24- 26 dirt street- przyszlosc MTB ?? :P

> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

-Przemooo- nie mam kompleku, chodzi mi o fakt sprawiedliwaj rywalizacji.
To moze startuj z BMXowcami, co z tego ze dluzaj jezdza...
To co ze BMXowcy dluzej jezdza, to by mialo znaczenie ze nie mozna razem startowac, przeciez w srod BMXowcow, jeden jezdzi 15 lat, drogi 5 lat, mimo wszystko nie ma podzialu na ilosc czasu spedzonym na trening, to absurd by byl...
Ja jezdzie, dla siebie, nie potrzebuje nawet zawodow, ale jak juz robic to sprawiedliwe.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

-Przemooo- dokładnie. W takim razie powinien byc zakaz uzywania sztywnych widelców na zawodach dj/street.

Zielony jak mowisz ze tak duzo latwiej jest na 24 kolkach to czemu sobie nie zmienisz ?

Idac tym tokiem mozemy dojsc do wniosku ze 4x powinni rozdzielic na fulle i sztwniaki bo na sztywnym jest łatwiej i maja wieksze szanse.

Ta dyskusja jest bez sensu. Jak ktos woli 24 startuje na 24, jak 26 to startuje na 26. Proste :]
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

niektorzy nie moga sie pogodzic ze typowe MTB od zawsze bylo 24" i 26" i proboja na sile cos zmieniac!

street z amorem to tez pojscie na latwizne bo na sztywnym trzeba o wiele wiecej techniki

hofmen a jak myslisz co robil? ciotowal!

a i na zakonczenie pozdrowiania dla fazi'ego
puto el fazi!
20 inches isn't a crime
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ale bmx jest dluzej i wiecej osob dluzej jezdzi i poziom jest wiekszy ... jak by to nie mialo znaczenia to by polscy streetowcy mieli poziom taki jak prosi z usa ... a nie maja bo poziom jest inny
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
jump frenzy
Kontakt:

Post autor: jump frenzy »

echhh to samo mozna by powiedzieć o hamplach ... Ty (zielony) masz tarczówki ja v...
tarczówki maja sto razy lepszą siłę ale i tak wole v bo są mniej podatne na uszkodzenia Ty masz tarczówki bo uważasz ze ich nie rozwalisz i wolisz je mieć ... myśle ze w wielkości kół jest to samo to zależne od gustu ... a wiadomo hehe o gustach sie nie dyskutuje
ucz się ucz trening to jazdy na rowerze klucz
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

> Zielony < pisze: Ja jezdzie, dla siebie, nie potrzebuje nawet zawodow, ale jak juz robic to sprawiedliwe.
to nie jeździj na zawody i nie marudź. Kazdy jeździ na czym chce, poza tym jak Ty uważasz ze rower na kołach 24 jest bardziej podobny do bmx niż do mtb to sibei okulaty kup, przydadza Ci sie.

Pozdro Zielony ;]
Mietek
Kontakt:

Post autor: Mietek »

Podsumowując Zielony pierdoli głupoty. Jak nie masz co robić to wiesz co zrób? Rozpędź się i walnij głową w słup :) (jak to mówią w pobliskiej wiosce)
Ja to bym jeszcze tavotu dodał...
> Zielony <
Kontakt:

-Przemooo- pisze:ale bmx jest dluzej i wiecej osob dluzej jezdzi i poziom jest wiekszy ... jak by to nie mialo znaczenia to by polscy streetowcy mieli poziom taki jak prosi z usa ... a nie maja bo poziom jest inny
To jest absurdalne moim zdaniem w sporcie rowerowym masz podzial na wielkosci kol, co z tego ze BMXy sa duzej, a MTB krocej, nie wiem jak to jest, ty tak mowisz...
Np, W trialu trialowiec na 26 i 20 ma taki sam poziom, tylko na trialu 20 i 26 inaczej sie jezdzi, dlatego sie rozruznia, w streetcie i dircie, moim zdaniem na 20-24-26 sie inaczej jezdzi, wiec sie rozruznia, 20 i 26 wiec 24 nie powinno byc, albo rozrozniac, moim zdaniem to nie sa do konca uczwie zawdy miedzy 24 a 26
Po za tym isc twoim mysleniem, to 24 i 26 powiynny byc rozrozniane, 26 mtb jest duzej, niz mtb 24
STREET to tylko BMX
-Przemooo-
Kontakt:

ja pierdole ... co za gosc ... wogle powinno byc rozgraniczenie na szerokosc opon bo Ci na 1,95 maja wieksze szanse bo obwod kola jest mniejszy dzieki czemu maja zwrotniejsze rowery ... a 24 i 26 to mtb ... bo geometria jest praktycznie ta sama ...
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

fazi : http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=21326 - ostrzezenie bylo. to tylko zebys nie marudzil niedlugo
www.trialshop.pl
> Zielony <
Kontakt:

