Podejrzane aukcje.

lubella
Kontakt:

Post autor: lubella »

Mervis pisze:Pasuje, do niego zadzwonić, ii zapytać się np jakie te 88 ma tłumiki albo z którego roku są 888 itd, można zapytać czy do 4 czy jedno zawias itd itp, ciekamy, jestem co koleś na to : Question
jak cie to tak ciekawi to zadzwoń do niego i zapytaj :)
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

no ja powiem tak. widziałem go w weekend majowy na Wierchomli i jeździł. Dosyć zapierdalał że tak napiszę :)
może jakiś biker wrócił z UK z rowerem, pojeździł i sprzedaje.
Może też być kradziony.
Jestem z NS ale nie mam czasu i nie ma mnie w tyg
niech któryś sądecki biker zadzwoni i podjedzie obejrzeć i pogadać o rowerze ze sprzedającym i po bólu !
Slavvduro
szymon102
Kontakt:

Post autor: szymon102 »

Napisałem e-maila z zapytaniem o suport i różne rzeczy. Nie wiem jak manetke srama x9 można nazwać rzutnikiem :)
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

dobra specu dobra :P:P, ja tam nie wiem czy o manetkę chodzi xD
może sram robi rzutniki :D
Slavvduro
szymon102
Kontakt:

"witam, jesli chodzi o rower byl kupiony w UK, rama suspension rc 3 jest z 2008.

znajomy ktory jest jego wlascicielem interesuje sie downhillem i kupil go okazyjnie, za dobra cene. Na rower ma jakies papiery po ang ale raczej zadnej gwarancji juz nie ma, jesli chodzi o stan roweru jest w bdb stanie, rama nie posiada zadnych wgniecien, "standardowe" slady uzytkowania nie rzucajace sie w oko.

Jesli chodzi o odp na pytanie dotyczace "jaki damper, suport piasty" niestety nie jestem w stanie Panu na to odpowiedziec, znajomy wyjechal a ja tylko przedmiot wystawilem na allegro i nie mam zielonego pojecia.

wiecej zdjec bedzie mozliwosci wyslania w czwartek/piaatek.

pozdrawiam"

Wg mnie czysty :)
Pablo666
Kontakt:

Post autor: Pablo666 »

Cześć.
Nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę tu.
Wylicytowałem rower na allegro za 250zł. Lecz niestety nie chce go kupić. Pisałem do sprzedającego tydzień i 3 dni przed zakończeniem aukcji, że nie jestem zainteresowany kupnem i proszę usunąć moją ofertę. W aukcji nie napisał, że nie usuwa ofert. Napisał że jest duże zainteresowanie i może sprzeda poza allegro. Problem w tym, że aukcja się skończyła, ja już rower kupiłem inny, a tą aukcję wygrałem.
Napisałem również do allegro co mam w tej sprawie zrobić
Wiem że przed zalicytowaniem trzeba się zastanowić, ale dostałem lepszą ofertę i powiadomiłem sprzedającego że nie jestem zainteresowany kupnem. Nawet jakbym chciał kupić to nie mam kasy, bo wszystko władowałem w rower..
Co powinienem teraz zrobić.? Kupujący raczej nie ma ochoty wystawić mi pozytywa i wystawić rower ponownie..
Tu link do aukcji:
http://allegro.pl/item1019327320_rower_ ... _lodz.html

Pozdrawiam :)
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Czym jest dzisiaj jeden negatywny komentarz... Dałeś ciała kare trzeba ponieść w twoim wypadku niezbyt dużą - negatywa.
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Pablo666
Kontakt:

Po częsci i jest moja wina. Ale gdyby facet odwołał oferte nie było by problemu. W tej aukcji licytowało jeszcze 2 zainteresowanych więc gość pewnie by sprzedał. A ja tydzień przed zakończeniem aukcji napisałem że nie jestem zainteresowany.
Teraz ja mam problem i ten facet.
michalnz
Kontakt:

Post autor: michalnz »

