[BikerJG] Intense m6 / fox 40

SLAWEK10007
Kontakt:

Post autor: SLAWEK10007 »

BikerJG
Nie napisałem że jeździsz słabo, tylko że często zmieniasz rowery. Słyszałem pare opini, że srednio ogarniasz, ale to pewnie ploty i na nich nie polegam;) Chodzi mi o ten cały shit, że kłócicie się (już 3 strona forum) o to czy ten rower waży kilogram więcej, czy mniej.. Wystarczy troszkę błota i już cała waga idzie się walić.
Spaced
Jak napisałem wyżej, nigdzie nie zjechałem Konrada, że słabo jeździ. Proszę więc, nie czytaj między wierszami:) Chodzi o to, że rowerek na samych high-endowych partsach złożony, więc biedy na pewno nie ma. Na forum juz widzialem kilka rowerów Biker'aJG. Zastanawia mnie wiec, po co je tak czesto zmieniac, skoro mozna sobie ogarnac jakies tripy np. do raju jakim jest whistler;) Jasne, ze im wiecej rowerow w swojej karierze, tym ciekawiej, ale po co:)? Chodzi mi o sytuacje, ze na Bike check'a gosc wrzuca rower, zebysmy mogli nacieszyć oko, a Wy nie wiem, z zazdrosci, czy czegos klocicie sie o kilogram czy 2.. Jasne ze waga ma znaczenie, ale czy warto robic wojny o takie pierdoły?

Nie zabijajcie...
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

SLAWEK10007 Jakbym miał kase też bym sobie zmieniał i nic złego w tym nie widzę :) Każdy inne podejście ma do sportu. Co do tej całej kłótni o kilka gram to faktycznie masz rację. Mogli sobie to od początku załatwić na pm a nie posty nabijają :twisted:
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
BikerJG
Kontakt:

Post autor: BikerJG »

SLAWEK10007 widze ze kompletnie nie wiesz kim jestem. Sciagam czesci z USA i Canady. Bez obrazy, ale jesli ciebie nie stac na taki rower nie waz sie mi tego wypominac bo na wszystko z dobr materialnych ktore mam zarobilem SAM, pochodze z biednej rodziny i pie***** mnie twoje zdanie.

Apropo mojej jazdy jak ktos ma watpliwosci chetnie umowie sie z toba na jazde, nie masz prawa oceniac mnie po tym co pisze zgraja zazdrosnych dzieciakow jak ty, bo ani z toba ani zapewne z twoimi kolegami nigdy nie jezdzilem. Mysle ze miejsca zawsze w pierwszej 20-ce (raz bylem 32 w myslenicach bo dostalem kare) to nie sa zle wyniki, a nie jestem zawodnikiem, jezdze dla funu raczej za granica wlasnie.

Za to jestem ciekaw jak ty jezdzisz :]

Peace!
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

..hahahhaha hahah jak to czytam to płącze ze śmiechu laseczki.

Każdy ma rower jaki chce..jeden to ci.pa na enduro a drugi może być mistrzem katalogu i każdy ma prawo się cieszyć tym co ma..a masa?? JAkie ma to znaczenie dla Was?? Zakładamy nowy temat i tam się edukujmy...

Pozdro i bez ciśnień dziewczyny ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
wojteqpiotrowski
Kontakt:

Post autor: wojteqpiotrowski »

BikerJG
Bez obrazy, ale jesli ciebie nie stac na taki rower nie waz sie mi tego wypominac bo na wszystko z dobr materialnych ktore mam zarobilem SAM, pochodze z biednej rodziny i pie***** mnie twoje zdanie
straszny z Ciebie ciśnieniowiec, myslę że mógłbyś spokojnie robic za ekspres do kawy.
[s]avid elixir R komplet igła 500pln+[b]FOX 40rc2 nowy 3000pln[/b]
BikerJG
Kontakt:

wojteqpiotrowski wiesz, z ciebie tez byl by swietny ekspres jesli zamiast jezdzic zapierniczal bys na kazda zachcianke wlasnymi rekami nie U TATY w firmie :)

Z tematu zrobil sie wielki burdel, nie mowie ze z czyjejs winy, najlepiej bylo by usunac posty i zostawic zdjecia.

