stance flow
oddaj teraz poki jeszcze nic powaznego SOBIE nie zrobiles
kupiles go od goscia na allegro?
wyszla pierwsza seria tych amorkow ktore pozniej cofnieto ze sklepu gdyz wykryto w nich kilka wad (w tym tez ta z goleniami) wiec najprawdopodobniej trafil ci sie taki egzemplarz
oddaj go do reklamacji jak najszybciej
no dobra chlopaki: co lepiej wziac dj03 na 2005 rok, czy stance flow'a na qr?
juz nie jezdze dirtow tak duzo jak kiedys, lubie sobie pobrykac bardziej po miejscie lesie no i czasem na torze. przydalby sie troche wiekszy skok niz te 100.
no i mam dylemata .... :/
kupiles go od goscia na allegro?
wyszla pierwsza seria tych amorkow ktore pozniej cofnieto ze sklepu gdyz wykryto w nich kilka wad (w tym tez ta z goleniami) wiec najprawdopodobniej trafil ci sie taki egzemplarz
oddaj go do reklamacji jak najszybciej
no dobra chlopaki: co lepiej wziac dj03 na 2005 rok, czy stance flow'a na qr?
juz nie jezdze dirtow tak duzo jak kiedys, lubie sobie pobrykac bardziej po miejscie lesie no i czasem na torze. przydalby sie troche wiekszy skok niz te 100.
no i mam dylemata .... :/
sikun jestes...
Ktoś tam pytał, czy przy zmiania skoku zmienia się praca Stansława.
Otóż nasz kochany Stanisław ma system co się zwie "Rapid Travel Wind Down" i na stronie Manitou pisze:
"A top-mounted travel adjust feature that allows the rider to externally change the forks travel without spring rate change. New top mounted travel indicator improves functionality over current systems 30mm of travel adjustment on each fork model."
Czyli przy zmianie skoku nie ulega zmianie napiecie sprężyny.
Otóż nasz kochany Stanisław ma system co się zwie "Rapid Travel Wind Down" i na stronie Manitou pisze:
"A top-mounted travel adjust feature that allows the rider to externally change the forks travel without spring rate change. New top mounted travel indicator improves functionality over current systems 30mm of travel adjustment on each fork model."
Czyli przy zmianie skoku nie ulega zmianie napiecie sprężyny.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
DO Eee...
Właśnie że w plusie mi tak powiedziali, znam tam ludzi, ciota to raczej Ty jesteś to raz, pełnoletni już jestem to dwa, nie bujam się na żadnym srebrnym YZ po ursynowie, tylko jeżdze na rowerze z ramą od scotta YZ1 przemalowaną na niebiesko z innym osprzętem, pozatym jestem z Mokotowa.
Właśnie że w plusie mi tak powiedziali, znam tam ludzi, ciota to raczej Ty jesteś to raz, pełnoletni już jestem to dwa, nie bujam się na żadnym srebrnym YZ po ursynowie, tylko jeżdze na rowerze z ramą od scotta YZ1 przemalowaną na niebiesko z innym osprzętem, pozatym jestem z Mokotowa.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=643549
-
- Kontakt:
maja regulacje napiscia wstepnego, niema takiej regulacji jak twardosc sprezyny, sprezyne jak cos to kupic mozna za ok.100zł pozatym jezeli chodzi o zmiane skoku to jak narazie w manitou bylo tak ze ze zmiana skoku tam gdzie byly dwie opcje, np, 100 lub 120 to zmieniala sie twardosc;/ minus manitou;/ ale podobno w tym nowym rtwd jest lepiej. lepiej bierz stensa 100-130 na 20mm bedzie sztywniejszy i poinien dluzej słuzyc
wiec tak: stance maja tylko regulacje tlumienia powrotu, nic wiecej
skok regulowany jest plynnie, nastawiony na 120 ma schowane golenie na 3cm, czyli razem wystaja ok 13-14cm (mierzylem) nastawiony na 150 ma calkowita dlugosc goleni ~16/17cm
patrzylem jak sprawuje sie 150 skoku na zwykle qr. powiem wam szczerze - jest dobrze. wzialem kolo miedzy nogi i zaczalem na maxa skrecac keira. nie powiem zeby bylo latwo to zrobic, az sam sie zdziwilem ze jest taki sztywny i w dodatku na qr
tak wie mysle ze nie bedzie problemu i dla mniej wymagajacych (i przy mniejszej kasiorce) wystarczy flow na qr. dla mnie praca jego to miodzio. normalnie leciutko plynniutko wykorzystuje swoj skok.