Pablo666 Nie masz, negatyw to wiesz ze jest pryszcz, ja mam z 5 albo wiecej i jakoś żyje, ludzie ode mnie kupują i ja i nie ma problemów. Wlasnie z podobnych sytuacji wynikają moje. Właśnie z takich głupot, nie ze kogoś zrolowałem na 200zł tylko właśnie teg typu przypadki - to się zdarza i sie uniknąć nie da. Pozdro i nie panikuj :)
michalnz.pinkbike.com
www.nocuje.net
Pablo666
Kontakt:

michalnz Nie panikuje, ale wkuri** mnie to, że gość ma osoby licytujące, chętne do kupna i trzyma moja ofertę mimo że się wycofałem. Ch mu w d :D
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Pablo666 czemu sie dziwisz?jak licytujesz i zmieniasz zdanei w trakcie to juz Twoj problem!Kupujacy ma PRAWO,a nie obowiazek odwolania oferty,czyli MOZE a nie MUSI.
Nie masz pojecia jak mnie wkurwiaja ludzie myslacy tak jak Ty.Niech Ci jebnie nega i wystapi o zwrot prowizji bo kupujacy odmowil zakupu i koniec tematu.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Pablo666
Kontakt:

piotrex Mnie też wiele rzeczy wkurw** na tym świecie i muszę z nimi żyć. Poza tym, zawsze chce by sprawa szybko i polubownie się rozwiązała i dążę do tego. W tym przypadku również doszło do tego, że dogadałem się ze Sprzedającym i sprawę załatwimy polubownie.
I nie buzuj się ; )
szymon102
Kontakt:

piotrex i Pablo666
Pierwszy podpunkt regulaminu:
NIE CHCEMY WULGARYZMÓW!
Nasi moderatorzy będą automatycznie usuwać treści nieprzyzwoite, obraźliwe oraz wulgarne, a użytkownik publikujący je otrzyma ostrzeżenie. Stosuj się do ogólnie przyjętych zasad Netykiety, nie bluzgaj, nie obrażaj, pisz schludnie i rzeczowo.

Chyba takie słowa można zastąpić na bardziej przyzwoite. I to jeszcze moderator :)
Kolega powiadomił sprzedającego tydzień wcześniej, że nie może kupić roweru i podał wytłumaczenie. Grzecznie się pyta co ma zrobić, a wy jeszcze bo nim jeździcie. Jak ktoś nie da ceny minimalnej i wycofa ofertę 1min przed końcem aukcji, napiszę że rzecz skradziona czy coś w tym stylu to jest dobrze? Trzeba tępić takie postępowanie. Pablo666 też mógł ktoś okraść i nie mógł kupić roweru. Raczej się tym kolego nie przejmuj, a 1 negatyw tak jak pisze michalnz nie utrudni Ci robienia transakcji :) Jak koleś zażąda prowizji to napisz żeby sobie ją teraz sam płacił jak nie wycofał Twojej oferty.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

Ale offtop robicie. Czy taka bzdura wymaga 2ch stron komentarzy?
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Wracajac do tej aukcji:

http://www.allegro.pl/item1031246357_do ... kazja.html

nie jestem pewny, ale niemal identyczny (byc moze ten sam?) rower widywalem czesto na Bartyckiej w Wawie. Moze ktos sie poorientuje czy wlascicielowi go nie ukradli? Aukcja jest podejrzana, odpowiedzi sprzedajacego rowniez..

A co do aukcji Orange 222 z Monsterem - Monster byl moj, chyba nie ma w tym kraju Monstera 2001 w lepszym stanie :).
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

morthias znajomy pytal za ile pojdzie i odziwo koles mowi ze za 5 tys i moze do krk dowieść
alexanderrr
Kontakt:

Post autor: alexanderrr »

http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... 97#gallery

po 1 nie jest to kross ,a po 2 0 opisu i trochę za mała cena...
freeride .
diablos993
Kontakt:

Post autor: diablos993 »

alexanderrr nie rozśmieszaj mnie.. Dałbyś więcej za to? haha:D Mi to tam wygląda na dzieciaka który nie wie co ma, a rower mu się znudził.
[url]http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6456721[/url]
alexanderrr
Kontakt:

Post autor: alexanderrr »

HMM... No dobra nie dałbym ,może i masz racje :)
freeride .
ODPOWIEDZ