

motomysz z gwara za granica nie przesadzaj tak zle nie jest. Akurat co do zalet kupowania za granica sie ze steelem zgadzam ale to nie znaczy, ze kazda rame z pl musze objechać.
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Spaced: A co jest wadliwego z Demo 9?
Steel2
Kontakt:

Przepraszam, że ośmieliłem się poddać w wątpliwość Wasze zachwyty i nie przyłączyłem się do tłumu wyznawców.
Spaced
moderator
Kontakt:

uzurpator z tego co pamietam któraś seria demo 9 dh sie sypała. Nie jestem pewien czy akurat to co na ski teamie bylo ale nawet jesli to boze przeciez ta rama ani geometria ani waga sie do dh nie zbliza.
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Steel: rama wygląda interesująco. Nie ma kultowych naklejek, więc będzie tania - a jak wyjdzie, to się zobaczy.

Nie musisz od razu skreslać ramy i pluć jadem.
Spaced
moderator
Kontakt:

Steel2 konstruktywny komentarz. Naprawde. Tak na prawde metke zachwytu to sam temu nadałes. Szukasz jakis demonow zeby potem z nimi walczyć.
Ludziom po prostu rama sie wizualnie podoba, a przy okazji snuja domysły bo maja nadzieje na alternatywe dla CC. Widzisz w tym cos niesamowicie złego?
Steel2
Kontakt:

Nie ważne, zachwycajcie się w spokoju dalej.
ODPOWIEDZ