Nowa, 2010 Glory w wersji freeride

KaczorAC1
Kontakt:

Post autor: KaczorAC1 »

Kramon chłopie ogarnij się. Zapomnij hasła do DH-ZONE wszystkim ulży.
bamix71
Kontakt:

Post autor: bamix71 »

Kramon...jak byś się dokładnie przyjrzał to byś zobaczył Coś więcej...kolega albo pracuje w sklepie rowerowym(serwisie)...alblo składa tam rower...zapytaj Go to Tobie odpowie...
Radix
frango
Kontakt:

Post autor: frango »

Da__FreaK, no nie... bo tak liczyłem, ważyłem a i tak na końcu gdzieś się przypałętało te 150g :D Cały czas zastanawiam się nad tytanową sprężyną. Najbardziej chciałbym starą, ale nową ;) lub nieużywaną sprężynę Progressive. Bo są lekkie i trwałe. Stare Manitou Ti też są podobno dobre i lekkie, ale jednych i drugich mało na allegro czy eBayu.

bamix71, to jest nawet Totem 1,5-1,125" ;)

akSiorek, gdyby nie znajomości to nie byłbym w stanie takiego roweru złożyć. Tak około 15k.
pozdro

frango
bamix71
Kontakt:

frango...wiem że to Totem 1,5-1,25 bo napisaleś to w 1 poście ale Kramon nie umie czytać?!ja mam tytanową sprężyne i wyrwałem ją jako new na allegro za 350,-...dobra cena była :lol: fakt że ich teraz mniej ale są...
p.s jakiej szukasz???
Radix
frango
Kontakt:

ach, no dobra, dobra ;)
potrzebuję 400x2,8, oczywiście Ti ;)
pozdro

frango
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

frango Kupilem na poczatku tygodnia na Allegro Progressive Ti 325x2.75 , za 350pln nowke, gosc mial w opisie aukcji ze posiada 2 sztuki, jakby ci te 75lbs nie robily za duzej roznicy, ew. moglbys podregulowac cos na damperze to daje link do aukcji, a moze bedzie mial jeszcze w najblizszym czasie inne, kto wie :wink:

http://allegro.pl/item773221435_sprezyn ... x2_75.html
frango
Kontakt:

klexuh dzięki za info, ale 75lbs to jest za duża różnica, niestety. Ze sprężyna 400lbs mam około 31% SAGu. Ale, z 325 miałby pewnie trochę za dużo. Idelna byłaby 375, ale na to nie liczę ;)
pozdro

frango
frango
Kontakt:

Nie mogłem już dłużej wytrzymać, a kumpel miał wolną chwilę i studio, więc pstryknęliśmy klika fotek mojej nowej Glorce :)

Obrazek

Jak już pisałem, w tym stanie waży 15,74kg. Karbonowa sztyca Gianta, tarcze Alligator WindCutter i zacisk podsiodłowy KCNC są w drodze. Kupiłem sobie też kilka tytanowych śrubek do zacisków i tarcz :) Więc pewnie jeszcze ze 100g zejdzie z roweru :)
Obiecuję, że już nie będę więcej pchać kasy w ten sprzęt :D

Jak tylko kumpel obrobi fotkę z półprofilu, to ją wkleję.

Nie śmiać się z przedniego przewodu, to dla bezpieczeństwa ;)
pozdro

frango
bamix71
Kontakt:

frango....napisze zwięzle...nie lube giantów oraz tego co ma napisane made in taiwan...ale rowerek zacny :wink:
p.s rozgladam się za titanium spring 4you :mrgreen:
pozdroxxx!!!
Radix
maxxis
Kontakt:

Post autor: maxxis »

Mega rower :wink: bedzie żal jak sie porysuje :twisted:
frango
Kontakt:

bamix71 pisze:frango....napisze zwięzle...nie lube giantów oraz tego co ma napisane made in taiwan...ale rowerek zacny Wink
p.s rozgladam się za titanium spring 4you Mr. Green
pozdroxxx!!!
twoja strata :P
dzięki, odezwij się, jak coś znajdziesz :)

maxxis pisze:Mega rower Wink bedzie żal jak sie porysuje Twisted Evil
Pół biedy jak przy jakiejś glebie ;)
pozdro

frango
bamix71
Kontakt:

frango...nic nie trace bo wybrałem intensa...
p.s kto się lubi ten się czubi :mrgreen:
..rozglam się ... :wink:
fajnie że w PL są zacne rowerki...to lubie :wink:
Radix
KefirQn
Kontakt:

