Los Monstera i Shivera w 2006!

andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

hmm powiem ci że shiver sc jestfajny, ale dobija, nie ma tego czegoś(ochrony przed dobijaniem) jeżel żle mówie to prosze o sprostowanie
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

AllMountain

moge sie zalozyc o kazda kwote ze masz 888 albo 66

shiver jest fajny, bo to kompromis mocy widelca z krossa i wagi rowerowego.
monster jest dla czubow, jakos nie widze jaw dropa na nowym odchudzonym do 2 kg 888;/

marzoch to wlasnei to co piekrarz mowi: PRACA nie do przebicia.... niech manit se wsadzi w dupe widelce co sie zacieraja, rs ktore w porownaniu do marzocha nie pracuja.....
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

wlasnie chyba chodzi o to ze tych hscv nie da sie dobic jeżel żle mówie to prosze o sprostowanie ;p
n0 ridE n0 fUN
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

slabe zejscie shiverow w gregorio?! i czyja to jest niby wina nasza? a po **** dojebuja marrze 100% ??!!
http://miniurl.pl/12397
andrut
Kontakt:

a myślisz jaką dutr ma marże albo leader fox... to samo...
kupie
gg 5732171
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ciesze sie ze uwazasz mnie za najlepszego, bo ja sie nie uwazam. Nigdy tego nie powiedzialem.

Po prostu irytuje mnie sprzet ktory WIECZNIE sie psuje. A nowe marcoki z pewnoscia do takiego naleza.

Nie wszystko z usa jest takie fajne... ale maja tam mase fajniejszych rzeczy niz europa :)

Nie ma co sie oszukiwac.

I to samo jesli chodzi o cene, to juz twoja sprawa za ile co kupisz, nie moja wina ze teraz nie ma fajnych, trwalych widelcow w przystepnej cenie.

I juz nie raz pisalem, nie jade po wszystkim, nie lubie podejscia marcoka i tyle. Bardzo nie lubie 888 i juz.

Jest masa innego sprzetu, a ja zaraz po nim nie jade, tylko wytykam wady, od tego chyba jest forum? Jak ktos pyta to mowie. Kazdy sobie wyciagnie wnioski. Nie ma sprzetu bez wad...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
MaxDamageDA
Kontakt:

A co do gregorio...

Zamiast sprzedawac kilka sztuk z marza 100 i wiecej... to niech sprzedadza ich 4 x tyle z marza 25....

Klienci beda happy! ( ale oni nie bo to 4x tyle reklamacji, 4x tyle roboty , 4x tyle wklepywania ple ple ple )

Ja bym nigdy nie kupil widelca w sklepie.
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Niech spoczywa w spokoju.
AMEN
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
andrut
Kontakt:

i 4x wiecej narzekania pana Maxa...
hmm marzoch sie psuje?? a co powiesz o manitou...???
kupie
gg 5732171
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

3,143k4r2 nie wiem na jakim PSylo XC ty jezdziłes, ja mam XC miałem Sl, nawet XC pod względem pracy bije na głowe badziewne SSV wykonaniu MArzocchi, które jest mółowate z racji na budowe stopniowa zwieksza sie tłumienie które i tak jest duże, a asysta powietrza to juz wogule porażka, skoro myslisz że SSv badz SSVF było takie dobre to powiedz czemu Marzocchi w 2006 z niego rezygnuje i daje mozliwosc regulacji, czyżby uzytkownikom nie pasowała taka progresja tłumienia?

Jedyny tłumik Marzocchi który naprwdę działa to HSCV, które jest własnie w Shiverze.
I powiedz no cwaniaku jaki sens ma porównanie podwzgęldem pracy widelca z innej klasy. Może porownajmy Shivera chodzby z PSylo Sl lub RAce ??

A co do Gregorio teraz widać jakie z nich ...., tak nas łupią cennami ale jak towar nie schodzi a przychodzą modele 06, to potrafia dac cenny jak na allegro, czyżby teraz tracili wątpie, Dj3 za 850zł, choc chwała im za to ze conajmniej wyprzedają po normalnych cenach.

I spojrzcie na ceny kilku modeli 2006, nawet w drogiej angli modele 2006 są tańsze, gregorio chyba ma naprawdę cięzką głowe do myslenia?? Nie lepiej dac odrazu normalniej ceny. W polsce DJ3 2006 na zwykły zacisk 1500 w angli 1300, chyba coś nie halo?
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
MaxDamageDA
Kontakt:

Oj Andrut...

Sorry... place - wymagam.

O tym tez juz mowilem, jak ktos kupuje amor za 2 srednie krajowe, to to ma zyc i zyc i zyc i nawet nie probowac sie psuc. To jest tylko amor a nie caly rower...

A takie rozumowanie - nie narzekaj ze to sie psuje od czasu do czasu, tamto sie psuje caly czas! - nie wymaga komentarza...

Mnie nie interesuje konkurencja, ja jak mialbym zaplacic za zwykly kawal alu z dwoma prezynkami i olejkiem 2500zl to to wymagalbym zeby to jezdzilo przynajmniej ze 3 lata, i wytrzymalo kazdy moj blad, moze poza walnieciem w drzewo , nio bo fizyki sie nie oszuka. Jesli zadna firma nie jest w stanie mi takeigo zaoferowac, to sprzedaja syf. Drogi syf. A to juz nie moja wina.

Jakos kiedys marcok potrafil wyprodukowac z1 ktora do dzis dla mnie chodzi najlepiej ze wszystkich jednopolek, a chlopaki ktorzy naprawde nie zaluja sprzetu, niejednokrotnie upadaja, maja te amorki do dzis.

