Laworta - trasy i informacje

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

kaefpe dirtowe z pktu widzenia downhillowca czyli pod katem pewnie 30 stopni ;) Na dirtowym wybiciu zawieszenie mozna zamknac w duzym biku ;)
kaefpe
Kontakt:

Post autor: kaefpe »

zawieche w DH to zamykali na małej muldzie :mrgreen: gdzieś była taka ładna galeria z zawodów gdzie typek zrobił zamknięte zawiechy chyba wszystkich topowych marek :roll:
www.facebook.com/GravityMag
www.GravityMagazine.pl
Rasty
Kontakt:

Post autor: Rasty »

;]
DonAdam
Kontakt:

Post autor: DonAdam »

Mam nadzieję że rozwieje kilka wątpliwości :mrgreen: byłem tam sobotę i trasa mi się mega podobała(już oczywiście rower gotowy na środowy wypad). Co do filmików z pb film 2 nawet dobrze ukazuje trasę DH. Kolejną rzeczą która mi się spodobała oprócz miłej obsługi to możliwość dowolnej jazdy(część trasy można jechać trasą FR, a część DH). Hopy nie są jakieś potężne, mają od 1,2m do 3~4m dł, a wysokie są na ok od 0,4m~1,4m(stinky przeżył wszystkie). Kiedyś toczyła się dyskusja nad owym "mordorem" już wiem o co chodzi :mrgreen: po deszczu w kij stroma droga zaczyna "płynąć" i trudno jest się utrzymać.
Ktoś także wcześniej napisał że rzeczka sprawiała problemy. Na dzień dzisiejszy wszystko jest spoko. Widzę że coraz bardziej interesuję Was temat dirtów/slopów, widziałem że spych zrobił swoje. Powstały 4górki o wysokości ok 3m, teraz już pozostała praca łopatami. Ceny karnetów niby podrożyli ale dalej przejechałem po 40zł :D To chyba wszystko jkbc to pytać na pw albo tu.

Edit: Bandy o których wielkości była kiedyś mowa jak dla mnie są bardzo ok, mają ok 60-80cm.
Bardzo miło mi też poinformować że pojawiły się już korzenie. Od siebie trasy polecam w 97%. 3% ale to już przez jesień/zimę jeżeli byłaby możliwa przecinka dla odsłonięcia trasy w celu jej osuszenia to byłoby miło.
http://donadam.pinkbike.com/
Lomek
Kontakt:

Post autor: Lomek »

A to prawda że wprowadzone zostały karnety całodniowe :) ?
DonAdam
Kontakt:

Lomek szczerze mówiąc nie zwróciłem na to uwagi :(

Wybiera się ktoś w środę?
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

tak, sa karnety calodzienne - koszt 50 zł

bylem w niedziele i na takim karnecie zrobilem 17 zjazdów - gdyby nie sesja foto (trwajaca prawie 3h) to spokojnie mozna zrobic 25 zjazdow - chyba sie oplaca

co do tras to dalej troche za malo korzeni i kamieni ale generalnie jest ok - jedyne do czego moge sie przyczepic to to ze czasami tam gdzie powinna byc banda nie ma jej. bandy bardzo przyjemne :

http://www.pinkbike.com/photo/5456254/ - to chyba najlepsza sekcja - 3 bandy po prawie 180 stopni kazda -super fun !
hajsik
Kontakt:

Post autor: hajsik »

A mnie jeszcze ciekawi taka rzecz. Czy będzie tam ktoś kto będzie te trasy "pielęgnował" itp co jakiś czas :)?? Podobnie jak Wiśle?
krecik151992
Kontakt:

Post autor: krecik151992 »

nie polecam jazdy na laworcie w czasie i po deszczu. wszystko zamienia się w lodowisko i robi się niebezpiecznie
DonAdam
Kontakt:

krecik151992 Ten sport to do siebie ma.... Ja jakoś przyjechałem dzień po deszczu, założyłem wety i było ok :mrgreen:
tentego
Kontakt:

Post autor: tentego »

wrzucam helmetcam z trasy DH. niestety przez ograniczenia upload'owe na vimeo nie moge wrzucic dwoch pozostalych tras. uzupelnie jak tylko mnie pusci.

dla tych co nie byli a chca zobaczyc jak jest. niestety kamera wypalszcza na maksa, wiec wyobraznia w ruch!

http://vimeo.com/14032456
swiechu56
Kontakt:

Post autor: swiechu56 »

tentego ta traska to chyba jakieś FR bardziej. Takie gładkie lajtowe, i chopki fajne ;)
http://swiechu.pinkbike.com/
DonAdam
Kontakt:

swiechu56 pisze:ta traska to chyba jakieś FR bardziej. Takie gładkie lajtowe, i chopki fajne Wink
tentego pisze:niestety kamera wypalszcza na maksa, wiec wyobraznia w ruch!
tentego
Kontakt:

Post autor: tentego »

DonAdam dziekuje za wsparcie :D

natomiast, tak jak pisalem kilka postow wczesniej, trasa DH to tylko z nazwy. aczkolwiek gladko nie jest, a jak popada to robi sie mega slisko, a przez to niebezpiecznie. w takich warunkach nie odwazylbym sie skakac z hopek, aczkolwiek sa tacy co potrafia. i szacun im za to!
Krupsior
Kontakt:

Post autor: Krupsior »

Dzięki wielkie dla tentego!