-Przemooo-hehehe, nie denerwoj sie, ja poprostu stwiedzam fakt ze na 24 jest latwiej niz na 26,( nie tylko ja tak mysle ) a ty twierdzisz ze nie ma znaczenia... bo bronisz kola 24
wiec skoro jest latwiej na 24 niz 26, to czy jest sens sprawiedliwej rywalizacji ???
STREET to tylko BMX
-Przemooo-
Kontakt:

a czy sprawiedliwa rywalizacja to taka gdy jeden koles ma rower za 10 tys a drugi za 1,5 tys ?? nie ale nie ma rozgraniczen jesli chodzi o cene roweru ... poza tym nikt nie broni ci jezdzic na 24 wiec nei wiem w czym problem ... tak samo jak bys sie czepial ze Ci ktorych rowery waza ponizej 13 kg to nie moga startowac bo to jest niesprawiedliwe ... dojscie do takiego a nie innego roweru to sprawa indywidualna ... sa jakies zasady ale dosc luzne ... jak w rajdach ... nikogo nie obchodzi czy twoj samochod to kombi czy coupe tylko zeby mial ograniczona pojemnosc silnika ... takim ograniczeniem w rowerach jest mtb i bmx ...
Mietek
Kontakt:

Zielony - czlowiek potrzebujący ograniczeń lub pie%^^$#& głupoty.
igiplus
Kontakt:

Post autor: igiplus »

No przemooo rob pozadek...

a 24 i tak cipki...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=38774
> Zielony <
Kontakt:

No moim zdaniem, powinno sie rozgraniczac wielkosc kol...
Chodzi mi o przyszlosc MTB, bo sa kola 26 i jest trudniej rywalizowac z 24, ale Ci co maja 24 mowia ze nie ma zadnego znaczenia... i ze kazdy moze miec kola 24, rownie dobrze ci co maja kola 24 maga startowac z kolami 20...bo kazdy moze miec 20.
Ale co bedzie jak beda kola 22, to co 24 bedzie rywalizowalo z 22 ??? czy moze to wszyscy razem czyli 20-22-24-26, czy moze bedzie sie rozrozniac kola ??
Bo teraz Ci co maja kola 24 sa madrzy bo nie musza rywalizowac z kolami 22 bo ich nie mam, ale pomyslcie jak by byly... chodz dla niektorych teraz moge byc ******, ale mniejsza z tym, poprostu chodzi o przylosc MTB....
Bo Ci co maja 24, mowia ze nie powinno sie rozgraniczac, bo niby kazdy moze miec 24, ale rownie kazdy moze miec 20- 22, jak bedzie 24- 26
to w takim razie jak nie powinno sie rozgraniczac, to wszyscy beda se soba sstartowac, w koncu kazdy stwierdzi ze kupi rower na 20, i juz nie bedzie MTB, lol
Wiec troche pomyslcie, czy rozgraniczac, czy nie, moim zdaniem powinno sie rozgraniczac wielkosciami kol, ale ci co maja kola 24, mowia za nie trzeba...
STREET to tylko BMX
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

ludzie, przy klasyfikacji roweru MTB nie mozna go jednoznacznie okreslic, pojecie 'rower gorski' musi miec jakis zakres, inaczej mialbys podany parametr kazdej czesci i stwierdzenie ze jak masz inaczej to cie nie wpuszcza na zawody bo to juz nie MTB (np rower gorski ma opony 2.1 - a jak ma inne to nie gorski). Wiadomo, bzdura taka waska klasyfikacja. Pomiedzy kolami 24 a 26 cali niewatpliwie JEST ROZNICA, ale roznica nie jest az tak duza zeby to rozgraniczac. To tak jak kategoria wiekowa np 16-18 lat. Jest roznica ale nie az tak duza, choc wiadomo ze 18latek jest troche bardziej rozwiniety niz 16. Ale miesci sie to w pewnych granicach. Roznica miedzy MTB a BMX jest wystarczajaco duza zeby rozgraniczyc zawody na tych rowerach, natomiast same kola 24 jeszcze mieszcza sie w tym dopuszczalnym marginesie klasyfikacji jako MTB.
http://bodzio.pinkbike.com/
-Przemooo-
Kontakt:

ale nie ma kol 22 a 24 byly juz dawno ...
igiplus
Kontakt:

Post autor: igiplus »

Są 22...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=38774
Mietek
Kontakt:

Jesli ludzie dojdą kiedys do wniosku że MTB na 24, 22 czy nawet 16 jest lepsze, to po co trzymać się jakichś durnych ograniczeń? Jeśli przyszlośc MTB =koła 24", bo to jest lepsze niż 26 to czemu nie? Dla idei? Ale cholercia, dla jakiej idei?! Jeśli jakieś zmiany sa na lepsze to po co je blokować?
ODPOWIEDZ