!! streetlegal vs norco 4hun !!
!! streetlegal vs norco 4hun !!
Sorki ze zalozylem temat ale za h*** nie umiem sie zdecydowac a juz w lutym idzie przedsprzedaz nsx wiec pytam co byscie wzieli...
STREETLEGAL mocny nie do zajechania przezemnie ale za to troszku ciezki... wloze do niego widelki treka korba easterbikes itp tym rowerkiem bym sie jzu wszystkiehgo chycil ale WAGA... :(
NORCO 4HUN ladny ale alu.. mysle ze tez go niezajade dopiero sie ucze wiec wiecie :P nie chce nim walic dropow po 2 m itp :) tylko jak co lekki street.. jak narazie nauka 180 manulala pozadnie buny hopa itp...puki nie bede robil tego do perfekcji a waga rowerq bedzie chyba temu sprzyjac ;p.... na rowerq bedzie kobra black boxa jak co i widelki rowniez treka ale tylko przez 2 miechy puzniej bym je sprzedał i kupił chyba drop off'a albo cos do streetu... np dirt juma...
ps obojetnie jaka ramke bym wybral bedzie w niej kiera pura i mostek moto klamki avida 7 a takze nokiany xxx... lub kedny flame zalezy ile mi kasy zostanie...
PROSZE O RADE bo malo czasu zostalo na zdecydowanie sie a ja dalej nie wiem :P z gory dziekuje :) pozdro
STREETLEGAL mocny nie do zajechania przezemnie ale za to troszku ciezki... wloze do niego widelki treka korba easterbikes itp tym rowerkiem bym sie jzu wszystkiehgo chycil ale WAGA... :(
NORCO 4HUN ladny ale alu.. mysle ze tez go niezajade dopiero sie ucze wiec wiecie :P nie chce nim walic dropow po 2 m itp :) tylko jak co lekki street.. jak narazie nauka 180 manulala pozadnie buny hopa itp...puki nie bede robil tego do perfekcji a waga rowerq bedzie chyba temu sprzyjac ;p.... na rowerq bedzie kobra black boxa jak co i widelki rowniez treka ale tylko przez 2 miechy puzniej bym je sprzedał i kupił chyba drop off'a albo cos do streetu... np dirt juma...
ps obojetnie jaka ramke bym wybral bedzie w niej kiera pura i mostek moto klamki avida 7 a takze nokiany xxx... lub kedny flame zalezy ile mi kasy zostanie...
PROSZE O RADE bo malo czasu zostalo na zdecydowanie sie a ja dalej nie wiem :P z gory dziekuje :) pozdro
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja osobiscie bym wzioł Norco bo wole alu, nawet do streetu, wole jednak lekkie rowery, do nauki lepiej mieć lekkiego bika, łatwiej sie uczy, alr to juz kwestia co chcesz mieć
wydaje mi sie że Norco nie jest szitową firma i nie powinno sie ząłmac tak szybko, jeśli wogóle, pozatym sztywnego bedzie szmiał przez około 2 miechy to peknąc nie powinien
pozatym w tym roki każdy bedzie miał Streetlegala a ty mógłbys miec Norco :)
wydaje mi sie że Norco nie jest szitową firma i nie powinno sie ząłmac tak szybko, jeśli wogóle, pozatym sztywnego bedzie szmiał przez około 2 miechy to peknąc nie powinien
pozatym w tym roki każdy bedzie miał Streetlegala a ty mógłbys miec Norco :)
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
baja mysle podobnie jak ty... ale nadal mam watpliwosci co wybrac...:/ i taka prosba jak ktos kupowal juz w rowerowy.com niech napisze jakie wrazenia :D bo kurcze troszku sie boje dać im 980 zl na konto a co jak mi nie wysla tej ramki i powiedza ic w h** nic nie dostalismy.... :P (mysle na zapas... )
gg 2109933
-
- Kontakt:
> pozatym w tym roki każdy bedzie miał Streetlegala a ty mógłbys miec Norco :)
Raczej nie bedzie takie sytuacji; z tego co wiemy tylko ok 20-30 ram bedzie do sprzedazy w Polsce - reszta idzie na export. Dla porowniania Pointow sprzedalo sie ok 500 - 1000 sztuk w 2004... :)
Raczej nie bedzie takie sytuacji; z tego co wiemy tylko ok 20-30 ram bedzie do sprzedazy w Polsce - reszta idzie na export. Dla porowniania Pointow sprzedalo sie ok 500 - 1000 sztuk w 2004... :)
www.ride-zone.com
=ride for your life==
=ride for your life==
Ja osobiscie wziolbym 4HUN. Sam go mialem wziasc bo mialem mozliwosc kolowania czesci i rowerkow norco po dobrych cenach ale jakos nikt nie wyrazil zainteresowania. W Polsce z tego co widze jest niestety takie ******* podejscie ze ludzie wola kupic Pitbula albo Dragstara z dj3 niz fajny rower. Wiem cos o tym jak sprzedawalem swojego Wheelera Waspa. A dlaczego 4HUNA ? 1 Marka - NORCO to jednak do czegos zobowiazuje i raczej chala to nie jest. 2 Fajna geometria, ja osobiscie chcialem kupic L, wiec troszke tak czoperowato ale pelen wypas na 24" kolkach. 3. Modele z 2004 i 2002 sa budowane z aluminium Eastona ten z 2003 (czarny) ze standardowego 7005 przez co jest minimalnie ciezszy. Mnie osobiscie jakos nie rajcuje na tym co ma wiekszosc. Tak jest z A-gangami, DC, Dragstarami, Pointami, i zaczyna sie robic z NSX. Gdzie nie spojzysz tam ktos na wlasnie takim rowerze. Jedynie co przemawia za NSX moim zdaniem to 1 CR-MO czyt wytrzymalosc 2 polski dystrybutor 3 osoby ktore too nakrecaja czyt FAT PIG, ERNES, WARIAT i kilku innych. Za NORCO: 1 Firma i tradycja a co za tym idzie solidnosc 2 Alu - czyt lekkie a pewnie tez sie nie lamie od tak 3 Cena 4 Wyglad 5 Unikalnosc 6 Rozmiar S, M, L a nie tylko 13" jak w NSX. Ja osobiscie bralbym NORCO.
