Specialized Big Hit & demo 8, Problem z wahaczem

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

off_road pisze:itd itp. masakra. Dziwne, ze nie ma fotek nigdzie
Może karta do aparatu nie podpasowała ;)
greg2405
Kontakt:

Post autor: greg2405 »

jak ma gość problem to niech idzie do sądu...kupił ramę, "serwis" próbował prostować ramę, która oryginalnie jest asymetryczna więc koniec tematu. ja bym się nie przejmował:-)
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

cytuję maila :
To czemu w sklepie COOLBIKE mowia to samo co Rychtarski ? sam Pan mowil żebym tam spytala wiec widzi Pan ze mam dobre checi i specjalnie w sobote tam pojechałam , co do wysylania ramy to niestety jestem na tyle zapracowana osoba ze nie mam czasu latac na poczte i z powrotem , pakowanie kartonow i innych takich rzeczy , wyslam jeszcze meila do producenta ze zdjęciami tylko mam wątpliwości czy ze zdjęć oni cos będą mogli ocenic

czyli tylko pytała w coolbike, na to wychodzi
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Synalek poleciał pewnie do tego rucharskiego czy jak mu tam.
xDkrystian
Kontakt:

czyli po prostu mam zapytać babkę czy wg sprawdzili to czy tylko powiedzieli jej tak na odpie*dol się
GgG
moderator
Kontakt:

Post autor: GgG »

To zapytaj czy ma czas latać po sądach jak nie ma godziny czasu na ogarnięcie pudła, zapakowania ramy i wywalenia tego na pocztę. Mi kurs na pocztę zajmuje około 20minut łącznie z dojazdem i powrotem, tak więc już niech nie będzie taka wielce zapracowana. Albo niech synek leci, to jego rama.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

greg2405 pisze:jak ma gość problem to niech idzie do sądu...kupił ramę, "serwis" próbował prostować ramę, która oryginalnie jest asymetryczna...
...ale nie 7mm szersza. Powodzenia w sądzie ;)
italios
Kontakt:

Post autor: italios »

Baaaardzo zastanawiające pytanie:
xDkrystian
jeszcze pytani czy efektem asymetrycznego wahacza może być rogal na ramie tzn przód jest prosto a tył idzie lekko w lewą stronę?
_/_/_/_/_/_/Mail babki_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
oni probowali ja zamontowac ale jak zobaczyli ze jest krzywa to dali spokoj i powiedzieli ze najpierw jeśli już to trzeba ja prostowac (o ile się w ogole da wyprostowac )
_/_/_/_/_/_/xDkrystian_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
i jeszcze taka sprawa czy mogę odmówić zwrotu ramy ponieważ od pana z serwisu usłyszałem "Próbowaliśmy wyprostować ramę, lecz nie dało się tego zrobić"
_/_/_/_/_/_/Mail babki_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/
Dzwonilam do nich i nic nie prostowali bo to kosztuje troche wiecej niż 100zł które zapłaciłam za geometrie i rozkręcenie roweru żeby zamontowac , pozatym powiedzieli ze nie ma sensu prostowac bo nie ma pewności ze się da wyprostowac po trzecie wszelkie tego rodzaju czesci po sprostowaniach i innych manipulacjach sa potem już osłabione i bez sesu jest to robic , wiec chyba pan cos nie zrozumial sensu ich wypowiedzi,

Moim zdaniem xDkrystian na sile łapie za słówka... bo szczerze wątpię, że ta rama była w jakikolwiek sposób prostowana.
"Próbowaliśmy wyprostować ramę, lecz nie dało się tego zrobić"- to jest cytat z rozmowy telefonicznej a nie mailowej(popraw mnie jesli sie mylę). Juz mowie o co mi chodzi. Mówię do kumpla np. "probowałem zjeść buraka, ale nie dałem rady". Moze to znaczyć, że nawet nie ugryzłem tego buraka bo(...) albo, że do zjedzenia całego buraka został mi jeden kęs.
Co innego jakby to było na mailu, gdzie pewnie bardziej przemyślanych słów się używa.
xDkrystian
Kontakt:

italios to powiec dlaczego pan Rychtarski odmawia odpisania na emailu ?tylko rozmowa telefoniczna
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Bo ma pewnie gdzieś takie pierdoły i mu się nie chce. Gość ma naprawdę dużo spraw na głowie.
italios
Kontakt:

Na oczy tego Rychtarskiego nie widziałem, więc nie wiem.
Domyślam się tylko, że skoro nie jesteś dla niego nawet klientem to ma wyłożone. Rozmawiałeś z nim w ogóle o "swojej" ramie czy szkoda Ci kasy na telefon?
xDkrystian
Kontakt:

italios co do kasy na telefon to się nie będę wypowiadał bo zaraz to będzie tyle ile chce babka zwrotu, ale nie o to chodzi, nie będę płacił za kogoś nie wiedzę czy też próby naprawy a później udawania że to moja wina
italios
Kontakt:

* za czyjąś niewiedzę

Czyli przez cały czas nie skontaktowałeś się z serwisem, ok...
Daj mi dowód, że prostowali. Na początku byłem po Twojej stronie, ale teraz to już nie wiem co myśleć.
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Spec i ekspertyza rozsądzą spór. Dla mnie sprawa jasna i klarowna.
Jak babka nie chce wysłać- jej problem, ma "krzywą" ramę i strzałeczka.
Poza tym, o czym my będziemy dywagować? Może się rychtalski zna, może nie, internetowe pierdolenie nic tu nie da.
italios pisze:
Na oczy tego Rychtarskiego nie widziałem, więc nie wiem.
Domyślam się tylko, że skoro nie jesteś dla niego nawet klientem to ma wyłożone. Rozmawiałeś z nim w ogóle o "swojej" ramie czy szkoda Ci kasy na telefon?
To sobie dywaguj przez telefon z zagramanicy, ciekawe, czy byłbyś tak "skory" do rozmów.
italios
Kontakt:

No jasne, że nie. Lepiej sobie wmawiać, że prostowali rame nie mając na to ŻADNYCH dowodów.
Najlepiej się umówić, że po ekspertyzie speca jeśli rama bedzie rzeczywiscie krzywa Ty pokrywasz wszystkie koszty a jeśli okejka to siemasz
xDkrystian
Kontakt:

a to myślisz że jak się umówiłem? to pani mi odpisała że nie ma czasu na wysyłanie ramy.
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

italios, na pewno krystian robi wałka i chce wysyłać ramę do Speca jednocześnie. YES!
boogiel
Kontakt:

Post autor: boogiel »

Jak tak mu powiedział, przez telefon, to o co chodzi? Wyśnił to sobie?
Nagrywasz każde połączenie? Bicz plis.
Poza tym, kurde, napisanie nawet długiego maila zajmuje 5-10 min. Tą porażającą ilość czasu, to mógłby Rychtalski poświęcić w ramach "geometrii, za którą zapłaciłam ponad 100zł"
Jak by się okazało, że coś jest nie tak, to wtedy to zrozumiałe, że Krystian będzie musiał zapłacić.
italios
Kontakt:

@boogiel
2 linijek nie kumam...

Skoro jej zaproponowałeś taki układ a ona ma to w dupie to śpij spokojnie.
ODPOWIEDZ