Próba oszustwa. Proszę o pomoc
Re: Próba oszustwa. Proszę o pomoc
To już nie pierwsza próba wałka przez allegro ze strony "kolegi" OsiXXX. Pamiętam już jedną próbę sprzedania podobnego złomu. No ale cóż, każdy orze jak może i średnio mi to lata ,że ktoś zaryzykował i kupił od Osiego "sprzęt". Ale to ,że próbuje zrobić nagonkę na uczciwego kupującego ,nieuczciwie wykorzystując forum to już nie powinno zostać puszczone płazem. Moim zdaniem Osi to ty jesteś tutaj największym dzieciakiem, należy Ci się ban i trzy wiosenne liście.
-
- Kontakt:
Joasia pisze:często wchodzi na moje konto a w tej sprawie własnie rozmawiamy przez telefon i kazałam mu wklepać ten tekst. Obecnie już jestem w domu i mogę pisac ze swojego komp
Wałbrzych - Wrocław +/- 82 km.osi0717 pisze:Jest tak jak koleżanka napisała nawet sprawdźcie pochodzenie serwerów mój Wałbrzych jej okolice Wrocławia.
Joasia pisze:14.02.2012 18:33:41
4 minutki. Idealnie by się wysłowić na forum plus przelogować i znów napisać postaosi0717 pisze:14.02.2012 18:37:54

Teraz kolejna nowina.
Okej, to dlaczego masz dopiero 5 postów jak on to często wchodzi na twoje konto ? Jak by chciał tylko poczytać to by bez logowania się czytał.Joasia pisze:on często wchodzi na moje konto
Nie wierzysz ? Proszę oto snapik ^^
http://www.fotoszok.pl/show.php/848326_ ... u.jpg.html
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Taki offtop: jak zobaczyłem nazwę tematu "Próba oszustwa. Proszę o pomoc" to pierwsza moja interpretacja w myślach: "Próbuję oszukać, proszę pomóżcie".
Wchodzę, czytam i jak na razie wygląda na to, że wiele się nie pomyliłem
Wchodzę, czytam i jak na razie wygląda na to, że wiele się nie pomyliłem

