Mam dwa male pekniecia na dolnej rurce kolo glówki po obu stronach, mam pytanie jak to najlepiej zespawac, jakies schematy, czy cos w tym stylu, a i jek sa oznacza twardosc aluminium bo musze kupic materiał na wspawke.
taaa...spawaj sobie aluminium...masz moje blogoslawienstwo i krzyzyk na droge...jesli nie wiesz o co chodzi to wiedz ze spawane aluminium sie utlenia czyli w miejscu spawu pokrywa sie warstwa tlenku aluminium co oslabia spaw...trzebaby spawac w otoczeniu gazu szlachetnego (np argonu) co jest dosc drogie
powodzenia
to point, ale to bez róznicy bo wszystko wkoncu peka, przgiolem bo za mocno ja na sztywnym widelcu katowałem, to jeszcze jedno pytanie czy ktos prubował pointa reklamowac???
nadal uwazam ze to najlepsza ram i jak sie nawet nie zespawa to kupie druga taka samo bo jest zajebista i wcale niechodzi o kase.
piotrex zes ameryke odkrył!! mam spawarke w osłonie argonowe, i wykwalifikowanego spawacza, ale musz wiedziec jak zespawac!! naspawac, wspawak, jaka!!??
oddaj do reklamacji - co prawda oni Ci jej nie wymienia ale pospawaja ja ( jak juz kolega piotrex odkryl w oslonie argonu ;] ) i nie bedziesz musial placic ! ! !
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
A mi pękł niezniszczalny dragstar niedawno.
A co do reklamacji pointa to kumplowi zaczął pękać na spawie między rurą górną a podsiodłową, odniósł do sklepu gdzie go kupił i za dwa tygodnie dostał nową.
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
no to jak spawacz niewie jak to zespawac to lepiej nie korzystaj z jego usług.
co do spawarki to jeszcze nie wszystko ze jest z osłona argonu jeszcze jest wazne czy spawa pradem stałeym czy zmiennym i to dlatego spawanie alu jest drogie bo i spawarki do alu sa bardzo drogie ( teraz dokładnie nie pamietam jakim pradem powina dysponowac spawarka ale jak bede widział kumpla to sie dowiem) a jak chcesz zobaczyc troche pospawana rame to zobacz linka w podpisie i inne zdjecia na pinku