Peace! ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

SLAWEK10007 ale ja sie zgadzam - podwazam wage ale swir na jej pkcie mi przeszedł dawno. Po prostu podałem pod watpliwość podana wage bo mialem watpliwosci, nie dlatego, ze czuje potrzebe zeby miec najlzejszy rower. Jak mam 2 podobnie wytrzymałe czesci to wezme lzejsza ale do tego moja zajawka na wage sie ogranicza ;)

Zreszta dla mnie to nie wojna, ja moze jestem upierdliwy i szczegółowy, dlatego, ze lubie uzywac argumentów, a nie mniemanologi ale nie czuje żebym sie kłucił ;)
SLAWEK10007
Kontakt:

Post autor: SLAWEK10007 »

BikerJG, momentalnie sie wkurzasz;) Chill out ziom :D Mialbym kase na taki rower, ale czy kasa jest wyznacznikiem tego, czy czlowiek zasluguje na szacunek? Wątpie...:-) Skonczmy dyskusje bo do niczego nie prowadzi:) mialo byc o rowerach, a zamienilo sie w dyskusje z onetu...
Pharaun.ojP!!
Kontakt:

Post autor: Pharaun.ojP!! »

sory panowie ale odejdę od tematu 8) zamiast zagadywać tu BikeraJG o jakieś pierdoły i wagę dali byście mu spokój i w końcu miał by czas na scięcie trawnika i podlanie kwiatków bo kiepsko to wygląda na zdjęciu :twisted: :twisted:

a co do wagi, to rower bedzie tak samo zajebisty gdy będzie ważył 16kg jak i 21kg :D

mogłeś do tyłu wpakować elkę...byłby ładniejszy :roll:

pozdro 696
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Pharaun.ojP!! pisze:a co do wagi, to rower bedzie tak samo zajebisty gdy będzie ważył 16kg jak i 21kg smile
a nieprawda :P

odświeże mojego posta z pierwszej strony :D Może ktoś wie czy ktoś w PL ma m6 w rozmiarze L ?? :D

A tak poza tym to kurde, ale Wy tu macie rozkiminy :xD luuz goście :D

Ok już wiem że jednak ktoś ma eleczke ;)
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Damian04 na allegro jest Lka :)
BikerJG
Kontakt:

Damian04 pewnie sa jakies L-ki, ale wg mnie to jest na kogos powyzej 190cm :P ALe ja lubie male ramy, mam 188cm i jezdze na s lub m wiec prosze sie nie sugerowac ;)
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

jak wyglada serwis 40
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

mateusz54 na stronie foxa masz opisane wszystko dokladnie.
BikerJG
Kontakt:

mateusz54 tak jak pisze Spaced, mi zajmuje srednio 40-50 min wraz z wyjeciem go z bika, ale to kwestia wprawy. Gwarantuje ci ze sobie poradzisz jesli jestes spokojnym, opanowanym i w miare obeznanym z praca z narzedziami czlowieiem ;P Kompleksowa instrukcja z fotami na stronie foxa :wink:
mateusz54
Kontakt:

Post autor: mateusz54 »

jaki koszt ??
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

mateusz54 tu milion 8)
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

mateusz54 o czego koszt Ci chodzi? Jeśli serwisu na rok to:
uszczelki 2 razy lub raz w sezonie (zależy ile jeździsz) ok 140zł dwie lub niczym nieodbiegające jakością zamienniki (wiem, sprawdzone w 100%) wtedy 4 sztuki po ok 4zł (są cieńsze niż oryginalne i dlatego 4), średnica wewnętrzna 39mm bo na 39,5mm zostaje trochę kurzu z mała ilością oleju.

Olej Motorex ok 55zł 1L, od 2,5W w górę. Wystarczy na nie jeden sezon, wymienić można co kilka miesięcy.

Brunox deo, ok 15zł - zależy od pojemności, przed każdą jazdą można psiknąć.

Taśma izolacyjna - ok 3zł, raz na jakiś miesiąc przyklejasz wokół lagi przy uszczelce i uginasz, na taśmie zostaje syf spod uszczelek, odklejasz, wywalasz.

Co 2/3 miesiące jakimś gęstym olejem (15W) lub Fluid Float od Foxa ale jest to dość drogie, 50ml na lage na gąbeczkę pod uszczelką.

Radość z jazdy - bezcenne :)

To chyba wszystko. Koszt sezonowego serwisu to max 80zł z zamiennikami etc ale po co przepłacać. Tematów o serwisie foxa było multum i z pewnością sobie poradzisz, bo to nic trudnego nie jest i nawet masz dokładne filmiki lub ilustracje jak to zrobić więc oddawać do serwisu nie trzeba.
Zapomniałem dodać- taka gumowa opaska na sprężynie może się zsuwać i jest to normalne. Wtedy trzeba po prostu poprawić ją na swoje miejsce (środek), inaczej sprężyna będzie lekko stukała o lage wewnątrz co może komuś przeszkadzać.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
ODPOWIEDZ