Bardzo fajna produkcyjka! :twisted: Z naszego podwórka wieści są takie:

Trasy podeschły, prognozy pogody obiecujące, ceny karnetów ustalone ( 40 zł - 12 wyjazdów oraz 50 zł za karnet całodzienny).
21-22 sierpnia - zmagania na trasie. Szczegóły na www.ustrzyki-narty.pl oraz http://www.facebook.com/pages/Brzegi-Do ... 3266201039
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Czy tylko ja mam takie wrazenie, czy im sie pomyslily oznaczenia? Przeciez ta FR jest o wiele bardziej downhillowa... Nie wiem jak maja wygladac te zawody, bo trasa "DH" nie jest najwyzszych lotow. Mam nadzieje, ze to wszystko tylko przez kamere a na zywo pozytywnie zaskakuje. Poza tym mam jeszcze pytanie czy te zawody w Ustrzykach sa w koncu liczone do Pucharu Polski?
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
jacoppo
Kontakt:

Post autor: jacoppo »

Mam wrażenie że masz wrażenie ... jakim cudem stwierdziłeś że fr jest bardziej dh niż fr skoro widziałeś filmik z dh, hydrozagadka jakaś. Cały czas zresztą nie rozumię zarzutów dotyczących tej trasy. Bez dwóch zdań nasycenie jumpami jest spore :], ale nawet wyłączając z wyliczenia hopki, pozostałych elementów jest sporo (więcej w każdym razie niż na każdej innej trasie dh w tym sezonie). Trasa z założenia miała być lajtowa do zabawy i fanu i w mojej subiektywnej ocenie taka właśnie jest. Jeżeli ktoś nie lubi skakać, to wszystkie większe jumpy mają objazdy. Kamieni niestety nie uświadczy bo w okolicy jest ich jak na lekarstwo. Podsłuchałem natomiast że na przyszły sezon Laworta poważnie myśli nad rozbudową już istniejących tras i w tedy kamienie będą na pewno i to w sporej ilości ... na razie poradzimy z tym co już jest.
Najwięcej uwag, jak zawsze, mają Ci bez najmniejszego pojęcia o budowaniu (Tentego - nie do Ciebie, Ty masz już specjalny status 8) i browara umówionego :D ). Ja wiem ... zaraz padną argumenty że guzik wiemy wszyscy o budowaniu prawdziwych tras jak w Kanadzie, w Austrii, w Czechach czy Słoweni ... ale u nas są "specyficzne" warunki, i budżety po 10 kroć mniejsze ... dojrzejemy napewno i trasy będą jak na łistlerze, ale kilka lat musi upłynąć ... trzeba się nad tym zastanowić zanim się człowiek zacznie czepiać. Tak czy siak - kamera zpłaszcza, bardzo ...
... na koniec dodam tylko że trasa na Puchar Laworty ulegnie jeszcze modyfikacji - będzie zjazd pod samą stację (+ 300/400m), ostatnia hopa drewniana będzie teleportowana w inne miejsce. W piątek (20.08.) od rana trasa będzie otaśmowana
w ostatecznej wersji !
http://jacoppo.blogspot.com/
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

jacoppo- po 1 troche juz w zyciu przekopalem, wiec lekkie pojecie mam :) Nie zebym sie wymadrzal ale skad wiesz co potrafie i wiem skoro nawet mnie nie znasz? A wracajac do tematu- widzialem bo na profilu na vimeo byl tez filmik z trasy fr:) Poza tym nie czepiam sie, bardzo mi sie trasy podobaja tylko bardziej dla funu, malo mi to na zawodnicza trase dh wyglada... Trasy fajne i super ze sie rozwija cos u nas w Polsce. Zrozum, ze to nie byl zarzut tylko obawa. Chcialem wpasc na zawody i chce sie upewnic, ze warto:) A nadal nie uzyskalem odpowiedzi- to bedzie tylko Puchar Laworty? Czy Polski tez? Bo w kalendarzu na poczatek sezonu bylo, ze to PP a teraz ucichlo i kilku zawodnikow juz sie ze mna wyklucalo, ze nie i nie mialo byc wiec nie wiem...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
jacoppo
Kontakt:

Post autor: jacoppo »

... co do hydrozagadki, podtrzymuję zważywszy na specyfikę helmetów,
- nigdzie natomiast [podstępnie zresztą 8) ] nie napisałem o Twoich umiejętnościach, pisałem bezosobowo "Oni". Jestem po prostu zdania że najpierw trzeba dać szanse, przyjechać, zobaczyć a dopiero później krytykować. Tekst[...] Nie wiem jak maja wygladac te zawody, bo trasa "DH" nie jest najwyzszych lotow [...] jest dosyć jednoznaczny i pada z ust kogoś kto tam nie był. To jest właśnie nieuczciwa sytuacja 8) ... tym bardziej że nie miała być zawodnicza.
To piękne miejsce które ma swój niepowtarzalny urok. Trzeba się luzować i przyjemnie bawić na 3 różnych trasach, na koniec sezonu, a nie walczyć na śmierć i życie jak pod krzyżem :twisted:
Impreza nie ma nic wspólnego z PP, i takie też było założenie, o ile wiem już przy ustalaniu tego terminu ( dawno, dawno temu). Przyjdzie czas i na to, tym bardziej że Laworta jest bardzo tematem zainteresowana. A z tąd już tylko krok do prawdziwej ścigały downhillowej, miejsca jest w każdym razie na co najmniej dwie więcej 8).
http://jacoppo.blogspot.com/
ODPOWIEDZ