A marcok co na to? Przypomnial sobie ze da sie robic rozkrecalne korony... wooooooooow ale refleks... mam klaskac?

Ceny to juz wogole paranoja. Znam dobrze zasady dzialania niejednego rynku, ale nie bede placil za produkt w sklepie 10x tyle co on kosztuje w fabryce...

Powiesz mi - w koncu robisz tak na codzien, kupujac np czesci do kompa itd itd. A nie! Trzeba myslec i wiedziec gdzie i co kupic.

Zreszta robi sie offtopic.

Moim zdaniem towar tego typu powinien miec na tyle przystepne ceny, zeby normalnych ludzi bylo stac na jego zakup w najblizszym sklepie bez zadnego kombinowania, a jak juz wyloza na swoj ukochany widelczyk kupe ciezko zarobionych pieniedzy, to ma im sluzyc, dzialac bezawaryjnie i slicznie pracowac przynajmniej ze dwa sezony ostrego katu...

Marzenia
andrut
Kontakt:

MaxDamageDA pisze:A takie rozumowanie - nie narzekaj ze to sie psuje od czasu do czasu, tamto sie psuje caly czas! - nie wymaga komentarza...
ta odpowiedz to porażka, porównywałem tylko konkurencje

przykład-2 podobne amortyzatory
DJ3vsSHERMAN-dj i szermi wytrzyma swoje , praca to zależy jak dla kogo...
serwis?? marcok wymaga tylko wymiany oleju, zato tłumiki w manitou sie zatykają(tpc+)wiem, mam 3 takie w piwnicy i jeszcze pare innych manitou trzeba jeszcze czesto smarować

ooo i jeszcze luzy!!! marcoka nie widziałem zluzami a na tym forum pisali że manitou je łapie...

hmm i cena -bez porównania dj jest tańszy wiec co wy chcecie???

dj i inne marcochchi wytrzymują 2-3lata katowania, oczywiście wzystko da sie złamać, nawet monstera(2002 był na allegro złamany prawda??)
kupie
gg 5732171
AllMountain
Kontakt:

Post autor: AllMountain »

andrut pisze:moge sie zalozyc o kazda kwote ze masz 888 albo 66
mx comp eta 105mm 2005
AllMountain
Kontakt:

Post autor: AllMountain »

xprot pisze:moge sie zalozyc o kazda kwote ze masz 888 albo 66
mx comp eta 105mm 2005

nie wiem czemu zmieniło użytkownika, sory andrut
MaxDamageDA
Kontakt:

"dj i inne marcochchi wytrzymują 2-3lata katowania"

Zejdz na ziemie...

"2002 był na allegro złamany prawda" - nie prawda. Mial peknieta polke, polke w wersji podwyzszonej ktora jest cholernie delikatna, zresta ow monster ma bardzo slabe polki - sa tak zrobione zeby przy jebnieciu w drzewo to one lecialy , bo sa tanie, a nie caly widelec lub glowka.

Jak nie widziales marcokow z luzami to tez spoko. Tylko pozazdroscic.

Dobra koniec dyskusji.
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

andrut pisze: a myślisz że jaką marżę narzucają nam sklepy, nie nie sklepy tylko producenci... pomyśl sobie, od 50% do 100% marży!!!
w hurtowniach można kupić właśnie o tyle taniej, jeszcze taniej niż na allegro(nówki części) manitou też ma taką marżę, WSZYSCY wiec gregorio to nie wyjątek... wiec napisz że wszyscy to zlodzieje a nie tylko gregorio...
1. 50-100% mazy?? czyli wgciebie dj3 kosztuje w hurcie od 0 zl (zero zl) do 750 (takwychodzi 0 zl ze 100% marży)
2 jakbym zarabiał na czym kolwiek 50 % to bym nie siedział na tym orum tylko liczył kase;/
3 od każdego zarobku odlicz tzw koszty uzyskania dochodu i wyjdzie ci prawdziwy zarobek rzędu kilku % w skali roku ;/

koniec pierdo.lenia omarcokach :]
pozdro
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
andrut
Kontakt:

nie krabol
jezeliamor kosztuje 800zł
to w hurtowni jest za około 400-500zł +vat
i teraz koszty transportu, m,agazynowania na sklepie
w wychodzi ci troche
kupie
gg 5732171
andrut
Kontakt:

i maxdamage
marzochchi dał takie długie ślizgi że naprawde musi sie stać cud żeby był luz... może wam sie wydaje że jest luz na amorku który jest nieugięty, bo nie ma jeszcze sagu osiągniątego(ugięcie wstępne...)
kupie
gg 5732171
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

sorry ze ciagne topic ale.

dreczy mnie pytanie dlaczego wiekszosc najezdza wylacznie na 888.

uzywam supet t z 2003 i zaraz przychodzi mysl o porownianiu.

te same tlumiki hscv golenie dolne to w zasadzie to samo dalej monolit z magnezu i w 888 sa lekko szersze , lagi gorne to samo tyle ze 3 mm szersze. polki roznia sie tym ze w 888 sa rozkrecalne. nie wiem jak jest w srodku bo nie widzialem osemki rozebranej ale raczej nie powinno byc kolosalnej roznicy.

dlatego dziwi mnie najazd tylko na 888 skoro np moj amor i inne juniorki i superki maja bardzo podobna budowe

jesli nie mam racji to prosze mnie oswiecic
ODPOWIEDZ