teraz tylko czekam na swoja DZIWKE i do boju :D
skok regulowany jest plynnie, nastawiony na 120 ma schowane golenie na 3cm, czyli razem wystaja ok 13-14cm (mierzylem) nastawiony na 150 ma calkowita dlugosc goleni ~16/17cm
patrzylem jak sprawuje sie 150 skoku na zwykle qr. powiem wam szczerze - jest dobrze. wzialem kolo miedzy nogi i zaczalem na maxa skrecac keira. nie powiem zeby bylo latwo to zrobic, az sam sie zdziwilem ze jest taki sztywny i w dodatku na qr
tak wie mysle ze nie bedzie problemu i dla mniej wymagajacych (i przy mniejszej kasiorce) wystarczy flow na qr. dla mnie praca jego to miodzio. normalnie leciutko plynniutko wykorzystuje swoj skok.
teraz tylko czekam na swoja DZIWKE i do boju :D
sikun jestes...
napiecie wstepne (napreżenie)- oto mi chodziło! dziwne ze na stronce manitou o tym nie piszą , gdzie jest ta regulacja ,bo na górze goleni w której jest sprężyna jast reg. skoku ,a na dole widać jakąś śrube ,natomiast w drugiej goleni jest tylko tłumienie ffd i na dole wyprowadzone pokrętło do regulacji tł. powrotu?? polecam fotki na www.thomasz.prv.pl
wiec tak: nie ma regulacji naprezenia wstepnego.
jest tylko tlumienia powrotu (niebieskie pokretlo na dole goleni) no i skoku
przejechalem sie na nim tylko chwile i nie wiem jak sie sprawuje w terenie ale
.... jest dosc czuly jak pod moja waga (~65kg) chodzi bardzo plynnie (z zaznaczeniem bardzo ;])
nie wiem jak chodzi ssv bo sam mam cos innego (nawet nie wiem jaki to tlumik ale na pewno nie ssv)
chodzi o niebo lepiej niz jakis dj, mowie praca jest bardzo fajna leci jak cos wiecej to wal na gygy: 1504613
jest tylko tlumienia powrotu (niebieskie pokretlo na dole goleni) no i skoku
przejechalem sie na nim tylko chwile i nie wiem jak sie sprawuje w terenie ale
.... jest dosc czuly jak pod moja waga (~65kg) chodzi bardzo plynnie (z zaznaczeniem bardzo ;])
nie wiem jak chodzi ssv bo sam mam cos innego (nawet nie wiem jaki to tlumik ale na pewno nie ssv)
chodzi o niebo lepiej niz jakis dj, mowie praca jest bardzo fajna leci jak cos wiecej to wal na gygy: 1504613
sikun jestes...
-
- Kontakt:
siema, ja mialem dziwna przygode mianowicie kupilem stance blunt i mial peknieta golen !!! zawiozlem go do sklepu i kolesie wsadzili mi golenie od shermana, dzis go odebralem poskladalem i troszke polatalem i powiem Wam ze w zyciu nie jezdzilem na takim amorku (ktory ma tylko regulacjie odbicia) zeby tak pracowal, wybiera te przyslowiowe ziarnka piasku (przy mojej wadze tj. 65 kg.) a przy wyskoku nawet nie czuc ze jest tzn. ze zajebiscie tlumi, a przy ladowaniu na dzibaka udalo mi sie go wcisnac na 11cm. a skoku ma 15cm.
wiec jak dla mnie amor jest zajebisty i duzo wybacza, a co do wytrzymalosci sie nie wypowiem bo musze na nim troche polatac zeby wiedziec :)
pzdr.
wiec jak dla mnie amor jest zajebisty i duzo wybacza, a co do wytrzymalosci sie nie wypowiem bo musze na nim troche polatac zeby wiedziec :)
pzdr.
http://www.zanim.napiszesz.prv.pl/
http://www.cykloza.pl/
http://www.cykloza.pl/