Żar - zawody
tośś dowalił - szczerze w sobotę/niedziele lało a ludzie popylali od wetów do minionów (mimo że w samochodach cały zapas pogodowy mieli)... kompromis albo trzymanie w błotku albo na polanach i kamieniach... ja jadę na minionach, w skrajnym mega hardcor bagnie na swampach, wetów chyba nawet nie biorę na tą trasę
jakie oponki na zar najlepiej zamontowac?
chętnie posłucham opinii innych
Moim zdaniem jak lekko popada to maxymalnie swapy, rok temu ja wieczorem coś popadalo i minionki nic a nic nie trzymały się na korzeniach, zmienialem na swapy i super dały radę, biorę komplet to się ogarni, w sumie to największy problem na trasie to mokre korzenie xd ale to nie jest AZ taki problem,
Btw. Słyszałem ze ma padać xd
Btw. Słyszałem ze ma padać xd
Karpiel i Duncon to moje zycie
Byłem dzisiaj na trasie troche błotka przy tej kątowej hopce i na końcu trasy , tak to lajcik.
Zastanawiam się czy brać High Rollery 42a przód / 70a tył - 1-Ply (dzisiaj snake'a zaliczyłem mimo 2,5 bara) czy Wet Screamy 60a/60a 2-ply jak myślicie ?
Ogarnie wet scream jak na suchych polanach , bo nie chce przebić dętki na eliminacjach a tak sie może zdarzyć
Zastanawiam się czy brać High Rollery 42a przód / 70a tył - 1-Ply (dzisiaj snake'a zaliczyłem mimo 2,5 bara) czy Wet Screamy 60a/60a 2-ply jak myślicie ?
Ogarnie wet scream jak na suchych polanach , bo nie chce przebić dętki na eliminacjach a tak sie może zdarzyć
Born to ride , ride to die !
-
- Kontakt:
co do opon to w sobote (2 razy padalo i to dosc ostro) ja jezdzilem na zestawie minion dhf (przod) i roller (tyl) obie 42a i generalnie w lesie spokojnie ogarnialy nawet w trakcie deszczu, wiadomo na polankach przy hamowaniach to wiecej driftem niz normalnie jezdzilem ale i tak dalo rade.
wiekszosc osob jezdzila na wetach w sobote ale mysle ze swampy bylyby lepsze
mialem wety ale nie zmienialem (leń)
co do opon 1 ply to daruj sobie, szkoda nerwów
wiekszosc osob jezdzila na wetach w sobote ale mysle ze swampy bylyby lepsze
mialem wety ale nie zmienialem (leń)

co do opon 1 ply to daruj sobie, szkoda nerwów
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Oby byla pogoda na swampy
Bo highki niestety mam 1ply;/

www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
w niedziele smigałem na swampah i lepiej trzymały niz minion na suchym. odcinek na wete jest za hopkami przed wlotem do lasu który ma moze 6m i potem jest spoko. Wiec jak ktoś woli miec na odinku 6m trzymanie a nie ma odcinku 1800m to niech daje wety:D
Pozdrawiam:D:D
Pozdrawiam:D:D
Szukam sponsora:D kazda forma dobra
Witam
Mam 15lat (ur. 1995) i rower ht. Nie wiem do jakiej kategorii się zapisać-
Junior Hobby – ur.1992, 1993 , 1994 i 1995 juniorzy nie posiadający licencji, wiek – do rocznika 1992 włącznie
czy
Hobby Hardtail - zawodnicy nie posiadający licencji, rower bez tylnego zawieszenia.
Mam 15lat (ur. 1995) i rower ht. Nie wiem do jakiej kategorii się zapisać-
Junior Hobby – ur.1992, 1993 , 1994 i 1995 juniorzy nie posiadający licencji, wiek – do rocznika 1992 włącznie
czy
Hobby Hardtail - zawodnicy nie posiadający licencji, rower bez tylnego zawieszenia.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
Lepiej byloby Ci sie zapisac do hobby ht, jednak np. w zeszlym roku sie czepiali tego panowie z PZKolu... Nie chcieli mnie zapisac do hobby ht, bo jestem rocznik 92 i powiedzieli, ze kazdy ponizej 18roku zycia musi byc w hobby junior. Wiec tak tez sie zapisalem, ale klocilem sie z nimi i pozniej inni tez i nastepnego dnia pozwolili nam sie przepisac do hobby ht:D Wiec musisz walczyc o swoje;)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
;o to trzeba było panom z pzkolu powiedziec ze moga ci naskoczyc bo w kategoriach hobby maja zerową władze. Nie masz licencji i startujesz poza PP. Mnie tez sie czepiali kiedys o brak ubezpieczenia bodajze ale to hobby i nie maja jurysdykcji.
A co do opon to wszystko zalezy jak na łąkach bedzie. Najwyzej cos co lepiej hamuje sie na tył da bo na przod jak nie bedzie lac nie widze potrzeby wetów. Chociaz mogłoby
A co do opon to wszystko zalezy jak na łąkach bedzie. Najwyzej cos co lepiej hamuje sie na tył da bo na przod jak nie bedzie lac nie widze potrzeby wetów. Chociaz mogłoby