wd40? na imie ma wojtek. kiedys jezdzil na rowerze xc nie pamietam osprzetu a potem kupil sobie dc cocka, tylko mu te jeban. cwele zakosily rower... no i teraz sklada fajna maszynke:D Ty chyba x-fly niedlugo jestes we wrocku? jak tak to mozliwe zes go nie widzial:D
:>
Dobra jestem po zjezdzie w szkole i kto jutro idzie na rower bo ma nie padac :)
Ja jestem raczej caly dzien dodyspozcji :P
Jak mnie zdenerwowala ta ladna pogoda weeken kiedy siedzialem na wykladach spogladajac przez okno i myslac soebie o jezdzacych bikerach :/ (to o was :P ) haha
To co jakas ustawka jutro??
ej mam pytanko, znacie sie moze na tarczowkach hydraulikach? mam magury louise fr 2005 i wczoraj je zamontowalismy do bika, tylni chodzi pieknie, ale przedni obciera, mecze sie nad tym drugi dzien ale za cholere nie dam rady tego zrobic inaczej i to niewazne ile podkladek przy adapterze dam:/ kumpel uwarza ze po prostu klocki musza sie troche dotrzec i bedzie git ale ja sam nie wiem, nie wiecie co moze zrobic?
moze jeszcze sprobuj zwiekszyc szczeline miedzy klockami(akurat nie wiem w magurach jak to sie robi) wrzuc fote swojego cuda na kolkach (oile juz stoi)
Może to zależeć od piasty. Stare ale kozackie model np. New Succes są węższe niż obecne standardy. Do zainstalowania Gustawa potrzebowałem 4 mm adaptera dokręcanego do korbusu piasty. Sprawdź też tę opcję
Budka, moze to byc kwestia autoregulacji. Louise jak mniemam nie ma srubek do regulacji odsuniecia klockow, wiec musisz po prostu rozchylic klocki np. srubokretem. Wiesz jak, nie? Wkladasz miedzy klocki srobukoret i rozpychasz je w kierunku zacisku. Zakladasz kolo w widelec. Powinno sie obracac bez zadnego tarcia. Jesl itak, to teraz ponaciskaj kilka razy klamke. Ze 2 razy gleboko i potem takie krotkie ruchy. Powinno zalapac.
Jesli to dalej nie to... to moze kolega ma racje, niech sie dotra.
no mam marchocci drop off 2, piasta grimeca i louise fr 2005, sprawdze ten adapter i zrobie to co mowisz looka, jeszcze nie ma kolek:p tym sie zajmie looka:D teraz tylko musze miec kolka, ta korbe z przesylki i przyciac rure sterowa i finito:D moze ten weekend juz bedzie smiganie:D a wlasnie jak myslicie ile zostawic miejsca pod mostkiem? dawac jakies podkladki czy tez nie? bo sam nie wiem...
hmm, trudno powiedziec jak ci sie bedzie jezdzilo, mozesz wlozyc ze 2 podkladni, potem przyciac jak ci nie bedzie pasowac, jak teraz na maxa skrocisz to potem mozesz miec po zalozeniu podkladek za krotka rure
Jesli chodzi o podkladki to ja bym dal jak najwiecej- po prostu wysoka kiera mi odpowiada. z reszta najlepiej podejmi decyzje jak bedziesz mial wszystkie czesci:)