Drobne pytania rowerowe
1. Sprawdź czy tarcza nie jest krzywa, ewentualnie tarcza może być gówniana przez co się bardzo mocno gnie przy hamowaniu (czasami jest to wskazane, ale ewidentnie nie w tym wypadku). Posprawdzaj też czy śruby są podokręcane, czy nie pękło mocowanie hamulca.
2. Obniży pozycję kierownicy o wysokość podkładki. Nie wiem czy poprawi jakość jazdy, to zależy od preferencji użytkownika.
2. Obniży pozycję kierownicy o wysokość podkładki. Nie wiem czy poprawi jakość jazdy, to zależy od preferencji użytkownika.
Cześć wszystkim
Ktoś z forumowiczów ma namiary na firmę/firmy zajmujące się malowaniem ram rowerowych? Najlepiej gdyby działała w Krakowie, lecz nie jest to warunek konieczny. Mówiąc krótko - szukam firmy, która zna się na rzeczy.
Zapewne ktoś napisze, że temat był już na forum i szukajka nie gryzie - racja, ale jest szansa, że od tego czasu pojawiły się nowe możliwość i opinie (to co znalazłem już przeczytałem).
Pomocnym z góry dzięki.
Ktoś z forumowiczów ma namiary na firmę/firmy zajmujące się malowaniem ram rowerowych? Najlepiej gdyby działała w Krakowie, lecz nie jest to warunek konieczny. Mówiąc krótko - szukam firmy, która zna się na rzeczy.
Zapewne ktoś napisze, że temat był już na forum i szukajka nie gryzie - racja, ale jest szansa, że od tego czasu pojawiły się nowe możliwość i opinie (to co znalazłem już przeczytałem).
Pomocnym z góry dzięki.
Re:
ColorexSBT pisze:Cześć wszystkim
Pomocnym z góry dzięki.
Specialized Big Hit III 07r + 888 RC 2005r 170mm
Cześć. Stałem sie posiadaczen ns bitch 08 z zamontowaną przerzutką z tyłu. Problem polega na tym iż przerzutka nie jest zamocowana do ramy z pomocą żadnego haka tylko prosto do piasty. Niby działa ale obawiam się o trwałość takiego rozwiązania. Tu rodzi się moje pytanie czy da się kupić jeszcze gdzieś taki hak (wujek google nie pomaga), zastąpić go jakimś innym czy może bezpieczniej będzie przerzucić się na SS?
Re:
A możesz dać zdjęcie tego ustrojstwa? Po pierwsze słyszę o montażu przerzutki do piastyArtekEm pisze:Cześć. Stałem sie posiadaczen ns bitch 08 z zamontowaną przerzutką z tyłu. Problem polega na tym iż przerzutka nie jest zamocowana do ramy z pomocą żadnego haka tylko prosto do piasty. Niby działa ale obawiam się o trwałość takiego rozwiązania. Tu rodzi się moje pytanie czy da się kupić jeszcze gdzieś taki hak (wujek google nie pomaga), zastąpić go jakimś innym czy może bezpieczniej będzie przerzucić się na SS?
To ma być coś takiego? http://www.bazarek.pl/searchx.php/fraza ... n+traffic/
Re: Re:
Wyraziłem się niezbyt trafnie chodziło o to że przerzutka jest przymocowana do bezpośrednio do ramy bez haka za pomocą jednej śrubki. Zdjęcie jakości telefonicznej ale mam nadzieję że coś będzie widać najwyżej wieczorem podeśle lepsze. Normalnie bym się tym nie przejmował tylko dwóch serwisantów stwierdziło że moźe to stanowić problem w przyszłości a ja nie wiem czy coś z tym robić.Zalas pisze: A możesz dać zdjęcie tego ustrojstwa? Po pierwsze słyszę o montażu przerzutki do piasty
To ma być coś takiego? http://www.bazarek.pl/searchx.php/fraza ... n+traffic/
Jezu...
Jak mam bym się bał tak jeździć.
To jest dobry przykład na to jak niektóre patenty partyzanckie są złe...
Wymontuj to w cholerę bo masz założony adapter haka jak to starych ram które miały otwarte haki do przodu. Dziwię się, że to się jeszcze trzyma.