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
osi0717 na zdjęciu dropoffa i tym co dał kolega co od Ciebie ten złom kupił stan się potwierdza, korekz niebieską nakrętką ma ślady wgnieceń po kluczu i u Ciebie.
A gdzie masz zdjęcie tego drugiego który ktoś chyba próbował odkręcać zębami? Nie bardzo wierzę żeby kupujący w 30 minut sam to zepsuł, także ten sprzęt poza juniorem też powinien do Ciebie wrócić.
A gdzie masz zdjęcie tego drugiego który ktoś chyba próbował odkręcać zębami? Nie bardzo wierzę żeby kupujący w 30 minut sam to zepsuł, także ten sprzęt poza juniorem też powinien do Ciebie wrócić.
-
- Kontakt:
* petlicki_84 (83) ( Kupujący )
* Negatywny
* pon 23 sty 2012 17:07:21 CET
* 2043620705
* Pokaż
BEZCZELNY O S Z U S T ! TOWAR OKAZAŁ SIĘ NIEZGODNY Z OPISEM W DODATKU USZKODZONY! Poza tym przesyłka była niekompletna- brak paragonu zakupu obiecanego w opisie! Bardzo mocno ODRADZAM! NEGATYW stawiam z czystym sumieniem.
[Odpowiedź z: pon 23 sty 2012 21:52:34 CET] Osi0717: Przedmiot działał moment przed tym jak go spakowałem. Pewnie kupujący niechcący go uszkodził i myśląc że odzyska pieniądze zgłosił że wysłałem mu uszkodzony sprzęt. W jego komentarzach było już kilka podobnych akcji.
Oj jaki ty biedny jesteś Osi. Syn adwokatki i prokuratora a wszyscy kupujący od ciebie psują sprzęt po czym chcą wyłudzić od ciebie siano. No niesamowite dosłownie. Sam pamiętam jak jakiś czas temu chciałeś sprzedać jakiegoś przekręconego boxxera na allegro. Niby taki z ciebie geniusz w temacie a nie potrafisz nawet miernie opisać stanu, rocznika, ocenić oryginalności farby itp. Z kogo chcesz zrobić idiotę? Bo chyba nie z nas. Jak dla mnie sprawa z tymi amorami jest jasna. Każdy chce dobrze sprzedać sprzęt, czasami czegoś można nie napisać.... ale to co ty robisz to jest zwykłe k%r#s&w@! W tym momencie masz dwa wyjścia. Albo oddaj kase ryderowi i zachowaj twarz, albo zapadnij się pod ziemię.
* Negatywny
* pon 23 sty 2012 17:07:21 CET
* 2043620705
* Pokaż
BEZCZELNY O S Z U S T ! TOWAR OKAZAŁ SIĘ NIEZGODNY Z OPISEM W DODATKU USZKODZONY! Poza tym przesyłka była niekompletna- brak paragonu zakupu obiecanego w opisie! Bardzo mocno ODRADZAM! NEGATYW stawiam z czystym sumieniem.
[Odpowiedź z: pon 23 sty 2012 21:52:34 CET] Osi0717: Przedmiot działał moment przed tym jak go spakowałem. Pewnie kupujący niechcący go uszkodził i myśląc że odzyska pieniądze zgłosił że wysłałem mu uszkodzony sprzęt. W jego komentarzach było już kilka podobnych akcji.
Oj jaki ty biedny jesteś Osi. Syn adwokatki i prokuratora a wszyscy kupujący od ciebie psują sprzęt po czym chcą wyłudzić od ciebie siano. No niesamowite dosłownie. Sam pamiętam jak jakiś czas temu chciałeś sprzedać jakiegoś przekręconego boxxera na allegro. Niby taki z ciebie geniusz w temacie a nie potrafisz nawet miernie opisać stanu, rocznika, ocenić oryginalności farby itp. Z kogo chcesz zrobić idiotę? Bo chyba nie z nas. Jak dla mnie sprawa z tymi amorami jest jasna. Każdy chce dobrze sprzedać sprzęt, czasami czegoś można nie napisać.... ale to co ty robisz to jest zwykłe k%r#s&w@! W tym momencie masz dwa wyjścia. Albo oddaj kase ryderowi i zachowaj twarz, albo zapadnij się pod ziemię.
Rozmawiałem z ryder i powiedziałem mu że może zwrócić części a ja pieniądze i tak jestem stratny ponieważ rozwalił oś korki i płaciłem za przesyłkę. Jednak z z powodu zbliżającego się wyjazdu na stałe za granice oddam pieniądze a on mi części. Przepraszam wszystkich za problemy. Założyłem temat bo to nie ja uszkodziłem części i nieumyślnie pomyliłem rocznik juniora i chciałem się dowiedzieć co zrobić zgodnie z wasza radą oddaje pieniądze. Pozdrawiam wszystkich
Ps jeśli byłby ktoś zainteresowany to rower o którym miałem jeden z tematów też jest na sprzedaż
Ps jeśli byłby ktoś zainteresowany to rower o którym miałem jeden z tematów też jest na sprzedaż
Mnie najbardziej w tej sprawie zastanawia pewien fakt: kolega jednocześnie mówi, że znał stan części przed wysłaniem, zarzeka się, że były sprawne, nieuszkodzone. Z drugiej jednak strony pisze, że cześci nie sa jego tylko "znajomych" i odebrał je w ten sam dzień, w którym je wysłał...
Skąd wiec takie przekonanie o ich dobrym stanie? To, że ty ich nie uszkodziłeś, nie znaczy wcale, że twoi znajomi dali Ci je sprawne
.
Skąd wiec takie przekonanie o ich dobrym stanie? To, że ty ich nie uszkodziłeś, nie znaczy wcale, że twoi znajomi dali Ci je sprawne

Re: Próba oszustwa. Proszę o pomoc
Jak by mi ktoś odpowiedział na pytanie: jak sie wrzuca kilka fotek na raz to bym je wrzucił
-
- Kontakt:
ja bym go nie banowal, badz co badz jest sie czasem z czego posmiac. bez takich ludzi bylo by nudniej.
osi0717 ja mysle ze z takim podejsciem do zycia jakie masz to Ty szczesliwy nie bedziesz bo predzej czy pozniej ktos Cie obije - czego Ci nie zycze ;p
osi0717 ja mysle ze z takim podejsciem do zycia jakie masz to Ty szczesliwy nie bedziesz bo predzej czy pozniej ktos Cie obije - czego Ci nie zycze ;p
http://www.goride.pl 661, Royal, Dartmoor, Funn najtaniej w PL - POLECAM
-
- Kontakt: