Śmiechu Warte - historie zwiazane z potencjalnymi kupcami.

Grzesiek888
Kontakt:

Post autor: Grzesiek888 »

Maciex09 pisze:to Ty byłeś ?
Ogolnie koleszka starajacy sie zarobic na wszystkich, sprzeczka mała i teraz wypisuje farmazony na forach bo na tyle go stac, po za tym jak mozna wlac do amortyzatora wode ???? Tlumik wyjalem z widelca i czyscilem go ciepla wodą.
FORZA JUVE!!!
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Ja już się naciąłem na czyszczeniu tego wodą. Nie polecam bo shimy w tych tłumikach nie są z nierdzewki. Przynajmniej nie były kiedyś, a i te które mi leżą od dhxa zaczynają się pokrywać jakimś nalotem.
monster98
Kontakt:

Post autor: monster98 »

Wystawiłem na tablica.pl rockridera fr.6, po 15 minutach jakiś gościu pisze mi meila, że mam wyczyścić rower i nasmarować, on przyjedzie jutro i da mi tyle kasy ile napisałem w ogłoszeniu. Cieszę się bo szybko potrzebuję kasy :). No dobra, dostał adres i czekam, nic. Następnego dnia jadę na dirty (rowerem dirtowym rzecz jasna) i przysłuchuję się gronu rozmawiających ludzi. No i jeden zaczyna, że napisał do jakiegoś frajera że kupi rower, że mam go nasmarować itp. itd. No słuchałem dalej i okazało się, że chodzi o mój rower. Przyłączam się do dyskusji no i w pewnym momencie: "O, a to ty jesteś Przemek". Gościowi się oberwało, nie żałuję. Ale szkoda mi tych jego Khe maców :roll:
:D
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ja pieprzę...
Gosć miał problemy z przelaniem mi kasy, ale od jakiegoś czasu cisza... Teraz napisałem, kiedy wpłaci na co dopowiedź:

witam, proszę Pana udało mi sie dostać taką manetkę za darmo od znajomego z serwisu rowerowego, wiem, ze wygralem aukcję wiec proponuje, ze pokryje koszty jakie poniosl Pan w zwiazku ze sprzedarza przedmiotu, a Pan zachowa manetkę. Czy ta opcja odpowiada Panu ??
~~~~~~~~~~~~~~~~
Oczywiście liczy się Pan z negatywnym komentarzem?
~~~~~~~~~~~~~~~~
skoro chce Pan wystawić negatywny komentarz, nie widzę powodu, dla którego miałbym pokrywać poniesione przez Pana koszty ....
~~~~~~~~~~~~~~~~
Po wystawieniu negatywa dostanę pełen zwrot kosztów od Allegro, więc nie widzę powodu, żeby nie wystawić Panu negatywa za niepoważne zachowanie.
~~~~~~~~~~~~~~~~
a więc prosze się nie powstrzymywać ...
odpowiem tym samym
~~~~~~~~~~~~~~~~

Więc sprawa trafia do allegro. Ja zawsze traktuję klientów poważnie. I nie boję się Pańskich 'gróźb' wystawienia negatywa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prosze uważać na słowa ponieważ to Pan wspomniał pierwszy o wystawieniu negatywa nie ja ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ponieważ ja mam do tego podstawy a Pan nie. Natomiast widzę, że
negatyw to nie pierwszyzna na Pańskim koncie. Sprawa zgłoszona do
allegro, wystąpiłem o zwrot prowizji.

No po prostu ręce opadają....
Z gówna bata nie ukręcisz.
monster98
Kontakt:

Re: Śmiechu Warte - historie zwiazane z potencjalnymi kupcam

Post autor: monster98 »

Sprzedaję rower za 2800zł, gościu z Tablica.pl prosi o zdjęcia i szczegółowy opis. Wszystko ustalone itp. I na koniec: Dam ci 1000zł
:shock:
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Sprzedaje teraz swoje norco, jakiś "klient" napisał mi propozycje:
"witam szukam ramki bo mi damper padł Norko fajny ale te dampery swingery to do niczego się nie nadają trzeba dać 500 za normalny wtedy cenowo jest w zasięgu Glory Gianta ale życze powodzenia pozdrawiam"
brak słow...
Dodam że do ramy sprzedaje nowego swingera 4.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

No swinger nowy czy nie to i tak nie jest cudo ale takich idiotów nie brakuje. Ktoś za mój rower akwalung chciał dać. Nie mówię że nie ale wartość ma być porównywalna z ceną roweru to usłyszałem że rower warty jest nie 6500 a max 4500. Faktycznie nieznacznie wygórowana cena była - ale rower naprawdę na dość nowych częściach - gustavy najstarsze, 888 2007, a reszta 2008, rama 2009, koła 2010. A no nie. RD7402 było stare ale to jak gustavy się nie starzeje :P

Po czym gołą ramę, amora i tylne koło sprzedałem za to 4500zł które mi proponowano za cały :P
Lancit
Kontakt:

Post autor: Lancit »

Ja proponuje wszystkim sprzedającym rowery na tablicy wydać te kilka zł, żeby wystawić/kumpel żeby wystawił na allegro, bo to co się wyczynia na tablicy to szok. Wystawiłem kiedyś swojego Draga na sprzedaż, wpisałem dużymi literami, pogrubione i wgl że nie sprzedaję na części. Otrzymałem około 20 maili i wiadomości na gadu o tematyce "Sprzedajesz amor?", lub "Dam Ci 1000zł pasuje?". Ręce opadają poprostu ...
ODPOWIEDZ