n0 ridE n0 fUN
-
- Kontakt:
no fes, tylko 20-30 ram do polski !!, mało chyba, chociaż nie wiem jaki był popyt w zeszłym roki i ile ram zeszło w Polsce, czyżby drożej za granica zchodziy :) wydaje mi sie że przy modzie na street i cr-mo bedą mieli w tym roku nie mały dochoood - czego oczywiscie życze
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
-
- Kontakt:
[quote="Virus"]D . NORCO . . NORCO RULEZZZ . D[/quote]
Co wy sie jaracie tak tym Norco? W kanadzie jest to tak samo postrzegana marka jak u nas Autor. Tania masowka. Trzepia po kilka milionow rowerow rocznie, nawet takie zajebiste jak ten:
http://www.norco.com/05/2005bikes/bikes/det_plateau.htm
:) wypas nie?
Zaptyajcie Radka z Torunia ile razy polama swojego VPS-a (3? 4? nie pamietam)
Wiec jesli ktos nie chce jezdzic na takim rowerze "jak wszyscy" to niech nie kupuje Norco bo jak wejdzie do sprzedazy w Polsce takich ram nie bedzie 20-30 tak jak NS tylko kilkaset albo lepiej, no i moze dla mamy od razu jakis rowerek Norco sie zalatwi.
Jak juz sprowadzac cos z zagranicy to moze Brooklyn, Clif Cat... to sa ciekawe marki a nie Norcautor
Co wy sie jaracie tak tym Norco? W kanadzie jest to tak samo postrzegana marka jak u nas Autor. Tania masowka. Trzepia po kilka milionow rowerow rocznie, nawet takie zajebiste jak ten:
http://www.norco.com/05/2005bikes/bikes/det_plateau.htm
:) wypas nie?
Zaptyajcie Radka z Torunia ile razy polama swojego VPS-a (3? 4? nie pamietam)
Wiec jesli ktos nie chce jezdzic na takim rowerze "jak wszyscy" to niech nie kupuje Norco bo jak wejdzie do sprzedazy w Polsce takich ram nie bedzie 20-30 tak jak NS tylko kilkaset albo lepiej, no i moze dla mamy od razu jakis rowerek Norco sie zalatwi.
Jak juz sprowadzac cos z zagranicy to moze Brooklyn, Clif Cat... to sa ciekawe marki a nie Norcautor
podoba mi sie kilka modeli noco. Streetowo-dirtowe cro-mo ramki to standard. nic customowego. 604 street to standard, niby fajny, fajny osprzet, ale taki nijaki. Ale 250 dirt mnie kręci osobiście. Dlaczego? cholera wie- chyba mała zebatka z przodu - a z tyłu piasta kasetowa- pewnie 9-11 zabków. Wtedy przód jest 25 a i tak przełożenie takie jak 36:16. Fajnie to wyglada. I własnie dlatego mnie kreci. No i nie ma zbednych komponentów w tym akutrat rowerze. Wszystkie czesci ok. a 604 street juz mnie denerwuje- przerzutka w streetówce, BLE.
A wracajac do tematu- to wszystko pozostałe aluminiowe rami Norco postrzegam zupełnie jak pozostałe alu np. Kony. W czym jest różnica. Niby kona też kultowa a pęka. Nie nalezy sie nastawiac ze to jakas niezniszczalna rama. Z drugiej strony niekótrym alu w zupełności wystarczy- samemu trzeba zdecydowac. Dla mnie alu to alu- Czy to Norco, Kona czy Drag. Materiał generalnie ten sam.
A wracajac do tematu- to wszystko pozostałe aluminiowe rami Norco postrzegam zupełnie jak pozostałe alu np. Kony. W czym jest różnica. Niby kona też kultowa a pęka. Nie nalezy sie nastawiac ze to jakas niezniszczalna rama. Z drugiej strony niekótrym alu w zupełności wystarczy- samemu trzeba zdecydowac. Dla mnie alu to alu- Czy to Norco, Kona czy Drag. Materiał generalnie ten sam.
dupa.