[Spaced] Banshee Legend + Boxxer WC Avalanche

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

nopainnogame śnieg pada :P
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Obczaił tabelkę że Sainty topowe są i od razu wrzucił, żeby nie lamić. :D
Spaced
moderator
Kontakt:

EZrider jaka tabelke? Mialbym wiecej kasy to bym wzial one 2010 albo poczekał na ten nowy hebel, który ma miec lepsza modulacje i siłe od one ;) Sainty wzialem bo taniej niz one i code 2011 (no minus okazje na code ale miałem dosyc formuli)
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Spaced jak ten rival ??? lepszy od x.9?? bo mam właśnie dylemat co wziąć, rivala +rollmag czy x.9.
Spaced
moderator
Kontakt:

mlynooo w rowerze dh na jakosci zmiany biegów sie nie skupiam. Dziala na tyle dobrze, ze nie mysle o tym wiec mozna załozyc, ze jest ok ;) 1 urwałem w sezonie ale to całej przerzutki sie pozbyłęm wiec pewnie wszystko by poszło. Na pewno jest mniejszy od X.0/X.9 i lzejszy od obu, dlatego go wzialem.
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

Spaced kupie sobie tego rivala, zobaczymy jak on będzie działał, na+ w sumie przemawia jeszcze to ze mam kasete szosowa więc powinnio dobrze działać.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Przy Twojej masie Norbert to nawet vki działają ;)

Mam teraz Sainty przypadkowo na testach i nigdy nie zmienię z Code na to gówno !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Michał kupilem nie dla siły tylko dla stale dobrej pracy. Formula byla kapryśna, saint nie jest. A gównem tez nie jest. Moze źle zalane miałes.
Schodek
Kontakt:

Spoko ja o formuli mam wyrobione zdanie od dawna więc nie dziwię się ze zmieniłeś :mrgreen:

Nie wnikam jak są zalane bo to 3 kpl więc bez przesady..moje 3 letnie Code działają idealnie a były lane 2 razy do tej pory ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Z heblami jest taki problem, ze własciwie w kazdym heblu mozesz miec pecha i ciagle go naprawiac i bedzie syf. Mam ziomków co mieli problemy z codami, formulami. W saintach pare osób narzekało na to jak sie klamka ugina ale to jest do wysterowania ;) Inna sprawa, ze jak chcesz miec 100% gware ze hebel bedzie dzialac to kup gustava ;) Wbrew pozorom taki ciezki nie jest, tylko troche ciezszy od code starego.
EZrider
Kontakt:

Spaced nie zapominaj o ujemnej modulacji.
Spaced
moderator
Kontakt:

EZrider gustava? To bajki opowiadane przez ludzi co tego hebla nie mieli. Nowsze modele maja całkiem spoko modulacje. Ostatnio miałem okazje posciskac i normalnie da sie wyczuc wszystko. Watpie zeby to byla kwestia przewodów goodridge ;)
EZrider
Kontakt:

Spaced miałem nadzieję, że wyczaisz ironię bez emotki, ale się przeliczyłem.
Inna sprawa, że można kombinować z klamkami i zaciskami różnie i złożyć coś customowego, lepszego. I samemu się wie co w jakim stanie i jak złożone.
Schodek
Kontakt:

..code wyjęte z opakowania,3 pełne sezony z czego zalane 2 razy..org kable i 1 org kpl klocków plus 2 kpl UNEXA..nie widzę sensu kombinacji z Marianami,Gustawami czy Formulami..

Formule miałem 3 kpl i ani jeden nie pracował tak by chcieć go mieć 3 sezony..grzały się i brakowało im siły na szybkich ostrych hamowaniach na długich ściankowych odcinkach..

dziękuję wolę być zakodowany przy swojej masie niż modlić się aby zmieścić przed drzewami :)

do 80kg formule wydolą..po 80kg polecam inne firmy byle to był Avid Code :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Michał wlasnie to jest problem, ze mylisz działa u mnie z działa u wszystkich. Tak miałes farta, mam znajomych co nie mieli i akurat Avid ma dosc długa historie wpadkowych hebli.

A co do grzania sie i braku siły na długich zjazdach - to znaczy, ze mógłes miec je dalej miec... Problem z formula to bylo losowe dzialanie w kilku seriach wadliwych. Na grzanie dałbys dobry płyn i nie miałbys problemów. I nie mówie to z własnego doswiadczenia,a ziomków blizej twojej wagi niz mojej.

Swoja droga co Ci w saintach nie pasowało? Konkretnie.
Schodek
Kontakt:

jaki lepszy płyn niż dot 5.1 stosowany w sportowych autach ??

Co konkretnie w saintach - oryginalne klocki piszczą tak że na deptaku bez dzwonka można się poruszać,ich siłą niby jest dobra ale dopiero gdy zastosujesz spora siłę na klamce..co mnie denerwuje lekko bo nie ma na starcie wyczucia :)

Znam z kilkanaście osób co mają lub miały Avidy i nikt nigdy nie miał z nimi kłopotów :mrgreen: więc nie wiem może mają sporo farta ;)

Moje Formuje K24 kupione u dystry miały jakiś kawałek plastiku w układzie który nie był integralnym elementem a znalazł się w środku bo chinol za miskę ryżu zrobił mi pewnie dowcip :)

Tak jak mówiłem do 80kg masy własnej działają ale tak jak większość innych hampli :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Schodek pisze:jaki lepszy płyn niż dot 5.1 stosowany w sportowych autach ??
Dot 5.1 dotowi 5.1 nierówny. Inna sprawa, ze motul rbf 600/660 ma wyzszy pkt wrzenia o bodajze 50 stopni.

Schodek pisze:Co konkretnie w saintach - oryginalne klocki piszczą tak że na deptaku bez dzwonka można się poruszać,ich siłą niby jest dobra ale dopiero gdy zastosujesz spora siłę na klamce..co mnie denerwuje lekko bo nie ma na starcie wyczucia
Zmienic klocki wystarczy, spora siła na klamce? Od tego jest taka srubka ;)

Schodek pisze:Znam z kilkanaście osób co mają lub miały Avidy i nikt nigdy nie miał z nimi kłopotów więc nie wiem może mają sporo farta
Znam sporo osób co nigdy nie miało problemów ale te co miały tez sie trafiaja.

Schodek pisze:Moje Formuje K24 kupione u dystry miały jakiś kawałek plastiku w układzie który nie był integralnym elementem a znalazł się w środku bo chinol za miskę ryżu zrobił mi pewnie dowcip
Formule miały wadliwe serie, podobno teraz lepiej ale z grzaniem sie nie ma to nic wspolnego.
Schodek
Kontakt:

Formula nie ma siły hamowania odpowiedniej do DH w wydaniu amatorskim. Na stromych trasach gdy jedziesz konkretnie gotują się szybciej niż jajka na śniadanie ;) z własnych i kolegów doświadczeń.

..sorewicz znam jedną co miała kłopoty z codami bo serwisant zmieniając przewody zbyt mocno wkręcił w klamkę końcówkę i pękła.. :mrgreen:

Jeden lubi BMW a drugi Mercedesa ja wolę Avida :)
EZrider
Kontakt:

Schodek ty śmieszny człowiek jesteś. Czasem mądrze gadasz a czasem kunsztownie **********.

* ****** cenzura
ODPOWIEDZ