Widzę, że masz tam jakieś otworki więc to co podesłałem powinno pasować. Zmień ten hak na normalny, dedykowany do ramy bo inaczej jazda z takim patentem może się skończyć źle dla sprzętu a w krytycznym przypadku dla ciebie
Jak mam bym się bał tak jeździć.
To jest dobry przykład na to jak niektóre patenty partyzanckie są złe...
Wymontuj to w cholerę bo masz założony adapter haka jak to starych ram które miały otwarte haki do przodu. Dziwię się, że to się jeszcze trzyma.
Widzę, że masz tam jakieś otworki więc to co podesłałem powinno pasować. Zmień ten hak na normalny, dedykowany do ramy bo inaczej jazda z takim patentem może się skończyć źle dla sprzętu a w krytycznym przypadku dla ciebie
Re:
Wielkie dzięki za pomoc. Bezpieczeństwo przede wszystkim jutro się za to wezmę.Zalas pisze:Jezu...
Zmień ten hak na normalny, dedykowany do ramy bo inaczej jazda z takim patentem może się skończyć źle dla sprzętu a w krytycznym przypadku dla ciebie
Re: Drobne pytania rowerowe
Ja mam pytanko:
Czy opony Kenda Nevegal 26x2.35 będą dobre na śnieg?
Czy opony Kenda Nevegal 26x2.35 będą dobre na śnieg?
Czy sprężyny stalowe i tytanowe o tym samym oznaczeniu twardości (np. 5.4, 7.7) rzeczywiście mają takie same parametry?
Czy pomiędzy tymi dwoma sprężynami są jakieś różnice (https://sklep.gregorio.pl/pl/p/MARZOCCH ... 8-09/12603 i https://sklep.gregorio.pl/pl/p/MARZOCCH ... %2C4/13455)?
Pomożecie?
Czy pomiędzy tymi dwoma sprężynami są jakieś różnice (https://sklep.gregorio.pl/pl/p/MARZOCCH ... 8-09/12603 i https://sklep.gregorio.pl/pl/p/MARZOCCH ... %2C4/13455)?
Pomożecie?
Jeżeli mają takie samo oznaczenie to w teorii są takie same różnice mogą się pojawić między różnymi producentami np 500lbs od foxa może się różnić od 500lbs rock shoxa ale te różnice są znikome.
Co do materiału to różnica będzie w wytrzymałości sprężyny na zmęczenie materiału co przekłada się na pęknięcie, tytanowa będzie miała mniej zwojów i będzie lżejsza co spowodowane jest większą twardością niż stal.
Co do materiału to różnica będzie w wytrzymałości sprężyny na zmęczenie materiału co przekłada się na pęknięcie, tytanowa będzie miała mniej zwojów i będzie lżejsza co spowodowane jest większą twardością niż stal.
A to ja zapytam o amory, znajomy po wyśmianiu mnie ,że jeszcze jeżdżę na volcano co pamięta dinozaury namówił mnie na kupno jedno półki 180mm skoku.
On ma totema ale znalezienie go na 1,1/8 graniczy z cudem wszędzie 1,5 /tapered, i tu moje pytanie co wybrać 66 czy domaina a może coś innego?
Co do wersji to nie mam pojęcia ostatnia jedno półka z jaką miałem styczność to PIKE 409 i było to dawno temu, amor używka bo nie wiem czy zostanę przy takim rozwiązaniu, będzie siedział w ramie santa cruz v10. Jeżeli chodzi o prace to nie oszukujmy się wszystko będzie lepiej chodziło od dziadka DNM a totem (rc2 solo air) chodził fajnie.
On ma totema ale znalezienie go na 1,1/8 graniczy z cudem wszędzie 1,5 /tapered, i tu moje pytanie co wybrać 66 czy domaina a może coś innego?
Co do wersji to nie mam pojęcia ostatnia jedno półka z jaką miałem styczność to PIKE 409 i było to dawno temu, amor używka bo nie wiem czy zostanę przy takim rozwiązaniu, będzie siedział w ramie santa cruz v10. Jeżeli chodzi o prace to nie oszukujmy się wszystko będzie lepiej chodziło od dziadka DNM a totem (rc2 solo air) chodził fajnie.