Post autor: KefirQn »

frango pisze:Obiecuję, że już nie będę więcej pchać kasy w ten sprzęt smile
za kazdym razem tak mówie :D z reszta każdy biker :D wiec nie okłamujmy sie :D bo po to rower jest zeby w niego kase wkładać :D a tak btw gratuluje jest mega :)
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
frango
Kontakt:

Kumpel miał chwilę i obrobił pozostałe fotki. Oto one.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jako, że jestem lama :P i nie chce mi się jeździć w taką pogodę ;) To pewnie zrobię jeszcze jakieś fotki, bo rower ma już inne tarcze i za kilka dni będzie mieć karbonową sztycę :)
pozdro

frango
mlynooo
Kontakt:

Post autor: mlynooo »

frango daj znac jak te alligatory będa ci sie sprawowac. Tez chce je sobie kupic ale boje sie ze sie będa giąć jak dartmory nano.
frango
Kontakt:

OK, jak tylko na nich pojeżdżę to coś skrobnę, ale...
wybrałem właśnie dlatego Alligatory (ciut cięższe od Nano) ze względu znikomą ilość doniesień o gięciu się tarcz.
Z Alligatorami trzeba niestety trochę porzeźbić, bo:
1. zjadają żywiczne/organiczne klocki w zastraszającym tempie, ze względu na duże otwory. Trzeba używać klocków spiekanych (sintered). Ja kupiłem Unex Ceramic.
2. czasami, szczególnie przy tarczach 203mm, powoduję duże wibracje, wyczuwalne już podczas jazdy po chodniku. Trzeba maksymalnie opuścić zacisk (zbliżyć go do środka tarczy) by dolna krawędź klocka nie zahaczała o dolną krawędź wycięcia.
pozdro

frango
frango
Kontakt:

W końcu udało mi się wyjechać z rowerem poza miasto. W ostanią niedzielę pojeździliśmy trochę w Kamieńsku. Trubo było wyobrazić sobie lepszę podogę jak na tę porę roku :)

Obrazek

Obrazek

Totem działa dobrze, ułożył się i dotarł :) Hamulce hamują ;) Linka pod suportem nie sprawiła problemów. Rachityczne pedały działają, nie rozpadły się jeszcze ;) Całkiem nieźle działają w błocie. Jedyny problem, to RC4, który, wg. mnie, ma za dużo tłumienia kompresji. Będę to sprawdzać i walczyć z tym jakoś.
pozdro

frango
kozikos
Kontakt:

Post autor: kozikos »

Niezły zestaw, gratuluję znajomości. Ja także noszę się z zamiarem zmiany ramy na ten model i tu rodzi się problem. Mam kasę i wydawałoby się, że bez kłopotu zakupię swoją sztukę ale nie w Polsce. Dzwoniłem do "naszgo" dystrybutora i dowiedziałem się, że sprzedają na polskim rynku tylko jedną ramę sztywniaka XTC a nawet w przyszłym roku sytuacja ma się nie zmienić. Można co najwyżej kupić sobie najdroższą wersję Glory za 20 klocków gdzie u Czechów można kupić wszystkie wersje, również samą ramę. Czy ktoś ma pomysł jak w cywilizowany sposób można kupić taką ramę bo czasami wydaje mi się, że mieszkam w jakiejś p...nej Kambodży?
frango
Kontakt:

Nie usprawiedliwiam Gianta, bo też twierdzę, że jak się czegoś nie ma, to nie da się tego sprzedać.
Ale... czasami bywa tak, że dystrybutor ocenia, że wprowadzenie jakiegoś modelu na rynek nie opłaca się. Bo to nie jest tylko wrzucenie zdjecia na stronę www. To szereg czynności, które kosztują.
Jeśli jesteś zdecydowany na tę ramę, to wybierz się do jakiegoś dobrego dilera Gianta i poproś by on zapytał się u dystrybutora. Może jest możliwe ściągnąć taką ramę z Europy Zachodniej. BTW, jaki rozmiar potrzebujesz?
pozdro

frango
ODPOWIEDZ