DC Akita.. już jest! fotki:)

EVANGELION
Kontakt:

Post autor: EVANGELION »

Nie rozumiem jak mozna powiedziec cos konkretnego o ramie jak widzieliscie ją tylko na zdjeciach.Jeden pseudo biker krawęznikowy juz na podstawie zdje stwierdzil iz peknie wachacz.No ladnie u nas w polscee tacy fachurzy ze juz na podstawie zdjecia potrafią oceniac ramę.BRAVO dla mega lola.Z takich smiejmy sie najbardziej.POZDRO WSZYSTKICH PSEUDO DUALOWCOW SZLIFUJĄCYCH KRAWEZNIKI OBY TAK DALEJ : ]
jadzie !!
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

czy to domnie?? i synku słuchaj niejestem "pseudo biker krawęznikowy" i nie wypowiadaj się omnie jak mnie na oczy nie widzaleś... a tak strwierdziłem po fotach bo mi się tak wydaje... forum jest do wyrażania własnych opinii i to własnie byla moja opinia

pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
EVANGELION
Kontakt:

A mi sie wydaje wujek ze sie nie znasz i tyle ci powiem.Jak mozna sie wypowiadac o sprzecie ze zdjecia to jest porąbane .No nic pozostaje mi tylko uszanowac zdanie prawdziwego polskiego prosa
jadzie !!
EVANGELION
Kontakt:

A poza tym twoja opinia jest wyssana z palca a napewno nie jest obiektywna.Moze jeszcze powiesz ze dm 3.0 jest fajną ramą ,ale dlaczego fajna bo ma duża sprezyne i duzo skoku czy dlatego ze chodzi jak by w kupe kijek wkladal.no wes sie zastanow.Kazdy szanujący sie biker powie ze dm wogole sie nie ugina jak powinien praca na 0
jadzie !!
MAFIOISO
Kontakt:

coś bym ci powiedzial mistrzu ale widze że nowy jesteś to dam ci przetrwać :*
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

Pewnie Max i tak powie że to nic :) ale ja ostatnio miałem przyjemność jezdzic na 223 w rozmiarze 15' i na Sancie V10 (tej poprzedniej, nie tej krótszej) i powiem że nic nie dorasta do tych ramek...
Ktoś powie że to nie ten przedział cenowy, racja ale dla mnie taka akita to żaden full szczerze mówiąc, może jak bedzie mi dane przetestowac to zmienie zdanie ale wątpie...

(Max ja wiem że Karpiel z Avym chodzi lepiej bo miałem wątpliwą przyjemność jazdy na takim zestawie- wątpliwą bo przez następne pół roku miałem doła że mnie na taki zestaw nie stać... Co nie zmienia faktu że nie ma nic lepszego na swiecie... :)
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
EVANGELION
Kontakt:

Nie mam zamiaru robic z siebie na tym forum typowego polaka dlatego nie mam zamiaru sie tu z nikim sprzeczac ani klucic.Poprostu zapamietam twoj nick aby go unikac bo niczego ciekawego od ciebie nie mozna sie dowiedziec.
jadzie !!
forest guma
Kontakt:

Atb_Lans- a widziałeś jak xprot jezdzi? ja go nie bronie ale ciekawi mnie na jakiej podstawie oceniasz jego umiejetnosci...

EVANGELION- wiesz niektorym wystarczy spojrzec na rame i od razu maja w glowie pewien obraz jak ona moze pracowac, niewielu jest takich ludzi ale jezeli ktos mial kilka ramek w zyciu to bardzo mozliwe ze taka umiejetnosc posiada...
EVANGELION
Kontakt:

Watpie w to calkowicie zeby ze zdjecia juz stwierdzic iz jest zla,,bo peknie na wachaczu.KURWWWWWWWWWWWW....LUDZIE CZY WY NIE WIDZICIE ZASTOSOWANIA TEJ RAMY TO MA BYC 4xCROSS DUAL I TAKIE TAM JAZDY PO LESIE TO NIE RAMA NA WASZE WIELGASNIE DROPY KTORYCH NIEPOWSTYDZIL BY SIE BENDER.RAMA JEST DROGA I RACZEJ BEDĄ NA NIEJ JEZDZIC LUDZIE KTORZY JUZ TROCHE SMIGAJĄ NA BIKU I WIEDZĄ O CO CHODZI.CHYBA NIE WIDZIELISCIE NA FILMACH JAK RIDERZY POTRAFIĄ LADNIE WYBIERAC PRZESZKODY.

JEZELI KTOS NIE UMIE JEZDZIC TO WIADOMO ZE POLAMIE JĄ SZYBKO.mOWIE TO DO WUJKA KTORY MUWIL ZE JUZ WACHACZ BY SOBIE W NIEJ ZLAMAL BRAVO ZA POMYSL
jadzie !!
forest guma
Kontakt:

R_O_S_A pisze:mialo byc :
Strasznie nie podoba mi sie tzw. placenie za logo (np KONA, Giant) ta sama rama ta sama geometria od nieznanego producenta a cena byla by o wiele nizsza.

Nie wiem jak jest naprawde ale wydaje mi sie ze to nie do konca jest "tylko" placenie za logo, ktos musial zrobic projekt, prototyp, przetestowac go i wprowadzic poprawki itp, to jest cena za solidny projekt, prace, wysilek i zaangazowanie jakie ktos wlozyl w storzenie tej ramy, a kopie? niekonieczne musza byc wierne a szczegoly w konstrukcji to czesto kolosalna roznica w trakcie jazdy...
forest guma
Kontakt:

Ale EVANGELION zrozum ze MI chodzilo o specyfike pracy zawiechy, nie o trwalosc.
samochodu
Kontakt:

Post autor: samochodu »

Juz dobrze? Zmienic pieluche ? ;D z tego co pamietam to stwierdzil ze mozliwe jest ze wachacz moze walnac moze byc po prostu za dlugi za cienki nie wiem ale to byla tylko pewna mozliwosc do rozpatrzenia. Na forum nie pisze sie caly czas z capslockiem. Mama nie nauczyla :D ?
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

EVANGELION pisze:A poza tym twoja opinia jest wyssana z palca a napewno nie jest obiektywna
...samochodu wczytaj sie dokładnie w to co jest zacytowane. Forum JEST opiniotwórcze, czy tego chcesz czy nie. A wypowiedzi wyssane z palca OBIEKTYWNIMI nie są. Dlaczego wyssane z palca? No bo jak po obejrzeniu fotek mozna stwierdzić, że coś pęknie tu czy ówdzie (nawet pisząc to w formie domysłu tudzież przypuszczenia). Opinie powinno wyrażać się na tematy, o których wie się dużo (jak widac owo forum niby rowerowe, gości mase pseudobikerów, ludzi którzy na wszystkim sie znają bo mają po 13 lat i przejzeli stos katalogów - no offence;). Jeździłeś na ramie/kole/amortyzatorze? SUPER - podziel sie swoimi spostrzeżeniami. Opowiadała Ci o danym produkcie babcia/mama/zakonnica/kolega brata taty? Lepiej, za przeproszeniem się zamknij;) ...a może widziałeś zdjęcie, prześwietliłeś je swoim okiem doświadczonego konstruktora ram/kół/(wstaw tu co zechcesz), obliczyłeś naprężenia we wszystkich newralgicznych punktach?? O JAAA, jesteś SUPERMAN!!:D
...wiesz ja sądze, żeKarpiel Max`a popeka tuż nad mufą suportową bo jest taki troche za bardzo czerwony:/ ...i tak to włąsnie mniej więcej wygląda;)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
enjoi
Kontakt:

Post autor: enjoi »

Albo mi sie wydaje, albo ktoś zaporzyczył sobie fotke Twojej akity http://allegro.pl/show_item.php?item=58304245 - chyba ze to Ty ją już sprzedajesz =]
...::: Gonorrhea gorgonzola :::...
MAFIOISO
Kontakt:

EVANGELION brak mi słów jak niechcesz sie kłucić to dlaczego prowokujesz?? a ja nie mówie że kupie ramke przymiose do domu, wyciągne z pudełka położe na dywanie i po 10 min. mi sie wachacz połamie ja powiedziałem że wachacz pujdzie pierwszy... a czy to bedzie miesiąc, rok, 10 lat to już zależy od rajdera :*
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

enjoi owszem zdjęcie zapozyczone, ale za moją pełną zgodą:)
MAFIOISO mówisz, że pierwszy pójdzie wahacz... hmm, a proszę Cie podaj chociaż jeden sesnowny argument poparty faktami, że właśnie tak będzie:) Jeździłeś na tym? Sam połamałeś? a może poprostu od czasu do czasu projektujesz w domowym zaciszu jakąś ramkę i stąd wystarczy, że spojrzysz na zdjęcie i wiesz już co pierwsze pójdzie:)
z góry dzięki za oświecenie mojej osoby;)
MAFIOISO
Kontakt:

ludzie jjestescie tempi czy czytać nie umiecie??
"stawiam że pierwszy pujdze wachacz jakaoś tak nieufnie wygląda" STAWIAM/OBSTAWIAM/PRZYPUSZCZAM co nie znaczy że tak bedzie, kto mowił że A-ZONE będą się łamały?? mało kto a tu główka odpada wachacz sie łamie i co?? tak jak mówie ................przypuszczam.....................
EVANGELION
Kontakt:

Osobiscie uwazam iz rama jest tak zkonstruowana aby wytrzymala niedoloty i wszystko brala na sprezyne po to jest.Samochodu napisal iz nie pisze sie z capslockiem to powiedz mi gdzie jest tak napisane.PISALEM DUZYMI LITERAMI GDYZ NIEKTORZY MOGĄ NIE ZAUWAZYC TEGO CO NAPISALEM A SĄ TO NAPEWNO MĄDRE SLOWA.

PS. cholera to ja musze tę rame teraz szybko sprzedac i to za bezcen bo mi wachacz pojdzie i kupa.Dobrze ze mamy dh-zone. MAFIOISO cholera mogles mnie wczesniej ustrzec iz na ramie dlugo nie pojezdze bo mi peknie matko bosko!!!.To teraz mam takie szczeście w nieszczęsciu.Rame juz zlozylem do kupy troche na niej jezdzilem a niektorzy z was ktorzy jeszcze jej na zywo niewidzieli juz oceniają jaka ona zła jest.POLACY NO NAJLEPSI FACHOWCY>
jadzie !!
_Outsider
Kontakt:

Mafioiso skończ:] ...ubliżać możesz swoim kumplom... tępi? No Tobie pewnie nie dorównamy;) ..ale STOP... nie chodzi tu o kłótnie. Nie twierdze, że JESTEŚ PEWIEN, iż pierwszy połamie (p"Ó"jdzie wa"H"acz - przydałaby się lekcja ortografii, czyż nie?;) ...wracając jednak do tematu - nawet PRZYPUSZCZENIA powinny być poprate jakimiś sensownymi argumentami:) tzw. logiczna wypowiedź. Mówisz, że "pierwszy pujdzie wachacz".. OKi, nie bedę sie kłócił, być może tak.. ale proszę poprzyj to jakimiś argumentami, wtedy dam Ci spokój:) ...byle były one sensowne.
ODPOWIEDZ